reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej! Ja dziś bije rekord we wstawaniu! Mąż mnie obudził krzataniną przygotowując się do pracy, a ja oczywiście spać juz nie mogę. Patrzę sobie, jak moje dzieciątko słodko śpi obok mnie.
Nadal jestem w szoku, że ciąża Doris tak nagle się zakończyła. Nie mam pojęcia, jak wyglądają te wszystkie zabiegi "po", ale trzymam kciuki za twoją odwagę i siłę.

Jestem tak przerażona, że boje się odstawić ten zakichany Duphaston! Mam nadzieje, ze jakoś dotrwam do 27 ma USG.
Mama i ulenka, zresztą wszystkie, które tak wymiotujecie. Myślę, że powinnyscie coś dostać na wstrzymanie tego. Przecież taki spadek wagi w ciąży, to chyba nic dobrego. Poza tym możecie się obwodnic. A już jak czytam o tym tel z przyciskiem alarmowym, to mi mrozi krew! Nie może Cię się tak słabo czuć!
Co do kregoslupa, ja też długo się z tym mecze. Taka charakterystyka pracy i wierzę, że można się przyzwyczaić, ale w ciąży mogą pojawić się dodatkowe uciski na nerwy w tej okolicy.... No nic.
Życzę Wam aby ktoś pomógł z tymi mdlosciami, bo jak dla mnie coś jest nie tak!

reklama
Witam z rana mamusie Ja wczoraj bylam na wizycie kontrolnej z wynikami badań i wszystko ok, doktorka mnie zaskoczyła o zrobiła mi usg i widziałam 4cm fasolkę która machała rączkami serduszko ładnie biło wstępnie ja wymierzyła i jest ok przezierność choć mam jeszcze jedno usg na przezierność kręgosłupa, a co do migren czesto wracaja w drugiej ciąży ale w trzeciej odchodzą w zapomniane. Milego dnia.

Witajcie!

Mama, Uleńka
- ja uważam podobnie jak Dziewczyny, że należy to zgłosi lekarzowi. Co innego pojedyncze incydenty a inna sprawa to ciągłe wymioty, które powodują spustoszenie w organizmie. Są specyfiki na takie objawy, które sa bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Doris- jeszcze raz strasznie Ci współczuje. Głowa mała jak mogą się dziać takie historie. Nie rozumiem tego. Popłakałam się czytając co wczoraj przeszłaś i co dzisiaj Ciebie czeka. Kochana życzę Ci dużo siły. Oby ten aniołek szybko do Ciebie wrócił w postaci kolejnej, zdrowej ciąży.

Slonkoonline- Kochana możemy sobie podać ręce. Ja też o 05:45 jestem już wyspana i pełna energii. A po 12. w południe jestem kapciem totalnym i muszę spać popołudniu po 2-3 h.

Magda z uk- trzymam kciuki za rozmowe i daj koniecznie znać czego się dowiedziałaś!

Agrafka
- juupi! Gratuluje udanej wizyty i już pędzę na odpowiedni wątek, aby zobaczyć i przywitać się z Twoim maleństwem, hihi.

kar1986
- gratuluje udanej wizyty! Jej, w którym Ty już jesteś tygodniu ciąży, ze Dzidziuś już ma aż 4 cm??

Doris
[*]

Uleńka dobrze, że się odezwałaś.

Ja od dwóch dni biorę duphaston tak jak lekarka kazała i dużo gorzej się po nich czuję, klucha w żołądku i gardle i mi cały czas blee ale nie mam mdłości i nie wymiotuję

Witam was . Jak dotrwam do końca ciąży bez zadnych boli to aoe upije ze szczęścia. Doilcza mo ukruszona łękotka przysrodkowa ze czasem niemoge kolana zgiac a co dopiero chodzić i tak dziś caly dzien :(

Witam się i pozdrawiam z przystanku :-) Jej,czemu te noce są takie krótkie? Lecę córe do szkoły odstawić i do kliniki przyszpitalnej na te badania i wizytę. Ciekawa jestem,czy mnie pamiętają,bo w poprzedniej ciąży byłam tam bardzo częstym gościem ;-)

Miłego dnia Wam życzę!

A poza tym powiem Wam,że mój kręgosłup zaczyna się odzywać. Coś mi się zdaje,że jednak po tym wypadku sprzed 2 lat wcale nie jest ok :-/

Ja za dwa tyg. mam zacząć brać duphaston 2x dziennie , teraz biorę 3x1
ale każda wizyta w toalecie to i tak strach,
Mam nadzieje że Doris trafi na miły i wyrozumiały personel bo to też ważne ,

Mnie na szczęście tylko muli , ale jak tak wymiotujecie i na wadzę tracicie bardzo to lekarz powinien wam coś przepisać na te wymioty , bo to jest jednak w jakimś stopniu niebezpieczne .

Anula bardzo dziękuję za kciuki :-) Na pewno dam znać,nawet jak nic ciekawego się nie dowiem.

Eli kurcze, ja bym chyba oszalała będąc w ciąży w takim ogromnych strachu. Z drugiej strony,jak tak czytam co się przytrafia wielu z Was,to rozumiem....ehhh....myśl pozytywnie. Mam nadzieje,ze w końcu strach w dużym stopniu odpuści.

reklama
Hej

Magda trzymam kciuki

jopal ja biore Duphaston od początku i czuję się ok ale moja znajoma pierw brala luteine a potem dostala duphaston i tez mowila ze się zle po nim czuje

Dziś cos mam smetny humor :-( odliczam dni do usg...
Ehh juz nie truje. Miłego dnia dziewczyny

Do góry