reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka Na zanik pokarmu jest bromergol- koszt 3,50zl, to lek refundowany bo podawany także osobom z choroba Parkinsona. Gin powinien Ci go przepisać.

Lysa gratuluje! Piękne ciacho!

reklama
A_gala, siedzieliśmy wieczorem, Kubin składał klocki i nagle patrzymy, a on sobie idzie jak król przez środek salonu, zatrzymał się, przykucnął, podniósł coś, wstał i poszedł w drugą stronę!! ja byłam w takim szoku, że M. na głos się roześmiał z mojej miny :) no i dziś też śmiga sam, w ogóle to zatrzymuje się i robi 2-3 przysiady i idzie dalej. Ściemniał chyba, że nie potrafi, a gdzieś pokątnie trenował, jak nie patrzyliśmy ;)

Sosnowiczanka , ja też nic nie odciągałam, kilka dni faktycznie piersi były większe i nabrzmiałe, ale przeczekałam, bo nie bolały, unormowało się.
Nie daję Kubie żadnego mleka w czystej postaci, tzn MM ani krowiego, dostaje serek Danio albo jakiś inny i czasem od biedy zje kaszkę (nie lubi bardzo tych gotowców) albo deserek Hipp owoce z jogurtem, poza tym lubi różne twarożki, u nas tego dostatek, bo ja jestem taka nabiałowa, ale mleka też nie pijam.

Dorotar, BB z Garniera jest beznadziejny, smuży, tłuści, plami. Ja nie polecam.

Lysa, gratki!!! ciacho wygląda super :)

Hejka!
Lysa - super ciasto i zasluzona wygrana! :)
Agala i Kota - gratulacje dla Elenki i Kuby! :)
Sosnowiczanka - ja tez nie odciagalam przy ograniczaniu karmienia, a teraz nawet jak nie zje, tez nic nie robie, bo wydaje mi sie, ze moglabym znow pobudzic laktacje odciagajac....
Inka - korzystasz z tej diety (jadlospisu) Ewy CH.?
Musze kupic kabel hdmi i moze bede ogladac ewe z yt na telewizorze.... nie mam plyt, a do PL dopiero w polowie kwietnia... napalilam sie na te cwiczenia jak szczerbaty na suchara....
Dziewczyny, jak wy sie ogarniacie? czy, ze ze mna jest cos nie tak???.... jak Maly nie spi, to prawie nic nie moge zrobic, bo ciagle cos kombinuje - ostatnio wspinaczka i to na maxa oraz wyciaganie wszystkiego z szuflad.... nawet w kuchni nie bardzo moge cos zrobic, bo zaraz wisi przy nodze... sam zajmie sie soba moze na 5 min....
A i myslalam o tym, czy to juz ten moment zeby zaczal jesc sam.... on sie do tego rwie, ale patrzac na to, co potem zostawia po sobie mam watpliwosci - moje lenistwo mnie ogranicza... hahaha

SOSNOWICZANKA tak mi przykro, że musicie się męczyć z Alankiem bez cyca.

Dziewczyny dzięki za gratulacje.
INKA dobra organizacja to podstawa, przyszły tydzień jeszcze będę miała luz bo Mela jeszcze w domu posiedzi ale będę i tak organizować czas tak jakbym ją woziła do przedszkola.
Najgorzej będzie w kwietniu, jak będzie zdrowa to będzie chyba w kratkę do przedszkola chodzić.
KOTA też mam nadzieję, żeby zostać w tej pracy na dłużej.

Ja już w domku, po pilnowaniu małej, zapkupach, jeszcze jutro do niej jade na 4 godzinki i będziemy się rozliczać.
Wiecie z jednej strony cieszę się, że nie będę jej już pilnować, raz że strasznie jest rozwydrzona, wystarczy coś nie po jej myśli lub coś jej zabronić i zaraz jest rzucanie się na podłogę, ryk i na dokładkę walenie głowa o podłogę. Dziś 3 razy z łóżka spadła bo psa męczy, ten ją gryzł i na łóżku byli, a jak potem zabraniałam jej na to łóżko wchodzić by szaleć to zaraz był taki płacz, że szok. No i z drugiej strony ja uwielbiam swój zawód i chcę to robić, mam tylko głęboką nadzieję, że bóle ręki mi nie wrócą.
Teraz mały idzie spać, ja robię obiadek w między czasie piszę do Was, dziś spagetti na szybko.
Nocka też nie za wesoła, bez gorączki ale przed 23 Kacper obudził sie z takim płaczem, nie mogłam go uspokoić ani przytulaniem, ani bujanie, smok i butla tez nie pomagały, dopiero po jakiś czasie troszkę się uspokoił i zasnał ale do rana już spał niespokojnie.
Potem w nocy koło 3 obudziłam się z bólem brzucha, pognało mnie do toalety i żołądek mnie bolał, na szczęscie już wszystko ok.

