reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Anncka, nie panikuj ;-) Wszystko jest dobrze, brzmi jak zwyczajne objawy ciąży :tak: U mnie też wzrósł apetyt :tak:

Ona, super, gratuluję :-)

Kara, pojechałaś? Co powiedzieli?

Smerfetka, mnie wysypało najzwyczajniejszymi pryszczami ;-/ Gratuluję wizyty ;-)

Czarna, myślę, że to może mieć związek z tym, że powinnaś mieć miesiączkę :sorry: W takim razie powinno zaraz przejść ;-)

Jagoda, nie aktualizuje mi się suwaczek :-/ Mogłabyś to zgłosić administratorkom? ;-)

Magda, już Cię przeniosłam ;-)

Wam też cierpną nogi bardzo szybko? W szczególności stopy? Boże, ja dzisiaj jechałam samochodem i po pół godzinie tak mi stopy ścierpły, że jak się zatrzymaliśmy, to prawie wypadłam z samochodu zamiast wyjść o_O Powiedzcie mi czy to normalne, bo jak sobie pomyślę, ile jeszcze mam km do przejechania z takimi nogami, to się żyć odechciewa :-/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Perrie - mi apetyt nie wzrósł.. Chodziło mi raczej o to że ja od dwóch tyg praktycznie nic nie jadłam bo miałam takie mdłości i wymioty a tu nagle ich zanik . Tak mi się przynajmniej wydawało :p bo wieczorem zaliczyłam trzy razy przytulanie kibelka :p więc to chwilowa poprawa byla

Ja po wizycie. Jesli chodzi o kregoslup to nie wiele moge cwiczenia i ew jeden rodzaj tabletek przeciwbolowych. Tez mowilam ze mdlosci i objawy przeszly to mowila ze wcale nie musze sie skonczyc dopiero po 12 tyg.

Nast wizyta za miesiac bedziemy juz sluchac serduszka przez brzuch zamierzam corcie wziasc niech poslucha bedzie szczesliwa :)

I nast USG dopiero w 20tyg

magda singh jesli masz norme od 9 do 47 a masz 15,08 to mieścisz sie:) jest ok;-)Ale będziesz miała prezent pod choinkę:tak:
czarna ja od 2 lat zmagam sie z problemami kregosłupa wypadanie dysku jakies rożne bole w kregosłupie e ledzwi itd... bałam sie strasznie co bedzie w ciąży do tego praca na nogach,ale poki co nie jest zle zobaczymy jak brzuszek urosnie.
Magda uk sa zbedne masz racje ale i nie pomagaja za wiele chyba ze jakies mega silne. Jak mi wypadl dysk pierwszy raz byla masakra ale nie wiedzialam o tym pojechalismy z mezem do lekarza a on mi zastrzyki 7 dni ...bolało bardzo! a jak nie pomagało to poszlam do fizjo to on mowi kobieto to dysk czemu wczesniej nie przyszlas 7 dni z takim bolem ja sie ruszac nie moglam lezalam jak kloda przez ten tydzien myslalam ze to juz koniec...
kara trzymam kciuki!!!!!!!!
smerfetka ogolnie to Ci powiem ze jezdza jak chca! ja przed Bożym Narodzeniem mialam zderzenie Jakas rura we mnie uderzyla,cale szczescie nic sie nie stało nikomu tylko błotnik wgniotła. Dobrze ze z Dzidzią wszystko ok:)
ula pytałas kiedys gdzie pracuje,zapomniałam odpisac w sklepie spozywczo-przemyslowym:tak:ogolnie fajnie jest super szefostwo ale czasami ciezko no i te 8 godz ostatnio ciezko wystac,czasami siedze jak nie ma ludzi,ale ostatnio to rzadko

Mąż mnie rano obudził jak z pracy wrócił po 6 i jak sie rozbudziłam tak juz koniec spania,zjadłam śniadanie i troche Was poczytałam.
My chyba na wies do tesciow jedziemy w przyszłym roku chcemy sobie dzialke ogrodzic i powoli pomyslec o jakiejs budowie,marzy mi sie swoj dom...echh..:-) minusem jest ze na wprost tesciow ale swoje:D

Ostatnia edycja:
Hej
to teraz ja popanikuje... obudzilam sie dzis rano i nie bolą mnie piersi... ktoras tak miala? Bo ja juz sie martwię nie na żarty :-(

Ewelinko, mnie tak przestaly bolec w sobote, lecz sie cieszylam, bo to mi bardzo przeszkadzalo. Jednak bol w niedziele wrocil :) Moj gin mowil, ze bol piersi moze trwac kilka tygodni a moze i kilkanascie. Ja wole ten pierwszy wariant...

Ulenka i Kara.... co u Was??? Albo ominelam co u was po wizycie albo jeszcze nic nie pisalyscie. Chociaz Kara to chyba dzisiaj miala sie do kliniki zglosic...

Cypryda myślisz ze nie ma powodu do zmartwień? Ja to bym chyba wolała żeby mnie bolaly... chociaz bym czuła ze w ciąży jestem... wczoraj wieczorem nawet ucieszyly mnoie mdłości w trakcie zakupów :-D

cześć dziewczyny:-)
Wczoraj już nie miałam siły by napisać jak po wizycie,poczytałam tylko co u Was i poszłam spać mega zmęczona. pierwszy raz nie mialam na nic kompletnie sily,nawet przewrocic sie w lozku to byl szczyt wytrzymalosci fizycznej hahah
A więc na wizycie ok. Pani dr pow że na tym etapie ciąży wszystko dobrze,pęcherzyk płodowy jest a w nim pęcherzyk żółtkowy jest o wymiarze odpowiadajacemu mojemy tyg ciąży i ciąża jak na tym etapie rozwija sie prawidłowo. Mam przyjechac teraz 7ego w srode i powinnyśmy już ujrzeć co nie co i uslyszec serduszko. Termin porodu wyznaczyła na 26grudnia,czyli dziś 5t6d:-)

Kara daj znac co i jak . Wierzę,że będzie dobrze Kochana.

Ulenko tez bylam na pierwszej wizycie w 5 tyg i 6 dniu :) i to samo lekarz mi powiedzial co i Tobie. Pecherzyk i zolteczko jest :) Juz nie moge sie doczekac 5 maja az poslucham serduszka swojego maluszka :)

Ewelinko - w pierwszej ciazy nie bolalo mnie nic, nie mialam mdlosci, praktycznie nie przytylam, a brzuch rosl i po 9 m-cach wyskoczyl synus prawie 5 kg wagi :) mysl pozytywnie :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
magda singh jesli masz norme od 9 do 47 a masz 15,08 to mieścisz sie:) jest ok;-)Ale będziesz miała prezent pod choinkę:tak:

Wiesz mam zalatwiona cc na 17.12 właśnie dostałam sms od sąsiadki położonej z potwierdzeniem info. BędZie ciął mnie lekarz co 5 lat temu. I położona tak jak i Magda_z_uk powiedziała że liczy się data porodu z om bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. 3 dni może nic się nie dziać a 4 dni jak wystartuje to nadrabia te dni.

Do góry