reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Ale dałam plamę! Pogonilam na te wizytę z synkiem,a tu zonk! Wizyta jutro :-O nie wiem,gdzie ka głowę miałam :-/ Teraz jadę już 9 autobusem dziś i jeszcze jeden zalicze,a jutro znowu to samo...ehhh...gapa ze mnie :-/

Doris masz rację. Trzeba coś z tą listą zrobić ;-)

Anula poczytałam i bardzo się cieszę razem z Toba! Gratulacje :-)

Bateria mi pada w tel :-/

reklama
Agrafka- nie wolno myśleć negatywnie! Odganiamy czarne chmury! Będzie dobrze! Wszystkie grudnióweczki będą nieść tylko pozytywne wieści! :laugh2: Tego musimy się trzymać!

Magda z uk- dziękuję Ci bardzo Kochana!

agulka - ja na razie nie smaruję się niczym na rozstępy. W poprzedniej ciąży to się ocknęłam w okolicy 6 m-ca i dopiero wtedy zaczęłam stosować krem. Teraz pewnie zrobię podobnie.

anula - super, że wizyta również ok:)

doris - popieram!

magda - no to sobie wycieczkę niezłą urządziłaś. Ale t może wina ciąży, ja też nieraz jestem zakręcona jak słoik.

Dziewczyny, a ja mam pytanie, w szczególności do tych co zorientowane.
Za max. 3 tyg. mam mieć kolejną wizytę USG - i robiona będzie przezierność itp. Ale lekarz zachęca mnie do zrobienia również badań z krwi. Mówi że to nieinwazyjne. Poczytałam trochę w necie, ale jestem kompletnie zagubiona w tym temacie. Nie wiem czy mam robić czy nie.
Bo jeśli nie zrobię a z przezierności wyjdzie, że jest zagrożenie jakąś wadą czy chorobą to i tak skieruje mnie na inne badania - te inwazyjne? W poprzedniej ciąży lekarz (inny) zrobił tylko usg (była m.in. przezierność) i już, o innych badaniach nic nie mówił...
A teraz się zastanawiam czy jest sens. Niby jak wyjdzie, że dziecko chore to można już w ciąży podjąć jakieś leczenie (pewnie zależy od wady)....

Agrafka no tak 6h do tylu jestem jesli chodzi o Polske, my tez grillujemy czesto dosyc zjem taka kielbaske pozniej bekam caly dzien heh ostatnio preferuje burgery warzywne :)

Estranea badania z krwi sa calkowicie nie inwazyjne bo robia to z Twojej krwi. Ja bede robila tak dla spokoju.

Magda no to niezla wycieczke sobie zrobilas i to jeszcze stres ze nie zdazysz :) chyba teraz trzeba zapisywac sobie wszystko na karteczce na lodowce :p

Ostatnia edycja:
Ja już po obiadku jestem. Trochę ogarnęłam dom i teraz leże. Co jakiś czas mnie w pachwinach kłuje ale ponoć to normalne.
Trzymam kciuki za dzisiejsze pozostałe wizyty.

magda uk - no to trochę dziś pojeździłaś.
anula - super wiadomości. Ja jeszcze nie mam karty ciąży.
Agrafka - smacznego grilla

jestem juz po popoludniowej drzemce:-)
na obiadek dzis zjadlam ziemniaczka z sola i maslem do tego almette smietankowy i tak mi smakowalo ze chyba przesadzilam,bo od razu zle samopoczucie dalo sie we znaki. Musialam sie przespac i roche mi juz lepiej, ale mama przyniosla mi swieze drozdzoweczki i jedna wpierdzielilam (ide dzis na maxa z jedzeniem) teraz zgaga zaczyna dokuczac...bleeee

Kurcze jutro wizyta,denerwuje sie czy aby na pewno ok jest bo tak zle sie czasem czuje ze mam obawy....

reklama
Estranea.,.ja na Twoim miejscu jakby usg wyszlo prawidlowo to nie robilabym tych testow z krwi, bo one czesto zle wychodza - to takie badanie statysycznie liczone

Do góry