reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Chyba dziś jako pierwsza :-D Witam się.

Milka, mnie też boli głowa, ale z przodu. Dopytam się o to lekarza ;-) Powiem chłopakowi chyba też po maturach, żeby się nie stresował przed. Albo też jak się już o ciąży upewnię. On jest w moim wieku, znamy się od początku gimnazjum, a jesteśmy razem od pierwszej liceum, czyli prawie trzy lata :blink:

Smerfetka, och, jak ja uwielbiam karmel! :tak: Ale zrobiłaś mi ochotę :baffled::happy:

Magda, myślę, że dopóki jeszcze brzucha nie widać to najlepiej zrobić prawko. Ja właśnie planuję w czerwcu. Mnie też się Nelly podoba, super imię :tak:

Mówiąc o imionach, to wpadłam na pomysł (oczywiście, jest słaby, ale co tam :-p), że ja - jako wielka wielbicielka zimy i mandarynek - jeśli się urodzi dziewczynka, nazwę ją Klementynka :-p No bo wiedzie - mandarynki, urodzi się w zimę - świetny pomysł! :-D Oprócz tego, że to imię mi się średnio podoba :zawstydzona/y::baffled:

reklama
Już są grudnióweczki - ale ten czas leci! :)
Witajcie Dziewczyny. Trzymam kciuki za zdrowe i spokojne Maluszki i żeby te 40 tygodni było dla Was czasem radości, a nie stresu :)

Dziewczyny dołączam do grona bolących głów :/ od kiedy tylko się obudziłam czuje jakis ucisk z przodu... Aż nie mam siły ruszyć się z łóżka,a na szczęście dzisiaj mam wolne w pracy więc mogę leniuchowac :-)

Perrie - ja nie umiałabym wytrzymać tyle bez powiedzenia chłopakowi... Jeśli jest między wami ok no to chyba powinien wiedzieć i przeżywać te chwile razem z Tobą nie? Żeby później nie miał żalu:-) a szoku i tak mu nie ominiesz przecież :-)

Czy którąś dzisiaj wizytuje bo nie pamiętam? Jeśli tak to kciuki trzymam :-)

witam sie i ja :)nie wytrzymalam i zrobilam test, tej samej firmy co pierwszy i kreska jest troszke grubsza niz w sobote :) nie taka super wyrazna jak kontrolna, ale jest lepiej i bardzo mnie to ucieszylo :) dodatkowo zamowilam 2 testy elektroniczne, ktore mierza bete i pokazuja tydzien ciazy :) zmierze od razu jak przyjda i po jakichs 2 tyg by zobaczyc czy tygodnie rosna (czyli ze beta rosnie).

anncka kurcze, to ja mam jakby bole cisnieniowe bo z tylu, a Ty zatokowe bo z przodu... albo po prostu hormony tak nam daja sie we znaki.

smerfetka smacznej inki ;)

wesolutka85 dziekujemy :))

perrie kochana, ale to rowniez jego dziecko wiec brzydko powiem, jego problem wiec on powinien o tym wiedziec juz teraz. Jakos Ty musisz sobie teraz radzic ze stresem, a tez jestes przed maturami, nie badz taka wyrozumiala dla niego i obarcz go odpowiedzialnoscia ;) On moze Ci to miec za zle, ze ukrywalas to przed nim.
O, Ty tez masz bole zatokowe! Kurcze, coraz wiecej nas jest z bolem glowy, czyli chyba to jednak objaw ciazowy.
Klementynka slicznie :) Mowie powaznie :)

magda wiesz co, naprawde dalas mi do myslenia bo my juz tu zostajemy i nie wracamy do PL wiec zdecydowalismy, ze dziecku nadamy angielsko brzmiace imie i Nelly super mi pasuje bo do tej pory uwielbialam i wybrane imie mialam Nela :) I Nelly to cudny angielski odpowiednik :)

edit

argissa nie masz zadnych ciazowych objawow? moze sie jeszcze pojawia :)

argissa nie masz zadnych ciazowych objawow? moze sie jeszcze pojawia :)
właśnie dziś zaczełam 7tc i nic :tak:
2 lata starań się doszukiwałam objawów..mdłosci , zawrotów głowy , sennosci..oczywiscie sobie je wmawiałam i je miałam :) a gdy zaszłam w ciąże nic mam ani poł objawu. Szczerze mowiąc przez brak ich zdarza mi się zapomnieć o ciązy i robie rzeczy zakazane..chyba dopiero jak zobacze serduszko dojdzie do mnie ze jednak groszek tam jest..

moze nie mam objawów bo rewolucję hormonalną mialam zanim zaszłam w ciąże ( stymulacja) i teraz moj organizm odpoczywa po tym :p

Argissa, to znaczy, że jesteś szczęściarą :-D Ale nie martw się, zaraz objawy nadejdą :tak: ;-)

Milka, Anncka, w sumie macie rację, że powinnam mu powiedzieć... Może po prostu się boję? :zawstydzona/y: Ale i tak chcę się napierw upewnić u lekarza zanim zacznę wszczynać panikę :sorry:

reklama
argissa aha, to teraz Twoj organizm po prostu cieszy sie jak cholera i dlatego po calym zamieszani daje Ci odpoczac :D

perrie a kiedy masz wizyte? :)

mama290 witamy!! gratulujemy :) wow, Ty juz masz czworeczke? :D pokazna gromadka :)

Do góry