reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania mój był mega turbo lekki:)
pojechałam i urodziłam bo tak to mozna nazwać:)
9.30 na IP (7cm rozwarcia) 9.45 Nadia na świecie:) ale tez moja w tym zasługa,bo ból przecierpiałam w domku:)

Żabcia
ja ubieram o jedno wiecej niz siebie i zwracam uwage(jak lezy i zasnie to przykrywam kocykiem)
jak bawi sie na samej ziemi i są płytki lub bez dywanu do zakładam rajstopki dresik i skarpetki(bo od stópek zawsze zimno)teraz u nas chłodno to zakładam body krótki rekawek(lubie bo zawsze plecki i krzyże sa zakryte) na to dl rekawek bluzeczka i albo rajztopki i skarpeyki albo dresik i same skarpwty:)

Kupinosia ojj to bedziesz miec trójeczke:) tak jak chciałas:)

Mła
my dajemy na noc 160 wody 5miarek mleka i dwie miarki kaszki zdrowy brzuszek na dobranoc nestle:)
a na II sniadanko na gesto kleik kukur. i na to pół słoiczka owoców:)

Sosnowiczanka
gratulacje zębowe:)

reklama
Widzę, że dużo z Was podaje na noc trochę kaszki do mleka...my jemy kaszkę z owocami tak ok 16 , czasem rano gdy np jakimś cudem Bartek śpi np do 7-7.30 , to potem je na siedząco, a jak wstaje jak zwykle przed 6 , to o 7 chce spac i jak go kładę , to dostaje mleczko,ale tylko 150ml .
Tak w ogóle, to drogie te gotowe kaszki są :confused2:

U nas ogólnie z zachowaniem Bartka tez nie ciekawie- mami synek na całego, wydaje mi się, że na dole się coś biało pod dziąsłem robi, ale sam już nie wiem czy to jednak nie jakiś skok - tez jesli chodzi o liczenie tygodni , to nie wiem;-)....

Leje okropnie , trudny dzień się zapowiada....

Wy tu o 8 ząbkach piszecie, a u nas dalej pusta paszcza:sorry:
Za oknem leje, na biurku kawka, bo inaczej nie daję rady dzisiaj.
Zulka nadrabia i w ciągu ostatniego tygodnia nauczyła się wstawać, siadać z leżącego i podnosi się na raczki tylko nie wie co dalej z tym zrobić i kładzie się na brzuch.
Kamilka chce nam dzisiaj przygotować deser na rocznicę - jakąś sałatkę owocową:cool2: no ale musimy czekać aż tata wróci wieczorem z targów z Bielska.

ewka- u nas tez pusto w paszczy, juz zaczynam watpic czy m,oje dziecko kiedykowleik bedzie miało jakiegos kła hahha:p

Zabcia- ja ubieram tak jak pisza dziewczyny- bodziak z krotkim rekawkiem, badz na ramiaczkach (jako podkoszulek) i bluzeczka z długim rekawkiem, a na dwor katana albo bezrekawnik.

Mła- ja juz zapomnialam o takim czyms jak liczenie tygodni ahaha :)

sosnowiczanka-gratuujemy Alankowi zabka! :*

agapa- my tez sie na basem wybieramy, ale cos dotrzec nie mozemy, moze dzisiaj namowie A.:) Lenka uwielbia wode, wiec mysle, ze nie bedzie problemu z kapaniem jej :)

Aneta- i=u nas karmienie jest przewanie kolo 20, pozniej ok 1 w nocu i 4-5;| chciala bym, zeby Lenka przestala podjadac w nocu:-p

Ja lece, bo mam parowki na gazie, a dziecko głodne juz chyba:)
Wszytskiego naj naj naj dla solenizantow malych!

Cześć. U nas dziś też szaro i ponuro. O 16-ej mam zebranie w szkole:crazy:
Dziękuję za życzenia dla mojego krasnalka i życzenia najlepszego dla Emilki i Kalinki :*

