reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hmmm...ja nie śpię na brzuchu,więc się nie wypowiem,ale np w pracy tak długo jak pacjentki komfort na to pozwala masaż pleców robie kiedy leży na brzuchu. Potem już na boku.

reklama
Ja jestem tego samego zdania/przekonania co Annemase.
Nawet w pierwszej pytałam doktorka. Powiedział właśnie, że dopóki nie przeszkadza - spać na brzuchu. Pytam, bo gadalam ze swoją koleżanka i ona od razu z przerażeniem niemal, że nie wolno!
Hahaha... Ja uwielbiam spać, leżeć na brzuchu. I tak mam zamiar robić, do czasu aż będzie to niemożliwe ;-)

Annemase zrób sobie kawę
Mi zawsze pomaga na ból głowy. Najlepiej czarną z cukrem i cytryną
Nie jest smaczna ale dla mnie zbawienna ;-)

Jutro wypróbuje ta kawę bo tradycyjnie przstaje mnie boleć (codziennie koło 13h00).

Mam pytanie z innej beczki, czy któras z was planuje jakies dalekie wakacje tego lata?

To teraz ja Wam coś powiem, jak to mówię to nikt mi nie wierzy :D
Nie znoszę truskawek. Fuuuj, ble i w ogóle.
A rabarbar uwielbiam, ale mam na niego uczulenie :(

Dziękujemy za życzenia dla misia. Rano wstał jakby w nocy mu nic nie było i szaleje od rana na punkcie baniek mydlanych. Kupiłam mu dziś w Kiku 2 kubeczki po pół litra, może starczy na jakiś czas.

Muszę coś upiec dobrego i jakąś sałatkę zrobić na jutro. Pisałam, że wyjeżdżam. Jadę pod Warszawę na zebranie naszego Stowarzyszenia (do którego należymy z racji misia choroby) i zawsze coś przywozimy ze sobą. Co polecacie?

Ja nie śpię na brzuchu, ale zwijam kołdrę na całej długości w rulon i do niej się przytulam :D w jakby pozycji embrionalnej :)

Cypryda83 uwielbiam truskawki ale jestem na nie uczulona, od razu wyskakują mi parchy i dostaję skrętu jelit. Mam tak od urodzenia niestety więc jem tylko kilka truskaweczek w sezonie.

reklama
Cypryda ale rabarbar często uczula. Mnie przy moich alergikach już nic nie zdziwi ;-) Pytasz co zrobić....hmmm....ale chodzi Ci o ciasto z kremem? Bardziej suche? Sałatka powiadasz....taka z majonezem? Czy coś bardziej oryginalnego? Ja mam taką jedną super, hicior wszystkich imprez, ale jest dość oryginalna :-p

Annemase
ja w tym roku nie wybieram się nigdzie daleko na wakacje, ale w poprzednich ciążach, na różnych etapach latałam/jeździłam i wiadomo...było raz lepiej, raz gorzej, ale nigdy tak bardzo źle,żeby nie wyjeżdżać ;-)

Do góry