reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

hej laski

wiecorem postaram się Was nadrobic, bo znowu brak czasu, staram sie uczyc d obrony, a nie idzie mi nic, obrona za tydzien:-D:-D, jade do mamy na weekend z mala to sie poucze:tak:

i ja dzisiaj mam wizyte wiec o &&&& prosze:tak: 19:40

buziaki

reklama
Martia ja ma podobnie z brzuszkiem a jestem już prawie w 15 tyg a wiem, że z ciążą póki co jest wszystko dobrze :-) chyba tak po prostu jest z brzuchami, że różnie o różnych kobiet wychodzą.

Powiedzcie szczerze czyżbym ja była uznana za tego trolla? Jeżeli tak to dlaczego. Może rzeczywiście jestem nowa i nie bardzo wiem o co chodzi. Chciałam się tylko podzielić z Wami sprawą która ostatnio mnie zdziwiła i lekko wstrząsnęła. Chciałam poznać Wasze opinie nic więcej.Przykro mi jeżeli zrobiłam coś nie tak :-(

Jagoda trzymam kciuki za wizytę no i juz za wczasu za obronę, bedzie dobrze, musi być :) Miałam wcześniej zapytać ale zapomniałam będziesz się starała o tą pracę co pisałaś wcześniej?

Martia płaski brzuch to absolutnie żaden powód do zmartwień każda z nas ma inną sylwetkę i urodę i u niektórych brzucha może być nawet do końca ciąży nie widać. Bardziej martwiłabym się na twoim miejscu brakiem usg na przezierność robione między 11 a 14 tygodniem o czym cały czas tu trąbimy i martwimy tymi badaniami. 4 lipca to Ty już będziesz miała skończony 16 tydzień, martwisz się nie tym czym powinnaś.

Nie wertuję wszystkich stron internetowych, uważam ,że o podstawowych badaniach w ciąży powinien mnie poinformować lekarz, a ona wyznaczyła tylko termin kolejnej wizyty... nic nie wspominając ,że powinnam to badanie mieć wykonane wcześniej. Mam nadzieję, że nic się nie stanie jak tego badania nie będę mieć wykonanego.

Teraz to i tak już za późno , bo do żadnego lekarza w 2 dni się nie dostanę, tym bardziej , że jutro święto.

Martia nic się nie stanie jeśli dziecko jest zdrowe lub jeśli jest Ci to obojętne czy jest zdrowe (niektóre dziewczyny wolą nie wiedzieć), natomiast jeśli jest coś nie tak można dalej działać wiele chorób leczy się prenatalnie, podejmuje dalsze kroki, mamy tu przypadek mitemil, gdzie wyszła zła przezierność i miała amniopunkcję teraz wszystkie czekamy na wyniki oby były dobre, bo zła przezierność też niekoniecznie oznacza najgorsze. Ja np: wolałabym wiedzieć o ewentualnych wadach dziecka, chcoaiżby po to żeby się odpowiednio przygotować.

Prywatnie na pewno byś się dostała.

Oczywiście ,że wolałabym wiedzieć. Tylko dlaczego ta **** mi chociaż nie powiedziała, żebym poszła do innego lekarza, że to badanie trzeba wykonać, a ta jakby nigdy nic termin na lipiec bo "mnie nie będzie wcześniej".
Na prywatną wizytę nie mam pieniędzy, bo póki co i tak ledwo wiąże koniec z końcem.

mama- mojej siostry sasiadka ma dziecko z rozszczepem podniebienia, miał już chyba z 11 operacji, ale to ja nie tłumaczy, dlaczego nie chodzi do ginekologa :baffled:.
martia- moja koleżanka jest w 6 miesiącu i wyglądajak by się najadła,a nie w ciąży była.
jagoda- kciuki zaciśnięte
pocachontas- musisz nam wybaczyć, opowiem Ci o naszym troliku jak nas dziewczyna wkręcała, trochę jesteśmy przewrażliwione, oczywiście, ze nim nie jesteś, trochę za szybko wyciągamy wnioski :sorry2:

Czuje się paskudnie! Wstałam lewą nogą, boli mnie głowa, nie zaprowadziłąm Damiana do przedszkola i jak to dziecko ciągle coś chce, a ja mam ochotę wyskoczyć przez okno.:growl:

Ostatnia edycja:
reklama
agrafka_7 ok rozumiem, nie wiem może moje myśli (naprawdę, żadne złe intencje) źle zostały przelane na klawiaturę, nie chciałam nikogo obrazić, wkręcić ani nic z tych rzeczy. No cóż źle zaczęłam przygodę z forum.:zawstydzona/y:

Do góry