reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witajcie Dzis mija 2 lata jak moj pierworodny przyszedl na swiat dokladnie za 2h i 24min. :))wiec swietujemy I malyprezencik czuje b dobrze ruchy 16 tyg. Za nami . Pozdrawiamy :))

reklama
Jopal mam nadzieję że u mnie tez organizm juz nie będzie chciał Dupka. Zawsze troche chemii mniej.

A ja jeszcze bez sniadania bo nie chce mi sie jesc. Za to na sniadanie poszlo pol tabliczki czekolady hihihu mmmm Pycha :-D ciekawe komu tak potrzeba bylo czekoladki corci czy synusiowi?;-) mam nadzieje ze 30tego sie nam pokaze :-)

Witam się i ja:-)

Paulina zdrowka dla synka:-)

Ewelinka to faktycznie sen pierwsza klasa:tak: tez bym chciala zeby przysnilo mi sie moje dziecie...kurcze ciekawe co bedzie chlopak czy dziewuszka...tak caly czas mowilam ze mi obojetnie,ale jednak po cichu licze na corunie bo w rodzinie same chlopaki sie rodza.

Co do antykoncepcji to ja nie moge zazywac zadnych pigulek poniewaz mialam migreny silne a do tego zylaki zaczely wychodzic na udach i kazano mi odstawic. Lecielismy albo przerywane albo na gumkach a teraz nie wiem ,pewnie bede sie bala ze zajde wiec albo gumki albo musze cos fajniejszego wymyslic.

Obiadek juz mam gotowy ,teraz lekko ogarne chatke i jestem z Wami:-)

Cypryda jak Miko??

Witajcie!

Ewelinka- ale cudny sen, może faktycznie będzie córcia? :-)

Paulina- wszystkiego dobrego dla synka, dużo zdrówka.:-)

Ja dzisiaj kolejny dzień siedzę w książkach i tak do wieczora zapewne. Jutro kolejny egzamin na Uczelni. :baffled:

Kochane troche mnie nie bylo :) MAM DO WAS PROSBE WYSLIJCIE MI SWOJE MEILE A JA PRZESLE WAM ZAPROSZENIE DO KONKURSU MOŻECIE WYGRAĆ WYPRAWKE DLA MALEŃSTWA :) POZDRAWIAM :)

reklama
Cześć dziewuszki :)
Nie mam ostatnio czasu zbyt wiele na zaglądanie do was (wszystko przez mojego męża hihih), non stop gdzieś wyjeżdżamy a jak nie to problemy z Miko. Od środy ustąpiło. Byliśmy jeszcze w środę na zastrzyku z dexavenu i jest coraz lepiej, wczoraj nawet pojechaliśmy do mojej najlepszej koleżanki z licencjatu w odwiedzinki i Miko z jej pociechami szalał sobie i nic mu nie było. A dziś już zaliczyliśmy wycieczkę do Wrocławia bo mąż kupił trefną poziomicę laserową, chciał ją oddać a tam było zamknięte i się wkur...

Dziewczyny co do domów dziecka to tak niestety jest, że domy dziecka nie chcą używanych rzeczy. Pracowaliśmy zaraz po studiach oboje z mężem w domu dziecka i ta praca uzmysłowiła mi, że świat nie jest taki jak mi się wydaje w bardzo wielu kwestiach.

Drugi raz sparzyłam się gdy wstąpiliśmy do naszego Stowarzyszenia. Poznałam w nim bardzo wielu wartościowych i cudownych ludzi (dlatego w nim jestem nadal i działam aktywnie) lecz także poznałam ludzi z drugiej strony. I to rodziców dzieci niepełnosprawnych. Potrafią dziecko cięzko chore wykorzystywać na różne sposoby, od dofinansowań z różnych urzędów, fundacji po sprzedaż na allegro sprzętu otrzymanego np od Owsiaka za kilkanaście tys zł. Potrafią dziecka pampersy sprzedawać, a ostatnią rewelacją jaką słyszałam była sprzedaż soli fizjologicznej po 50 gr za ampułkę. Dlatego niestety, ale uważam, że strajk w sejmie, który odbył się niedawno był poniżej wszelkiej godności osób niepełnosprawnych, strajkował dziwnie dobrany element społeczności osób niepełnosprawnych. Mnie mimo tego, że mój mąż pracuje w Szwajcarii nie stać na biżuterię Svarowskiego.... ok. może stać, ale wolę coś skromniejszego, a resztę przeznaczyć dla Miko. I tak dużo by pisać.
To samo z rónymi akcjami na fb i nie tylko ze zdjęciami. Ja nigdy w życiu nie umieściłabym zdjęcia mojego Miko z maską tlenową lub z rurkami, kroplówkami bo bałabym się, że za miesiąc zobaczę je u kogoś na profilu z dopiskiem, że potrzebne pieniądze na operację dla ciężko chorego Jasia Kowalskiego. A tak przytrafiło się mojej koleżance ze zdjęciem jej córeczki z kroplówki podawanej przy odwodnieniu, córka zdrowa a okazało się, że ma białaczkę i ktoś na jej zdjęcie zbiera kasę.

Trzeba być czujnym i każdą organizację sprawdzać w necie. A Fundacje typu Zdążyć z pomocą to dopiero kosmos.....

Co do konfliktu krwi - ja mam z mężem i mam sprawdzany odczyn Commbsa. I nie tylko zdarza się konflikt przy Rh minusowym u kobiety, ale także w obrębie grup krwi, pod uwagę bierze się chyba grupę 0 czy nie ma konfliktu z innymi. Jak odświezę dokładnie pamięć to napiszę dokładniej o co chodzi.

Uciekam odcedzić ziemniaki :D
Buziaki laseczki :):):)

Do góry