reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

no ja juz odprawilam malego do przedszkola,zakupy male zrobilam,najdalam sie i moge pisac:-) powiem wam co dzis zjadlam hihi pyszna sałatkę jarzynowa ze swierzutkich warzywek mniam do tego pyszna buleczka z maselkiem i szyneczka pachnaca ach jakie to bylo mniam mniam

co do obiadku to ja dzis nie robie ,bo dostalismy zaoroszenie do tesciow na obiad. jutro wujyzdzaja na 3tyg do sanatorium (Świnoujscie) i chce sie dzis pozegnac. Ale im zazdroszcze tego morza. mielismy do nich jechac chociaz na week ale boje sie w moim stanie jechac...nie wiem czy dalabym rade w podrozy...boje sie mdlosci i bolesci (bo jak za dlugo siedze to mnie podbrzusze boli jakbym miala tam jakeis kamienie) zobaczymy bo to az 3 tyg i moze sie zdaze zalapac.

reklama
Cześć dziewczyny!

Jak zwykle tyle do przeczytania po nocy, że zanim odpisuje mija chyba godzina :-)

Jagoda lista super. Wysłałm Ci wiadomość z prośbą o dopisanie mojego zacnego wieku
Martusia001 no to rzeczywiście nie masz dziś lekko. Poprawy samopoczucia życzę
Uleńka miałam napisać prośbę o dzisiejszy jadłospis ale widzę, że już coś tam nakreśliłaś. Kurcze nie mam super szyneczki pachnącej bo mój mąż do pracy na kanapki wszystko wykorzystał. Muszę coś wymyślić:-)

Nie wiem czy też tak macie ale ja budzę się o 6 rano i jak nie polece szybko do lodówki się czymś napchać do zwymiotuje. Tak nagle mi to przychodzi. To jest strasznie. Dziś musiałam szybko jogurt wypić bo było źle.

Wczoraj wieczorem się nie odzywałam bo odebrałam wyniki badań na tarczycę i tak się zdenerwowałam, że brzuch mnie strasznie zaczął boleć. Wyniki mi wyszły nie za dobre. TSH mi świruje i wyszło za wysokie mimo brania leków. Pozostałe w normie i czytałam że TSH jest niemiarodajne w ciąży bo skacze ale moje jest kurcze i tak wysokie. Endo mam we wtorek więc muszę czekać ale zwiększyłam lekko dawkę leku. Pewnie lekarz zwiększy bardziej ale sama się boję. Cały czas tylko zwiększamy a tu znów. Boję się, ale postanowiłam tak się nie nakręcać bo wczoraj to całą czerwona się zrobiłam i ten brzuch. Panika była.

Agulka nie denerwuj sie tak kochana ,wiem ze trudno jest byc spokojna gdy cos idzie nie tak ale musisz to opanowac ,bo nerwami to Ty dzidzi nie pomozesz. Nie mysl o tym na razie do wtorku poczekaj cierpliwie i bedziesz wszysko wiedziala,moze faktycznie w ciazy skacza i nie ma co panikowac. Bądź dobrej myśli. Trzeba wierzyć,że jest dobrze.
Wiesz mój tato na łożu śmierci dał mi bardzo dobrą radę (było mu ciężko a i tak próbował wydobyć te dobre str) pow tak: "córuś ,pamietaj,zawsze przyjmuj to co daje los z pokora,nie przeciwstawiaj się bo Bóg najlepiej wie co dla nas dobre,nie denerwuj sie i nie płacz ,nie wolno płakać..." i jak zawsze pomysle o tych slowach to jakos mi lepiej. tez pomysl ze bedzie dobrze i nie denewruj sie...

Hej !
Ja dzis obudzilam sie o 3 w nocy tak strasznie bolal mnie kregoslup , kurcze myslalam ze przejdzie ale gdzie tam dalej boli :( szczegolnie jak chce wziasc gleboki oddech , mialyscie tak kiedys ??

Kciuki za wizytujace &&&&

Milego dnia !

Uleńka dziękuję ci bardzo! To bardzo mądre słowa. Myślę, że mi właśnie przyjmowania życia z pokorą brakuje. Całymi dniami do czegoś dążymy, walczymy o coś, denerwujemy się ale nie potrafimy czasem się zatrzymać wziąć oddech i poczekać co los przyniesie.

Smerfetka ja tak miałam w poprzedniej ciąży. U mnie były to nerki. Tak promieniowały. Cały czas leżałam, dużo tabletek mało chyba piłam i tak osłabione były chyba. Nie wiem jak z tabletkami bo ja tylko nospę na bóle podbrzusza czasem biorę.

Agulka a badalas sie na hashimoto moja siostra ma to i miala bardzo wysokie wyniki i u niej pomogla dieta i leki ale niebyla w ciąży

PaulinaMaria tak jestem w trakcie diagnozy. We wtorek mam wizytę z wynikami. USG tarczycy nie wyszło zbyt dobrze bo miałam ogniska zapalne ale leki zaczęłam przyjmować przed ciążą i wyniki się unormowały. Teraz wariują na nowo pomimo podniesienia dawki. Czytałam, że najważniejsze że się leczę i biorę hormony a lekarz znów ustali dawkę, ale boję się bo myślałam, że będzie bardziej stabilna ta tarczyca a ona robi co chce.

Agulka ja wogole staram sie nie brac tabletek jesli nie musze , slyszalam ze nospa nie jest wcale taka dobra lepszy mowia ze jest magnez ale ten bez wit.b
U mnie to nie nerki bo ja mam nerke z przodu ;)

reklama
Do góry