reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
hejka:)

Widzę ze jakieś choróbska u waszych dzieciaczków:-( zdrówka życzę..

u nas Ok,wczoraj malutka miała chyba jakieś wzdęcie wieczorem,puscic bączka nie umiała i sie prężyła..dałam jej espumisan i herbatkę rumiankową rano o i kupa poszła..mam nadzieje,ze sie to nie powtórzy.A jak wasze maluszki na mm?

Różyczkowa ja mam butelkę TT -pytałas kiedy zaczne rozszerzac ,myśle że tak jak z chlopcami po 4 miesiącu i chyba zaczne od kleiku własnie o ile znajdę własciwy smoczek Tommee tippee do tego:tak:poki co mała je 6 razy na dobę po 120 mleczka i 80-100 herbatki pije:happy2:

majka to powodzenia jutro na wizycie, mam nadzieję, że same dobre wieści będą, trzymam kciuki!
dziuneczka dzięki za odp odnoście zagęszczania, ja chyba też na nowo popróbuję z herbatką bo jakiś czas temu próbowałam, ale Mały nie chciał jej pić za specjalnie, jak 20-30 ml na 2-3 razy w niego wtłoczyłam to było dobrze, więc dałam sobie spokój. U nas po mm nie ma problemów z brzuszkiem. A może zmień jej na hipp comfort, może będzie lepiej je trawić.

Różyczkowa ale tutaj nie mam Hippa comfort(mieszkam w IRL) jest tylko zwykły Hipp ktora ona pije,jest Bebilon comfort i Bebiko Comfort-o tych myślalam ale sama niewiem.. a jakie twoj maluch pije?

dziuneczka mój mały pije zwykłego hippa,ale wiem, że jest on też w wersji comfort dlatego tak Ci chciałam podpowiedzieć,ale możesz spróbować inne comfort albo jakieś tamtejsze mleko,zapewne wybór niemały.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Różyczkowa - super, że wam się tak udało. U nas na poczatku w żłobku było tak jak piszesz, dwa dni w placówce, dwa tygodnie w domu. Ja wtedy jeszcze nie pracowałam, więc mogłam z nią siedzieć. Na szczęście mniej poważnie niż u was.
Nasza brzuszka nie lubi, więc po minucie dwie wytrzyma, ale staram się często kłaść. Czasem się utrzyma na łapkach, czasem ryje w prześcieradło ;) A codo podciągania. Spróbowałam raz - nie trzymała jeszcze, tyle że moja młodsza. I fakt, nie powinno tak się robić - nas tak uczulano w poradni rehabilitacyjnej. Myślę, że jak pediatra by miała jakieś poważne uwagi dałaby Wam skierowania do takiej poradni.
My i zasypianie - ech, temat ;) To się mocno zmienia. Czasem na rękach, czasem przy piersi, czasem ze smokiem i zgaduj kiedy są jakie potrzeby ;). Jedyną regułą jest chyba tylko to, że na wieczorne spanie zasypia sama, bez smoka i zazwyczaj jak złapię dobry moment, to nie potrzebuję jej w tym pomagać ;)

ulenka - o, to was dopadło. a czemu nie do końca zdrową wam wypisali?

Majka - nasza smarczy już tydzień, ale byliśmy w poniedziałek, na szczęście w porządku, teraz już dużo lepiej.

lazy dzięki za te słowa, utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że takie podciąganie za rączki na tym etapie to nic dobrego, zresztą nie tylko na chwilę obecną ale w ogóle. Aha w książce "Pierwszy rok życia dziecka" piszą, że umiejętność sztywno trzymania główki w takiej pozycji podciągania do siadu za rączki dzieci co prawda osiągają nawet w 3 msc ale jest to sytuacja, która nie występuje często i najczęściej dzieci potrafią tak zapanować nad ciałem dopiero na koniec 4 msc lub nawet miesiąc później.Także mamy czas:)

A tak w ogóle to witam:)U nas dziś deszcz i ponuro...blee
Miłego dnia Wam życzę:)

Maly zdrowy no procz tego katarku. :confused: pare inhalacji i bedzie po katarze :) a kaszekek od tego ze smarki mu splywaly do gardelka., ale jest lepiej :sly:

Różyczkowa - ja już mając jedno dziecko jakoś tak wyluzowałam ze ścisłym trzymaniem się wieku, kiedy dzieci mają osiągnąć to czy tamto. Oczywiście pewne ramy czasowe tak, ale na spokojnie.

Majka - to super, że Mały zdrowieje. U naszej katar też już praktycznie przeszedł, nawet bez inhalacji.

U nas pogoda ładna, ale co z tego jak uziemione jesteśmy. Może w weekend jak mąż będzie w domu to zabiorę Anię na spacer, bo dawno nie byłyśmy na świeżym. Aż mi szkoda i siebie i jej, ze tak tylko kisimy się w domu.

reklama
Witam przy kawie!:)
Młody mi się robi ranny ptaszek po starszym bracie,kolejny ranek obudził się o 5 i o 6 zasnął na nowo, a przez godzinkę sobie leżał i gadał...No, ale od 19 do 5 to i tak kawał snu,więc w sumie nic dziwnego, że się wyspał;)Pamiętam, że starszak miał identycznie tylko on spał od 20 a wstawał 5-6;)
lazy fajnie, że Ania już lepiej, no i oczywiście jak tylko się da ruszajcie na spacerek. A kiedy Julka wraca do żłobka?
majka dobrze, że wychodzicie na prostą, oby te resztki przeziębienia szybko minęły!
dziuneczka jak tam brzuszek córci?zmieniłaś mleko czy nie?

Pozdrawiam Was ciepło i miłego dnia życzę:)

Do góry