reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam Wszystkie Poranne Ptaszki :) Ja dopiero do kawki i śniadanka zasiadam :D
Milka przyjmę każdą dawkę pozytywnych fluidów :tak:
Matik2012 Nie, nie - testy miałam negatywne, ale zdarzył nam się wypadek przy pracy...zapomniałam o nim, ale w chwili gdy się pojawiły nudności utrzymujące się kilka dni sądziłam, że mogłam zaskoczyć. A do @ zostało kilka dni, więc z niecierpliwości ruszyliśmy zrobić betę, ale nie wykazała ona ciąży. Widocznie "objawy" były wytworem mojej nadwrażliwej wyobraźni....ciąży pewnie w ogóle nie było...ale na samą myśl, że mogłabym doświadczyć najwspanialszego Cudu na świecie, jakim jest Dziecko ogarnęła mnie euforia szczęścia... No, ale nic - wczoraj podjęliśmy wspólną decyzje o świadomych staraniach :) Może nam się uda - chociaż nie wiem sama, bo mój gin mi wciąż powtarza (nawet, gdy nie było mowy o dzieciach), że w ciąże nie zajdę dopóki nie schudnę...Fakt jestem sobie dużyyy lukrowany pączuszek :-D (rozmiar 44-46), ale każdy ma jakieś wady i zalety :) Udało mi się zrzucić 10 kg i jak narazie tego się trzymam. Póki co nie mam najmniejszej ochoty na dalsze odchudzanie :) Nie jestem typem osoby, która widzi same swoje niedoskonałości, ja siebie akceptuję i kocham :tak: Liczę tylko na to, że ta nadwaga nie stanie się przeszkodą, bo wówczas będę musiała się zabrać za wywózkę dodatkowych kg :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się poweekendowo!
Spędziłam u teściów 2 cudowne dni, odpoczęłam
To ich reakcja na wnuka/wnuczkę:
W piątek wieczorem usiedliśmy całą rodziną.
Powiedzieliśmy, że w związku z początkiem wiosny przyszła do Wrocławia pewna zabawa.
Rozdaliśmy filcowe kwiatki z napisami "Kochana babciu do zobaczenia w grudniu, wnuczek/wnuczka", przeczytali i... nie skumali :D
Babcia męża, która miała napisane "kochana prababciu" stwierdziła, że ona to chyba ma błąd, bo żadną prababcią nie jest i czy możemy wytłumaczyć zasady gry... :D
A my na to, że wlasnie teraz już jest prababcią :D
No i wtedy się kapnęli!
Wszyscy się popłakali, a teściowa poza tuleniem przez 10min pogłaskała mnie po brzuchu i powiedziała "witamy i czekamy na Ciebie nasz kochany maluszku".

Ślę pozytywna ENERGIĘ mamuśkom!
Cieszmy się ciążą jest przeciez pięknie!! :tak:

Fimka ale super pomysł na przekazanie :-D coś oryginalnego :-) Ja miałam plan włożyć do koszyczka wielkanocnego jednego różowego, a drugiego niebieskiego bucika, ale ta beta popsuła mi moje plany :angry:

Fimka pięknie im to przekazaliście aż mam łzy w oczach
Na pewno szczęśliwi :) super
XAnax No to z wagą faktycznie różnie to bywa ale często ona jednak przeszkadza ale jesteś młodziutka więc myślę, że w Twoim przypadku jeszcze nie będzie przeszkodą. A długo masz taką wagę ?
Może warto małą dietę wprowadzić i to nie chodzi o akceptację ale o zdrowie ;)

fimka wow, jaki oryginalny pomysl przekazania informacji :) milo, ze tak bardzo pozytywnie zareagowali :)

hehe, moja przyszla tesciowa juz od jakiegos czasu nas atakuje pytaniami o dziecko, ona jest pielegniarka i twierdzi, ze plodnosc kobiety jest najwyzsza do 25 rz wiec mi niby zostal niecaly rok i zebysmy nie zwlekali :p nikt nie wiedzial, ze juz sie dlugo nie zabezpieczalismy. ale sie kurcze zdziwi, ze wyrobilam sie co do sekundy bo ja w grudniu bede konczyc 25 :-D normalnie mi wykrakala ta ciaze przed 25 rz :-) heheh, kochana :p

czesc dziewczyny :) nie miałam dostępu do netu pare dni i teraz ciężko mi nadrobić
jutro zaczynam 7tc..nadal nic a nic nie czuje i zaczynam panikować czy tam zyje ten moj kropek..

Matik2012 ja od zawsze byłam pulpeciuchnooo :-D średnio miałam między 70-80 kg/ 169 cm. Ale od 1 połowy 2013 to się bardzooo poszerzyłam...aż do 95 kg! Obecnie 85 po wywózce nadgabarytów :)

O raaaanyyy...zostawić Was na parę dni i już ledwo idzie nadrobić :)

Witajcie kolejne Grudniówki.
Mamcie, które "jeszcze nie tym razem". Przykro mi :( Będę trzymać za was kciuki!!!

Fimka, wzruszyłam się :)))

My już powiedzieliśmy rodzicom i teściom :) W naszych rodzinach ostatnio urodzaj, jeśli chodzi o ciąże (moja bratowa i szwagierka są w ciąży), więc reakcja była na zasadzie "ooo, i wy teeeż??? cudnie!" :D

Objawy w zasadzie bez zmian: cyce jak donice, bolą przy dotyku, brzuch czasem pobolewa, nudności pojawiają się od czasu do czasu. SENNOŚĆ I LEŃ!!! Obłęd, spałabym i spała...

Miłego poniedziałku życzę :)

reklama
Hej dziewczyny :-) nie było mnie tu od piątku bo byłam odcięta od neta a tu prosze same nowe grudniowki :-) witajcie!!!
Jeśli chodzi o mnie to znowu zaczął boleć mnie brzuch i przez weekend zaliczyłam kilka rzyganek :p

Do góry