KOTA gratulacje dla Kubusia.

LYSA śliczne ciasto, trzymam kciuki.
Doczytałam, gratuluję wygranej.
Co do mojej parcy, to tak napradwę praca znalazła mnie.

ŻABCIA daj spokój rzygać się chce juz tą zimą.

MALEŃSTWO no to ładnie M uczy dziecko.

Dzięki dziewczyny właśnie zastanawiałam się nad tym kremem, to chyba nie kupię.

MAJECZKA zdrówka dla dzieci.

Papayka ja jem po swojemu. Szczerze to nawet dobrze sie temu menu nie przyjrzalam. Gotujac sobie musze patrzeć na to by M i Młody to tez zjadł.
A cwiczenia na początek polecam.
Ja teraz szukam innych i codziennie ćwiczę cos innego ale Zuzka Light mi pasuje najbardziej.

Witam wieczorową porą:)
Byliśmy oglądać wózki dla Alanka. Nastazja widzialam wasz wózeczek. Jest cudny, zazdroszcze, Dodatkowo w sklepie byl czerwony, taki sliczny, intensywny... Az mi zal dupe scisnął ze to nie bedzie nasz wózeczek;(
Z tych które widziałam, a widzialam sporo najfajniejszy byl inglesina. Jeszcze jutro albo w niedziele wybiore sie do pierwszego sklepu w którym bylam jeszcze raz porównać ja z cybexem. Mojemu M to sie podobał Xlander XS, ale jakos tak na codzien to nie wydaje mi sie zeby to byla odpowiednia spacerówka... Ma któś jakies doswiadczenie moze???

Phelania, bo nie zwrócilam uwagi, ma z tylu inglesina taką kieszonkę na portfek, telefon? Widze ze niektóre wózki mają, a nie zwróciłam na to wiekszej uwagi...

Lysa Gratuluje:)

Dorotar zebys wiedziala, dobrze powiedziane, MECZYC SIE. Wczoraj 2 godziny plakal, malo braklo a wyciągłabym cycka i mu dala. Dzis jak wróciłam z pracy to go uspiłam w wózku a wieczorem chyba zas M bedzie go usypiał az padnie :(

Po jakim czasie dziecko zapomni o moich cyckach?????? Jak myslicie????

Łysa super Ale z takim ciastek nie można było nie wygrac;) sama bym je pochłonęła

Papayka u mnie fabian już bardzo dlugo je sam, i radzi sobie super

Sosnowiczka u mnie mlody jakos po paru dniach już nie chciał ssac, a ja mu chciałam dac żeby ściągnął troche bop mnie bolaly, ale wziął pociągnął raz i zrezygnowal.:0 Alanek szybko zapomni

Dziewczyny znalazłam jeszcze fajniejsza oferte testow dla Fabianka niż wczoraj, kupilam dzis za 99 zl 300 testow pokarmowych, 200 wziewnym, borelioza, pasożyty i jeszcze cos;)

reklama
Dzis wreszcie rozliczylam sie z US:) i dalam i osobiscie oczywiscie ochrona pomogla mi sie wepchnac do okienka bo mohery nie daly dojsc a kolejka taka ze az z Urzedów wychodzili wiec weszlam zlozylam i wyszlam trwalo to 5 min:-D

Dziewczyny jak sie osobiscie rozlicza z US to ile czeka sie na pieniazki?

Dzis zrobilam 2 prasowania i padam normalnie ale w pn-wt pakuje juz torbe:pPP

Violett- gdzie kupujesz te testy i sama robisz Fabiankowi?
Sosnowiczanka - ma kieszonke;P po lewej stronie jest filmik:) http://inglesina.pl/products/view/10#&panel1-1&panel2-1&panel3-1&panel4-1&panel5-1&panel6-1&panel7-1

łysa-
ciacho rewelka;)

Do góry