reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Z tego co wiem to w przypadku zwiazku pozamalzenskiego kobieta nie moze sama podac danych dziecka. Wtedy moglaby podac np Billa Gatesa i do czasu wyjasnienia sprawy zazadac zabezpieczenia alimentow.
W takim przypadku oboje rodzice stawiaja sie w usc i na podstawie odswiadczen wypidywany jest akt urodzenia. Jesli ojciec nie uzna a kobieta chce tego uznania pozostaje droga sadowa, wtedy tez na wniosrk kobiety sedzia moze uznac ojcostwo dziecka i jednoczesnie nadac dziecku nazwisko matki (dobro spolecze i rodzinne)
W usc jak ojciec uzna dziecko moze takze na podstawie oswiadczenia woli nadac mu nazwisko matki. Jest taka mozliwosc.

Martus poszukam Ci te paragrafy z kodeksu opiekunczego i rodzinnego bo mam akurat ten kodeks w domu :) nawet moge ci go wyslac - ja go jiz praktycznie nie uzywam.

reklama
Martus wyslij mi na PW swoj email to powysylam Ci wieczorem dokumenty. Mam kodeks opiekunczy i rodzinny w pdfie oraz zaznacze Ci, ktore § dotycza dziecka pozamalzenskiego :)

Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo :)
Cypryda, jeżeli masz czas żeby znaleźć paragrafy to byłabym bardzo wdzięczna, za wysyłkę też dziękuję ")
Powiem Wam ze na chwilę obecną nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało. Wolałabym żeby mój K. postawił już sprawę jasno, a nie humory ma większe niż ja. Sinusoida po prostu. Chociaż jeżeli się rozstaniemy to raczej nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Wtedy chce się odciąć, żadnego kontaktu nie mieć, z kasą też sobie jakoś poradzę.
Dzisiejszy dzień zaczął się po prostu okropnie.

A jak tam Wasze samopoczucie, mam nadzieję ze wszytsko dobrze? :)

Moje samopoczucie okropne... właśnie dostalam glukoze do wypicia... bleeeee. Nie pozwolili wcisnąć cytryny bo niby jednak falszuje wynik...

PaulinaMaria - ja też ;P
Ewelinka - trzymaj się, bleee to musi być okropne ale każda z nas czeka za jakiś czas ;/

Dzien dobry !
martusia jesli sie rozstaniecie to pamietaj ze alimenty naleza sie dziecku , nie unos sie honorem bo to poprostu obowiazek ojca lozyc na utrzymanie dziecka !!!
Ja niedawno wstalam i nie mam na nic sily :( musze dzis troszke pochodzic moze ten kregoslup przestanie bolec . aha weszlam z ciekawosci na blog perrie bo chcialam zobaczyc co o nas napisala jak odeszla z forum a tu zonk wpisy gdzie pokretnie sie tlumaczyla usuniete , pewnie poszla na inne forum i nie chciala zeby opinia trola ciagnela sie za nia :)
Milego dnia !

czarna - dobry pomysł z wątkiem, ja na razie się nie fotografuje, bo mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu :rofl2: wczoraj jeszcze zjadłam pizze na noc, to już w ogóle hehe
paulina- ja też gdzieś koło 16 tc, moja przyjaciólka twierdzi, że czuła ruchy z 2 gim w 11 tygodniu, takie leciutkie bąbelki, podobno macica jest już rozciągnięta i w 2 ciąży czuje się szybciej
cypryda- współczucia dla Miko, wiem co przezywałaś, bo mój najadł się kukurydzy raz z puszki i była jesień średniowiecza, a co do tych zabawek ech, to sa z centrum chińskiego toksyczne dziadostwa, moja ciocia kupowała bez przerwy Damianowi podobne graty i jak był mały wyciągałam mu kółko autka z buzi
Moje samopoczucie fatalne.. przestały mnie wczoraj boleć (.)(.) i już jakieś głupie wkrętki, myślę o wizycie u innego gina, bo moja ma usg stare jak świat i chciała bym usłyszeć bicie serduszka..

reklama
Witam się i ja :-)

Jakaś dziś zmęczona jestem,ale nic dziwnego po całym tyg. Muszę jutro się wyspać porządnie ;-)

Ewelinka oby wyniki były dobre ;)

Paulina współczuję przygody z kibelkiem :-/

Cypryda oby synek poczuł się lepiej! Nocka faktycznie ciężka :-/

Do góry