reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Jagoda... nie masz wyjscia :) masz moje poparcie, nie poddawaj sie po kilku komentarzach. Ja tez juz tutaj moglabym nie jeden raz sie sciac... ale po co... olewam komentarze co do ktorych mam inne zdanie bo po co sie wkurzac i klocic z osoba, ktorej i tak naprawde nie znasz... :) zostan modem :)

Najbardziej wczoraj się nasmial moj Maz. Poszliśmy na zakupy do hipermarketu i mówię mu ze zjadlabym chipsy np to idziemy po nie. Jak juz stalismy przy półce z nimi to zrobilo mi się nagle na samą myśl noe dobrze :-) a na kolacje ugotowalam sobie kalafiora i wciagnelam calego zagryzajac szynka z indyka. Mówię Wam pyyycha :-)

Ula, moja tesciowa jest ok. Ale non stop wyciagaja kase od mojego meza. A on nie po to pracuje za granica zeby sponsorowac innych. Rozumiem podrzucic mamie kilka stow na swieta, lub pozyczyc na jakis czas, ale odkad zaczeli pozyczac trzy lata temu tak do tej pory nie oddali ani zlotowki. I wczoraj tak plakala przez tel tesciowa z meza siostra, ze znow pozycza im 1500 zl. Trafia mnie to. One juz nawet nie dzwonia do mnie w sprawie kasy tylko do niego. Przed swietami dal tesciowej 600 zl, potem zaplacil za jej wizyte u kardiologa, potem zaraz pi swietach siostrze 500 zl i teraz znow 1500. A on ciezko tam pracuje, zeby nasz niepelnosprawny syn mogl miec normalne zycie a one chyba mysla ze maz pieniadze zbiera na drzewie....

Ula, moja tesciowa jest ok. Ale non stop wyciagaja kase od mojego meza. A on nie po to pracuje za granica zeby sponsorowac innych. Rozumiem podrzucic mamie kilka stow na swieta, lub pozyczyc na jakis czas, ale odkad zaczeli pozyczac trzy lata temu tak do tej pory nie oddali ani zlotowki. I wczoraj tak plakala przez tel tesciowa z meza siostra, ze znow pozycza im 1500 zl. Trafia mnie to. One juz nawet nie dzwonia do mnie w sprawie kasy tylko do niego. Przed swietami dal tesciowej 600 zl, potem zaplacil za jej wizyte u kardiologa, potem zaraz pi swietach siostrze 500 zl i teraz znow 1500. A on ciezko tam pracuje, zeby nasz niepelnosprawny syn mogl miec normalne zycie a one chyba mysla ze maz pieniadze zbiera na drzewie....

moja kol miala taka identyczna sytuacje tyle tytlko ze tesciowa od jej meza wyciagala kase na zakupy! a to do sklepu go brala i buty za 500zl potrafila wybrac,masakra... Agata najpierw byla zla na tesciowa ale w koncu zrozumiala ,że to mąz jest winny bo on daje sie wykorzystywac. Musiala przeprowadzic z nim porzadna rozmowe i dopiero potem on zaczal rozumiec cala sytuacje ,bo tak wczesniej to on myslal ze tak poprostu trzeba....

z tesciowymi tak jest...my tez mieszkamy z tesciowa, i sponsorujemy jej cala rodzine, ale nie dlugo idziemy na swoje...fakt faktem ze w jednym domu, ale sowje:-)

Dziewczyny napiszcie mi szczerze, czy mam byc dalej moderatorka

Moja tesciowa to nie wiem na co przeznacza te pieniadze, bo po niej to nie widze zeby bylo jej lepiej czy miala cos nowego. Ale po rodzenstwie widze. Rok temu siostra meza pozyczyla kase przez wlasnie weekendem majowym i jej mowie, ze pozyczam jej ostatnie moje pieniadze (reszta byla na koncie zagranicznym meza) a do wyplaty jezzcze kilka dni a jak cos sie stanie i bede potrzebowala kase to sama bede musiala pozyczyc na kilka dni od mojej mamy. No ale mowila, ze bardzo potrzebuje. Po kilku miesiacach przypadkiem sie dowiedzialam, ze potrzebne jej byly na majowke w gorach.... Trafil mnie piorun i powiedzialam im w twarz co o tym mysle. Od tej pory jak chca kase dzwonia do meza i placza. Druga siostra pozyczyla ostatnio 300 zl bo nie migla sie oprzec sukuence z C&A a maz jej nie chcial kupic. Z tym, ze akurat druga siostra zawsze oddaje w terminie kase. I wiem, ze w razie "w" tez by mi pozyczyla. A ja kiedys kazalam mezowi dla picu sprawdzic czy starsza siostra nam pozyczy to oczywiscie nie miala w ogole kasy mimo, ze byla zaraz po transferze kasy (prowadzi dzialalnosc gosp)

Jagoda - masz byc :) moje poparcie masz. Mod to swego rodzaju dyrektor. Moj mnie nie pyta czy moze naniesc poprawki zle uzupelnie dziennik lub ma inna wizje czegos, wiec Ty tez nie musisz pytac w blahych sprawach czy mozesz :) a poki co wg mnie swietnie nami rzadzisz :)

reklama
I znowu po przeczytaniu kilkunastu stron nie wiem co komu odpisac :D
Co do bolacych piersi to mnie nie bola wcale, nie mdli mnie nawet, nie mam zachcianek, jedynie zmeczona jestem ale przy tak ruchliwym dziecku jakim jest moja cora to normalna a moze ja nie jestem w ciazy heh i ja nie moge doczekac sie wizyty a tu jeszcze tydzien i 1 dzien :(
na temat tesciowej to lepiej nie bede wspominac powiem tylko tyle ze jest gorsza niz z kawalow. Widuje Mala tylko w swieta (ja jej nie zabraniam czesciej) wogole do mnie nie dzwoni a jak juz sie widzimy to robi dziwne miny odnosnie karmnienia dziecka, wie o co Nika placze co w danym momencie by chciala itd a i maz jest za granica i dzwoniac do niej co tam u niego wspomnial ze jestem w ciazy i co zero reakcji brak telefonu no ale coz juz sie z tym pogodzikam. Wkoncu wyszlam za maz za niego a nie za tesciowa :D
Jagoda Nikt inny tylko Ty masz byc moderatorem !!!!

Do góry