reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

To ja mam lepiej dzwonie do Polski jak sie szykuje na impreze i skladam im zyczenia noworoczne :) dlugo trwa Twoja podroz do Polski bo z NY leci sie ok 9h. Czesto odwiedzasz?

reklama
Odkad przylecialam tutaj 14.2.12 tak niebylam w Polsce. Leci sie 12h z Heathrow do Singapuru potem 9h do Brisbane plus godziny miedzy lotami mozna powiedziec jak 1.5 dnia. Teraz bede skladac papiery o permamenty pobyt tutaj wiec znowu niepolece ale podobno lepie j siedziec na tylku tutaj bo oni na wszystko zwracaja uwage ale może ktos przyleci do Mnie na swieta w tym roku

O to faktycznie dlugo. Ja jestem w trakcie sponsorowania wiec tez troche uziemiona ale odwiedza mnie siostra i przyjaciolka za 3 tyg bedzie zawsze cos :) no i moja siostra z rodzina wylosowali staly pobyt w USA wiec mozliwe ze tez zjedzie z mezem i dzieciakami niebawem :-) a moja corka jest obywatelka USA wiec ona bedzie miala otwarta droge

A co Cie tak daleko wywialo z Polski?:) ja to tak troche przypadkiem przylecialam na 6 mies po slubie dorobic heh ale sie zeszlo troche dluzej :)

Ostatnia edycja:
Niestety moj syn niezna na zywo nikogo z mojej rodziny w Polsce . Moj partner jest Austrialczykiem i ma nieduza rodzine tutaj troche w Canadzie w Vancuver . Na czym polega to losowanie?

Wiesz co co roku jest loteria wiz imigracyjnych i udalo im sie wylosowali ich i jak zalatwia stos papierow to dostana zielone karty czyli staly pobyt w usa. :) a ja musze odczekac swoje :)

Ja jak teraz zaplikuje 1 sierpnia to moga nawet po 2 dniach przyznac wize albo czekac 12 miesiecy kolejne .Ethan jest urodzony tutaj gdyby w Polsce oboje musielibysmy czekac na wize w Polsce naszczescie jestem tutaj i niemusi on . Moja znajoma aplikowala wczoraj i tak samo jak wiza partnerska i musiala zaplacic z gory 5.500 tys. Za nia gdzie ja dwa lata temu placilam połowę i teraz czeka az bedzie zatwierdzona . Najgorsze ze mozna zaplacic i niedostac wizy...kasy nie zwracają. :(

Widze ze co kraj to obyczaj... Nie zostaje nic jak zyczyc Ci powodzenia aby szybko wszystko poszlo :-)

A o tej porze to tylko miedzy soba mozemy popisac :p

Lece sie szykowac, lody do wyrka i jakis film obejrzec i do spania :)

reklama
Do góry