reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Magda z uk - Ty jesteś kobieta orkiestra, tu ciasto zagniata, tu sprząta, tam prasuje, 3 dzieci do ogarnięcia szok :-)
mitemil- bierzesz coś na to? nospa najlepszi i też popieram, żeby to sprawdzić u lekarza swojego lub na sorze
jopal- 21 wiek ech..:dry:
Magda Singh- my dokładnie tak samo spędziliśmy popołudnie- dzień dziecka na przedmieściach i buzia wymalowana
Jestem padnięta, jak nie dzień dziecka, to koleżanka nagle wpadła, której dawno nie widziałam i poszłyśmy na pizze, ale dobrze mi to zrobiło po emocjach porannych. Jutro komunia..skaczę z radości, nie dość , ze 1,5 drogi , to jeszcze na 9 komunia :baffled:
Mam nadzieję, ze chociaż dobre żarełko będzie hee :-D

reklama
Anncka - uwielbiam Dorote Osinska. Posluchaj jej wykonania piosenki pt.Kocham Cie po francusku. Nie wiem jak to sie.pisze bo nie znam francuskiego.

A.w ogole to jest bardzo skromna dziewczyna.

Ja mieszkam od zawsze na.wsi, w.wielkim domu dwurodzinnym i nigdy nie zamienilabym na blok. Kiedys.wynajmowalismy mieszkanie w Opolu - masakra, tragedia.i w ogole armageddon to byl.

Dobrej nocy maminki :)

Ale tu dziś spokojnie...dobrze, bo to znaczy,że każdy pewnie rodzinnie:tak:;-)

U mnie bułeczki wyszły przepyszne! Wiem, mało skromne, ale na prawdę jak nigdy:-p

Mitemil i jak się czujesz? Powiem Ci,że mnie coś też teraz brzuch pobolewa :baffled:

Agrafko mimo wszystko bawcie się dobrze na tej komuni:happy2: Fakt, godzina nie ludzka:szok:

Ewelinko ja takiego symbolicznego pawia zaliczyłam w III ciąży. Jeden jedyny raz. W tej jeszcze nie....czyżby się obyło bez?:-p Mam nadzieję,że u Ciebie to jednorazowa akcja:tak:

Madzia ja coś mam odruch wymiotny na miętę:baffled: Dziś pomaga mi woda z lodem i cytryną....A dzień fajnie spędziliście. U nas jutro będzie radocha;-) No i to samo mamy jutro na obiad:-D

Jopal poczytałam co wstawiłaś i szok:szok: Ja mam świadomość tego,że mało co jest teraz zdrowe, ale kurcze...w przedszkolach? Na prawdę ręce opadają. I jak tu zapanowac nad tym wszystkim:confused:

Anula
słońce, to minie. Ja tak w I ciąży miałam dość. Płakałam już ciągle mężowi,że nie dam rady, ale uwierz,że przeszło nagle, z dnia na dzień i nigdy nie wróciło. Oby i Tobie w końcu minęło, bo to jest straszne:sorry2:

U nas dzien spokojnie minal tyle ze corka zaczela goraczkowac i kaszlec... :-( dalam jej czopka mam nadzieje ze minie, nie chce jesc nic. Sprawdze za jakis czas czy poprawa jest mam nadzieje...

Witam was
Magda z Uk poprosze przepis na jagodzianki:)
CZarna oby z nic powaznego :)&
Mitemil &&&aby przeszlo
odkrylam ze musze lezec 30 minut po jedzeniu wtedy niewymiotuje:)

Witajcie kochane mamunie :)

Co do obiadow w przedszkolach z polproduktow to niestety tak jest...Najlepiej jak jest wlasna stolowka a nie zadne cateringi, lecz juz niestety stolowki rzadko sa w przedszkolach czy szkolach. My mamy posilki ze stolowki gminnej i w tym roku szkolnym pogorszyly sie te obiadki, a jako ze jestem tez rodzicem to za kazdym razem dzwonilismy i mowilismy ze nie zyczymy sobie zupy z proszku lub z kwasu np (buraczanego np) i musieli sie poprawic bo inaczej straciliby placowke do obslugi a kasa idzie w tysiacach zl wiec im zalezy.

Pamietajcie, ze macie byc rodzicem wymagajacym a nie "jakos to bedzie" bo chodzi przeciez o wasze skarby :)

I odchodzac od tematu - rodzic jest najlepszym przyjacielem dziecka ale takze lekarzem, terapeuta i psychologiem. Tak mi kiedys powiedziala pani prof dr mojego Mikunia :)

Hej Dziewczyny!
Jednak znalazłam chwilę żeby tu do Was zajrzeć.
Wczoraj byłam z mamą na zakupach, kupiłyśmy Duplo dla Kuby na dzień dziecka a ja kupiłam sobie sukienkę na wesele, bo idę za 2 tyg i w lipcu. Sukienka fajna,bo taka luźna i zwiewna a przy tym ładna i elegancka. Także jestem zadowolona że nie muszę biegać po sklepach i szukać...
Dziś pogoda ładna więc dziadki zabrali wnusia do mini zoo z okazji dzisiejszego dnia. A my z m. mamy trochę wolnego.

magda z uk - no i mnie też narobiłaś ochoty na jagodzianki! :p

Miłego dnia wszystkim życzę!!!

reklama
Do góry