reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

czesc dziewczyny!

Ewka, ja wezwałam pogotowie głównie do tej głowy, wystraszyłam się okrutnie, tak huknął, że wczoraj dokręcaliśĶy śrubki w szafkach, bo się wszystko obluzowało. Na szczęście jest ok, mam taką nadzieję, bo z tego co pamiętam, ewentualny wstrząs mózgu może dać znać nawet z kilkudniowym opóźnieniem. No i śmieję się z M., że przy porodzie to nawet łożysko chciał oglądać, a tutaj na widok krwi odleciał ;) faceci...!

Sosnowiczanka, ja w ogóle nie podaję Kubie MM, nie widzę potrzeby, wyniki badań ma super, wagę aż szok, że tak wysoką, bo szczupły jest strasznie, ale wysoki. Nabiał przyjmuje w postaci serków, jogutrów.

Za nami noc poszczepienna i wszystko ok, nie było gorączki, żadnych niepożądanych objawów, kręcił się bardzo i popłakiwał przez sen, ale nie wiem, czy to nie od zębów, nie wnikam. teraz zbój odsypia, bo wstał przed 6 :/ ja niestety muszę robić obiad i ogarnąć dom, a chętnie też bym poszła na drzemkę.

reklama
kota zapomniałam w poprzednim poście napisać GRATULACJĘ DLA KUBINKA !!!

Maciulek gotował już dzisiaj obiad wziął gary paluszki płatki i wszystko mieszał w garku a potem sam jadł heh.

Ale mi się nudzi jak pomyślę że cały dzień dzisiaj przesiedzę w domu to już mi się odechciewa wszystkiego. Muszę jeszcze przed wyjazdem zaliczyć fryzjera i planowałam porobić jeszcze podstawowe badania ale przy takiej pogodzie nie chce mi się z rana lecieć do szpitala.

Kota no wlasnie, wczortasj czytalam w tel ze Kubin zaczal chodzic i teraz mi z glowy wylecialo!!! Gratuluje:)

P wczoraj byl u neurologa i tak sobie pogadali, zbadala go tak ogolnie i wlasciwie wszystko ok, dostal skierowanie na EEG i na tomografie glowy. Oby wyszly ok te badania.

Inka pytalas o badanie na celiakie - w pon idziemy do lekarza po skierowanie i bede dzwonic i sie zapisywac jezeli terminy beda dlugie to zrobimy prywatnie jezeli nie to na NFZ mam nadzieje ze nie beda dlugie bo chyba zbankrutuje niedlugo przez tych lekarzy;/ No ale jak mus to mus.
W pon bede tez dzwonila zapisac sie na te testy bo od pon dopiero zapisuja, a teraz sprzedaja kupony - mam nadzieje ze termin tez nie bedzie jakis bardzo dlugi.
I wlasciwie jak bedziemy robi tam te testy to zapytam sie czy moga zrobic wlasnie takie na nietolerancje glutenu za dodatkowa oplata.

Kota - Gratuluację dla Q :-) no i jak to było? tak po prostu sobie wstał i normalnie poszedł? bo ostatnio pisałaś, ze Q ma ten etap co E. czyli robi parę kroczków i bach....;-)

Sosnowiczanka - ja odstawienie pod piersi przeprowadzałam stopniowo i wyglądało to tak, że przez ostatnie 2-3 tyg. karmiłam już tylko raz, rano. przez pierwsze dni pierś trochę pobolewała i była przepełniona (jedna, bo druga duzo wcześniej przestała być wydajna ;-)) no i wtedy troszkę ściagałam mleka, zeby poczuć ulgę. tak jak dziewczyny piszą, nie odciągaj dużo, żeby nie utrzymywać laktacji

U nas nocka kiepska, od 3 do 5 E. popłakiwała i nie spała (oczywiście wina ostatniej czwórki, która się przebija) w końcu po dawce nurofenu zasnęła i dospała do 8 chyba

Witam z pracy:)
Alan jak juz usnął to spał ładnie, w nocy troche poplakiwal, ale dalam mu ręke, przytulilam i usnął. Spał do 7. Wieczoraj odciągłam z obu piersi jakies 40- 50 ml mleka i wylałam :baffled:

Zabcia gdzie ty jestes ze tyle sniegu masz? U mnie zmno jak cholera ale sniegu prawie zero.

Dziewczyny to mam pic szałwię? Fuj. A czesto?

