reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

miałam Wam pokazać zdj tortów Antkow ych ale nigdzie nie mogę znależć ,nie wiem gdzie je wrzuciłam...jak znajdę to wrzucę,jak na razie mam jeden który zrobiłam mężusiowi na 35urodzinki
WP_20131116_001.jpg
o znalazłam jeszcze 2:-) misiu był na 1 ur mojego synka,a biedronka na 1 ur mojego chrześniaka
Kopia misio.JPGZdjęcie0252.jpg

Załączniki

• WP_20131116_001.jpg
    WP_20131116_001.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 42
  • Kopia misio.JPG
    Kopia misio.JPG
    38,8 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie0252.jpg
    Zdjęcie0252.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
U mnie na obiadek były żeberka z młodymi ziemniakami z koperkiem i ogórki małosolne. Ale się objadłam :laugh2:

Ewelinka-
mnie ginka opierniczyła, przez miesiąc prawie 3 kilo przytyłam. Pozwala mi na kilo na miesiąc. Jak ja mam to zrobić, gdy teraz mdłości i wymioty przeszły a ja wciąż tylko myśle o jedzeniu. :szok::baffled:

Ula- tort cuuudo! Jak od "Sowy" :-D

znalazłam jeszcze dwa:-)tort ciuchcia był na 2urodzinki,a tory z tunelem (kopalnia złota) na 4 urodzinki Antosia. Nie mogę znaleźć z 3 ur....
Ar819.jpg20140110125.jpg

Załączniki

• Ar819.jpg
    Ar819.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 20140110125.jpg
    20140110125.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 41
Witam już z domku:happy2:

Co prawda jedną ręką piszę, a drugą mieszam obiad dla męża, ale ważne, że już nie muszę nigdzie dziś wychodzić;-)

Mitemil
to nieprawdopodobne, że w dzisiejszych czasach są jeszcze szpitale, gdzie nie dają znieczulenia:szok: Nie kumam tego. Rozumiem, że poród ludzka rzecz, ale skoro można ulżyć kobiecie w bólu, to czemu nie? Masakra:baffled:

Oomamba zęby to przede wszystkim kwestia genów. Moje dzieci mają super zębole, bo mają je po mnie (przez całe życie swoje miałam tylko jeden maleńki ubytek). Ok. Dbamy bardzo o higienę, ale uwierz....to nie wszystko. Mój mąż ma straszne zęby. I to od zawsze. Mimo higieny, setek wizyt u stomatologów nie wiele się dało zrobić....Mam tu koleżankę, której córka w wieku 4 lat miała pod narkozą usuwanych ponad 10 zębów, bo tak mocno atakowała próchnica. Tak się czasem zdarza. Dodam,że moje córy piły mm dość długo, a mimo to mają na prawdę zęby wzorowe. Nawet dziś dentystka mówiła, że muszą mieć super geny. Jedyne co wiem, to to,że czasem rodzice używają dla dziecka "dorosłej" pasty i to powoduje,że zęby ciemnieją brzydko (nadmiar fluoru), ale nie jest to przyczyną takich problemów z próchnicą. Także nie obwiniaj siebie. Stomatologia w Pl jest na tak super poziomie, że na pewno uda Wam się opanować ten problem. Zęby wypadają dzieciom różnie. Moja Nelly zgubiła pierwszą jedynkę dolną w wieku niespełna 5 lat, ale to było bardzo szybko, bo nawet dentystka się dziwiła. Kolejną po 2 miesiącach od pierwszej. Teraz, miesiąc temu wypadł jej trzeci ząb, ale już widze,że te górne rosną wolniej, bo zęba nie ma od miesiąca, a dopiero co przebija się nowy. Na ogól ząbki wypadają tak, jak piszesz, ok 6 rż, ale w sumie jest to dość długi proces.

Evi kobieto bez serca.....chleb z smalcem :-p Skąd ja teraz smalec wezmę:laugh2:

Estranea oj przy dzieciach konsekwencja musi być. Ja się tego dość długo uczyłam i nie ukrywam,że przy Nelly sporo błędów popełniłam. Zresztą wciąż je popełniam, ale już wiem jedno.....nie ma co odpuszczać, bo dzieci umieją to strasznie wykorzystać:baffled: Moje dziewczyny długo piły mleko. Coś do ok 3 rż i choć wiele razy próbowałam dać w kubeczku jakimś, to jednak tylko butla się sprawdzała. Nie broniłam. Piły tylko przed snem i ostatnim myciem ząbków, więc bez przesady...Z czasem same mi powiedziały dość:-) Dodam,że obie piły z normalnego kubka, albo przez słomkę od kiedy miały 1,5 roczku. Marcelek też już super pije z kubeczka normalnego, choć jeszcze miesiąc temu szło ciężko. Wolał wtedy ze słomki.

Agrafko u mnie były wczoraj racuchy, ale ja jestem taka dziwna,że zjem coś dziś i mi starczy na miesiąc. Dlatego mam problemy z obiadami, bo na nic chęci....wszystko już było.....ehhhhh:-p

Ewelinko kciukasy i za Twoje wyniki badań!:tak: I podziwiam za spust w jedzeniu:-D Ja jem mało, a wyglądam jak....hmmmm....zresztą wrzucę fotkę później;-)

Uleńko ja jestem jedną z tych, które jedzą w ciąży coś, czego niby nie lubią:szok::-) Ale dopiero w tej tak mam. Wcześniej raczej się to nie zdarzało:sorry2: Torty super! Uwielbiam takie cudeńka:happy:

Anula dzięki Ci dobra kobieto za pomysł na obiad....żeberka! No może nie dla mnie, ale mąż i dzieci się ucieszą:-) Ja coś nie mogę jeść mięsa...za to kotleciki serowo-ziemniaczane....mmmmmm:tak:

Ja właśnie oglądam Perfekcyjną Panią Domu na player.pl aby zmobilizować się do pakowania na wakacje i sprzątania przed wyjazdem :-) Pocieszam się, że jeszcze takiego totalnego bałaganu nie mam :szok:

A tu M z cichacza zaczął robić sushi :laugh2: Nagle wpada wkurzony, że nie ma octu jakiegoś tam do ryżu do sushi i leci do sklepu. Aż mi się głupio zrobiło, że tylko przekręcam się z boku na bok zamiast pomagać. Zrobiłam napad na lodówkę i zaczęłam wyżerać mu pięknie pokrojone składniki - pewnie dostanę po łapach jak wróci zwycięsko z łowów ...

Uleńka- świetnie Ci to wychodzi :-) a jakie środek robisz?
evi- ja też po niej sprzątam całą chatę :p
Któraś z Was miała skurcze łydek, czy to tak boli po bokach podobne do reumatyzmu? Tak mnie bolą łydki, że chodzić nie mogę.

Hej :) laski jestem tak zmeczona, ze masakra. I do tego zzarlam z.kilo czeresni z mojego ogrodu... a wczesniej pizze na kolacje... kosmos. Ale nie przytylam jeszcze ani grama, a wrecz odwrotnie -waga poki co spada.

Jutro zakonczenie roku, pozegnam swoja zerowke i smutno mi jak o tym mysle. Uwielbiam swoje dzieciaki. :)

Dobrej nocy maminki, ide sie kapac i lulu :)

reklama
Do góry