Wy tu o 8 ząbkach piszecie, a u nas dalej pusta paszcza:sorry:
Za oknem leje, na biurku kawka, bo inaczej nie daję rady dzisiaj.
Zulka nadrabia i w ciągu ostatniego tygodnia nauczyła się wstawać, siadać z leżącego i podnosi się na raczki tylko nie wie co dalej z tym zrobić i kładzie się na brzuch.
Kamilka chce nam dzisiaj przygotować deser na rocznicę - jakąś sałatkę owocową:cool2: no ale musimy czekać aż tata wróci wieczorem z targów z Bielska.
Ewuniu, nie przejmuj się że u was nie ma jeszcze ząbków. Im później wyjdą tym lepiej. Jestem doświadczona w tym temacie bo mojej Natalce pierwsze ząbki wyszły jak miała chyba 14m-cy. Teraz też mleczaki jej później wypadają, ale ma zdrowsze. Więc nie "narzekaj" tylko się ciesz :D

ewka- u nas tez pusto w paszczy, juz zaczynam watpic czy m,oje dziecko kiedykowleik bedzie miało jakiegos kła hahha:p

agapa- my tez sie na basem wybieramy, ale cos dotrzec nie mozemy, moze dzisiaj namowie A.:) Lenka uwielbia wode, wiec mysle, ze nie bedzie problemu z kapaniem jej :)

Wszytskiego naj naj naj dla solenizantow malych!
Nikuss, Mikołaj też uwielbia wodę , a jednak na basenie coś mu nie pasuje:eek: Zapach chloru, hałas... niewiem, ale wczoraj była poprostu masakra.

Całuski dla dzisiejszych Jubilatów Emilki i Mikołajka !
Ewka- Wieczności w miłości ! :) ile to już lat ?
Sosnowiczanka- bym wolała tak jak Ty większą różnice wieku jakby co...gratuluję kolejnego ząbka !
inka- M napewno by wolał teraz chłopca ;)
aneta- gratuluję ząbalka !
izi- miałam napisać wcześniej...Patryczek już taki duży i poważnie wygląda jak na swój wiek, śliczny chłopczyk i Nadunia też laseczka rośnie :)
Mła- tygodni nie liczę bo już ich dużo :) ale faktycznie zaraz będzie tyle ile w domku pod serduszkiem
Dorotar- dla Olki codziennie jest niedziela - tak gada a jak szliśmy 3 wrzesnia do przedszkola a za nami chyba gimnazjaliści na rozpoczęcie roku moda była przekonana że idą do kościółka - byli na galowo :)

Zachciało nam sie ogrodzenie na działce wymienić bo płot już ma z 15 lat. Teście podpowiedzieli żeby siatke założyć bo szybciej i taniej ale jak dla nas nieładnie to wygląda. Kupiliśmy w tartaku 600 sztachet. Na razie tylko na dwa boki i teraz M jeździ po pracy i hebluje a teście już 3 tydzień je malują. Potem ekipa zajmie sie resztą. Całymi dniami sama z dziećmi bo M jeszcze fuche wziął i końca nie ma tej roboty. Dobrze że Ola chodzi do przedszkola. Przyszły tydzień byczymy sie w górach.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Wszystkiego najlepszego dla Emilci (Freyi) Mikołajka (Agapy) Kalinki (Mirabelka) :-)

U nas nocka nawet ok z dwiema krótkimi pobudkami no i wylądowaniem Maciusia w naszym łóżku.

Wczoraj na dwór ubrałam młodemu bodziak z krótkim, bluzeczka i na wierzch kurteczka na polarku i spodenusie i skarpetki a na wierzch kocyk który strasznie wkurzał mojego syna heh.

Mła ja kompletnie nie wiem ile tygodni ma Maciuś :-)

Uciekam bo czeka mnie śmierdząca niespodzianka.

Witam :)

Nocka niezla, gorzej z porankiem :( Alan rozpoczął dzien o 6 rano... A pogoda chyba wszedzie taka sama. Pada, zimno. brrr.... nie lubię jesieni. Zaraz potem ta zima... Aj najgorsze jak sobie pomyslę to bedzie ubieranie Alanka. Zanim wyjdziemy z domu to juz widzę jaki bedzie piękny placz ;(

Kupinosia zazdroszcze tych gór. Mielismy jechac do Szczawnicy, ale znajomi stwierdzili ze jednak nie jadą, wiec i my zrezygnowalismy. Tym bardziej ze ostatnio Alan marudny jak niewiedomo co:(

Zazdroszcze ze wasze dzieci bezproblemowo jedzą kaszkę.

reklama
Dziękujemy za życzenia i ślemy caluski Mikusiowi i Kalince!

Rozpisywac się będę później tylko na szybko wam powiem że policzylam że Emilka ma 39t i 2d a urodziła się w 39t i 5d więc jeszcze trzy dni i będzie dłużej żyła po tej stronie brzucha :D

Do góry