reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej dziewczyny :)
Jopal no wlasnie tego nie rozumiem u mnie jak chcesz podwiazac jajowody a masz skonczone 21 lat to nie maja prawa ci odmowic... Ale z tego co slysze to podwiazanie wcale dobre nie jest ze tez potrafi namieszac. Poza tym u faceta zabieg latwiejszy heh wasektomia :p znajac zycie malo ktory facet by sie zdecydowal... Jak zawsze kobieta musi...
Ja uzywalam implantu anty przez 2 lata ale mialam nie regularne bardzo miesiaczki. Teraz pewnie zdecyduje sie na spiralke.

Ostatnia edycja:
reklama
przepis na spód pizzy:-)
1/2kg mąki (3szklanki)
suche drozdze (paczuszka)
250ml ciepłej wody
płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy
wszystko razem zagnieść ,nie czekamy do wyrosnięcia.
piec w temp.175st ,25-30min

Ewelinka i Anula ja też coś tam czuje.. Bulgotanie, laskotanie takie ale czy to dzidzius już to nie wiem :-) a oboje z mężem czekamy na to :-)

A ja myślałam ze u nas to bez problemu podwiązuja jajowody bo bardzo bym chciała boję się ze któregoś razu znowu nas RAZ poniesie i będę w ciąży a jeśli teraz to rzeczywiście chłopczyk to już 3 dzidziusia nie planujemy. Bo jeśli dziewczynka to pewno po jakimś czasie chciałabym kolejne bo może wyszedłby facet :D a oprócz spirali i podwiazania jajników jest coś oczywiście nie hormonalnego bo jakoś do takich metod nie jestem przekonana. A jak nie to ostrożność ostrożność ostrożność i prezerwatywy nam zostają :p:p:p
Agrafka my właśnie wstalysmy po popołudniowej drzemce :) Nika rozwala zabawki po pokoju a ja nadrabiam forum leżąc jeszcze na łóżku :) rano zrobiłam drozdzoweczki z malinami to na podwieczorek będą w sam raz :p
Czarna jeśli tylko będzie nam w No dobrze się żyło to pewno tam zostaniemy :D zarobki i opieka nad dziećmi sa na wyższym poziomie niż w pl ale obawiam się o poród:( nie orientujecie się może czy jeśli chce i powinnam mieć cc (przynajmniej w pl mam mieć) to czy mogą mi go nie zrobić bo promują sn ???

A mi gin 2 tyg temu powiedział że na kolejnej wizycie (czyli za dwa tyg od teraz) zapewne będę już czuła... No ale ja w sumie już 18tydzień będę zaczynała :-)

Ale jak już pisałam jakiś czas temu książki i lekarze sobie a natura sobie.
Ja np wiem co czuje i napewno nie sa to jelita. nie mam bulgotek. Tylko po prawej stronie na dole czuje popychanie.
A stety gazy dają inne uczucie. Nie codziennie ale tak 2x w tyg daje znać o sobie.

Ostatnia edycja:
Ulenko wykorzystam jutro przepis na ciasto dziekuje ;-D

Dziewczyny przyjmijmy ze to Nasze Maluchy bo od razu mi lepiej jak tak pomyślę :-D

Od wczoraj swedzi mnie brzuch... coraz bardziej. Smaruje kremami oby zadbe rozstepy na nim nie zagoscily...

Co do porodu to ja bym chciala silami natury ;-) a jaki bedzie to juz nie moja wola
. Jak lekarze zaleca cc to nie bede sie upierac ;-) oby Szkrabek byl zdrowy a mama wszystko przetrzyma.

Ostatnia edycja:
reklama
Czarna ponieważ przy Nikolce miałam cc i czas między jednym porodem a drugim jest krótszy niż "ustawowo" 2 lata :)
Ewelina ja w pierwszej ciąży smarowalam brzuch uda pośladki i piersi na początku zwykłym kremem a po 4 miesiącu specjalistycznymi i szczerze nic to nie pomogło a robiłam to regularnie 2 razy dziennie :/ moje piersi sa całe w rozstepach pośladki i uda się uchowaly a na brzuchu mam kilka kresek :/ i teraz już nic nie robię :p

Ostatnia edycja:
Do góry