Violett faktycznie poranek do dupy ;)

Nastazja super ze M zadowolony, oby tak dalej. Ten zimowy okres to chyba wszedzie taki martwy. Chociaz, u mnie przed swietami juz sie ładnie ruszyło :) Ja mam to ze Alan MM nie chce, jak bede na zakupach zobacze jeszcze te smakowe, jak piszesz.

Freiya 2 tygodnie. Tyle ze pozniej dostane najprawdopodobniej tabletki anty zeby co miesiąc miec normalny okres... A tak sie przed tym broniłam...:baffled: Bo ja tak "normalnie" (bo to nie jest normalne) mam okres jakies 3-4 razy do roku :zawstydzona/y:

Kota a jak nie dajesz zadnego mleka to ile mniej wiecej tego nabiału na dobę? Bo ja i tak daję Alanowi codziennie jedną kaszke mleczno-ryzową i np danio lub jogurt

Agala no to u mnie chyba tez nie bedzie zle, bo mlody juz od dawna jadł tylko raz dziennie. Wiec moze póki co wieczorami bede odciągac tylko troche i moze przejdzie a jak nie to udam sie do gina po jakies tabletki.

Ktos chyba bral tabletki na zatrzymanie laktacji????? Pamietacie jak sie nazywały???

Dziewczyny biore dzis udzial w akcji charytatywnej u mnie w pracy, konkurs na pieczenie ciasta. Jest kilka nagrod do wygrania ale wiadomo chodzi o uzbieranie jak najwiekszej kwoty. Trzymajcie kciuki za moje ciacho!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 27
Sosnowiczanka - póki cię nie boli, to nie odciagaj. ja żadnej szałwii ni piłam i laktacja ustała po paru dniach. e. też nie chciała pić "czystego" MM, ale ja dodaje jej 3 miarki kaszki owocowej i pije chętnie :-) polecam bebiko, bo wg mnie ma najlepszy smak. W diecie rocznego dziecka muszą być bodajże min. 2 mleczne posiłki, więc jeśli ALan je kaszkę i danio, to powinno wystarczyć, do tego jeszcze jakieś kanapeczki z serkiem i będzie git. Ja to daję butlę Elence rano i wieczorem z czystego lenistwa ;-) wiadomo, ze z butli zje szybciej, niż np. kanapeczki czy jajecznicę.

U nas też sypie od rana, a śniegu nam nie brakuje ;-)

Witajcie.
Godz. 6.30 i Mikołaj stwierdził że koniec nocnego spania :crazy:
P. też dziś coś zakręcony, bo wstał o godzinę za wcześnie. Pojechał na zakupy, wrócił i go pytam czy on dziś ma na 7.00 do pracy, a on że nie i wtedy mu pow. która godz.:-D:-D:-D

czesc dziewczyny,

Kubin zaczał chodzić :) pochwaliłam się już w odpowiednim wątku ;)
po szczepieniu też na razie ok, zaraz opiszę wizytę.

Dorotar, gratuluję znalezienia pracy! Oby była tą wymarzoną!!
Nastazja, fajnie, że na rozmowie poszło dobrze, a szkolenie... hmm :/
Sosnowiczanka, trzymaj się dzielnie!!
Gratulacja dla Kubusia:tak:

Dziewczyny biore dzis udzial w akcji charytatywnej u mnie w pracy, konkurs na pieczenie ciasta. Jest kilka nagrod do wygrania ale wiadomo chodzi o uzbieranie jak najwiekszej kwoty. Trzymajcie kciuki za moje ciacho!
Śliczne ciacho, trzymam kciuki:-)

Kochane czy któras z Was uzywala tego Krem BB - Upiększający krem 5 w 1 Beauty Balm Perfector - Garnier ???? Jesli tak to czy polecacie.
Nie używałam tego specyfiku :-p

Dziękuję wam wszystkim za oddane głosy. Teraz czekam do 5-go kwietnia na wyniki

reklama
Sosnowiczanka- ja mogę polecić na zatrzymanie laktacji ziołowy Castagnus, poleciła mi go znajoma i u mnie ładnie pomogła+ odciąganie tylko wtedy gdy nie można wytrzymać , a jak bolą piersi to okłady z kapusty zimnej, 5 dni i po kłopocie było.
A Alanek ma jakąś maskotkę , którą lubi- może warto go nauczyć aby zasypiał z jakimś pluszakiem, co tez go uspokajać będzie .

Dorotar- poczytaj może na wizażu o tym kremie.

Lysa- super tort!!!Ależ ty zdolna jesteś:tak:

Wczoraj Bartek poszedł później spać , bo ok 20.30 i dziś dospał do 7.30. Poza tym wszystko bez zmian.

Do góry