reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

dzien dobry ! ja wlasnie po sniadanku i prysznicu zamieniam lozko na kanape :) pogoda robi sie ladna wiec moze nawet na lezaczek pozniej sie przeniose ;)
Milego dnia !

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie

Wianki bardzo podoba mi się imię Twojego synusia :-D, mój ma 4 latka prawie

Cypryda toja mam synka Edka (Edwarda) ale starszy to Rysiu, nie Jurek, ogrom podziwu dla Ciebie i Twojego synka.

Magda Sighn mam to samo z (.)(.) najgorzej jak stanik wieczorem zdejmuje to masakra jakaś

Dla mnie najdziwniejsze imię jakie ostatnio spotkałam i to dwa razy to Dżesika (pisownia oryginalna:tak:) dla mnie to dże i sika:-D

Ja właśnie wstałam,robię listę zakupów i zaraz wybywam
Miłego dnia dla wszystkich :-)

Cypryda w uk nie ma rejonizacji. Tzn niektóre przychodnie się czepiają i nie chcą przyjmować ludzi z dalszego okręgu,ale prawnie powinny. Ja sama należę do przychodni która nie jest w moim okręgu i problemu nie było. Co do położnej,to zazwyczaj każda przychodnia ma swoją i pod nią podlegasz należąc do przychodni ;)

czesc dziewczyny:-) u mnie zlego samopoczucia ciąg dalszy... bleeee jak wstalam to w glowie az mi sie krecilo i lecialam na jedna str jak bym miala zaburzenia blednika. szybko cos zjadlam i na lozko bo bym nie usiedziala. dopiero teraz po 2 godz troszke lepiej. ale nie wstaje o nie! tak sobie mysle ze od jutra zanim wstane musze cos zjesc i przy lozku wieczorem sobie uszykuje wiec jak otworze oczy, szybko cos splaszuje i po chwili dopiero wstane,bo te zawroty chyba od glodu.
Teście zabrali mi malego na caly dzien,mąż śpi po nocce a na popoludniowke jeszcze idzie wiec mam dzis spokoj na maksa. moge leniuchowac:-)

Ulenka ja właśnie w poprzedniej ciąży miałam wafle ryżowe koło łóżka i rano po przebudzeniu jadłam 3 ;-) Trzymaj się!

Ulenka ja właśnie w poprzedniej ciąży miałam wafle ryżowe koło łóżka i rano po przebudzeniu jadłam 3 ;-) Trzymaj się!

ja w poprzedniej mialam krekersy ale to wszystko odbywalo sie duzo,duzo pozniej. nie myslalam ze w 6tc juz mozna miec tak solidne objawy. a brzuch mam dzis tak wzdety ze szok:szok: normalnie mnie spodnie uciskaja. gdybym jeszcze wiecej jadla to bym pomyslala ze przytylam ale jem nawet mniej niz przed ciaza a tu juz brzuszek wyskakuje.

Jopal - moj maz to Marcin, lecz wiekszosc znajomych mowi Rysiu, tak zaczynaja tez mowic do mojego Miko. W przedszkolu jedna nauczycielka (nasza kolezanka) tez juz mowi Rysiu, co mi nie przeszkadza, ale dzieci pytaja dlaczego tak :)
A w ogole to moj synus na drugie ma Edwin - jak dziadzius (moj tato)

Jednak Wiercisław to juz raczej bym nie dala nawet na drugie :)

Ulenko, ja nie mialam takich problemow rano, ale moja bratowa tak i to przez cale dwie ciaze. Kupila sobie malutka lodowke turystyczna (taka 3 litrowa) i wieczorem wsadzala serek homogenizowany, ktory bardzo lubila. Obok wafle ryzowe i to jadla po przebudzeniu sie :)

Te malutkie lodowki mozna kupic u nas w Mrowce, lecz nie wiem czy to sklep ogolnopolski czy tylko nasz regionalny

Moje dzieci maja Polskie imiona ale uzywaja ang zamiennikow bo latwiej im jest w szkole chlopaki to Alexander I Maxymilian z x bo tez latwiej mnie tam nie przeszkadzaja dziwne imiona ale powiem ze jak piewszy raz spotkalam sie z imieniem summer np to sie zastanawilam jak by to bylo np w Pl teraz juz po tylu latach nic mnie nie dziwi:-) u mnie z jedzeniem w lozku jest tak ze na krotka chwile pomaga a pozniej wszytsko tak zwracam wiec chyba nie ma reguly Magda z uk a cos mowila o monitoring blizny ci polozna ?? co do rejonizacji to ona istnieje I z reguly np w szkole maja pierszenstwo dzieci ktore sa z rejonu ale w przychodniach jezeli maja miejsce to zapisuja wszytskich ale juz jezeli o szpital chodzi to sie rodzi w rejonie jezeli jest wszytsko ok a jezeli nie to szukaja takiego gdzie sa odpowiednie warunki ja np w swoim ie urodzilam bo nie bylo miejsca dla chlopakow

reklama
Mialam uczniow o tych imionach - Alexander i Maxymilian - mowilismy Alex i Max - jak ich rodzice :) obydwa imiona piekne. Ja tak mam, ze imiona przypisuje do znanych mi lub mieznanych postaci i tak Aleksander - moj dziadek niezyjacy od kilkumastu lat i Maksymilian Maria Kolbe - swiety, ktorego bardzo cenie :)

Do góry