reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

WSZYSTKIEGO CO NAJFAJNIEJSZE I NAJPIĘKNIEJSZE SOLENIZANTOM DZISIEJSZYM ;)

Noc za pasem, Ninka spała z Mamą a Tata został eksmitowany na Ninkowy tapczanik.
Pogoda taka, że szkoda gadać. Depresyjna. Dziś odwiedza mnie Kuzyn więc przyniesie kolejne dary dla mnie i mego dziecka. Jak zawsze cieszę michę, na tą okoliczność.
Mła ja też nie liczę tygodni dziecku. Ciężka przeprawa to matematyczna.

Kupinosia
mój M mówi, że do skutku będziemy próbować aż będzie chłopczyk. AHA JUŻ TO WIDZĘ!!!
Ewka i Nikuś u nas zębów jest brak! Łączymy się z Wami w niepokoju oczekiwania na 1 mleczaki ;)
Agapa fajnie mnie pocieszyłaś z tymi mleczakami, ja tylko się boję, co to będzie jak zaczną w końcu wychodzić i jak to będzie wyglądać...a raczej JAK NOCE BĘDĄ WYGLĄDAĆ!
Izi Twoje dzieciaki cudne są ;) Patryczek pasuje nam na zięcia :)Chłopak elegancki, dobrze ubrany, uśmiechnięta micha ;) :-D
Sosnowiczanka my jemy wszelakie kaszki, wszelakich smaków i nie ma jazd. Tylko, że wszystko na gęsto, z butelką jesteśmy pogniewani i Ninka nie uznaje jej.
Najlepszy motyw jest taki, że ostatnio jak na śpiocha chciałam jej dać mleka plus kaszę w butli to się obudziła całkiem i patrzyła na mnie jakbym jej chciała krzywdę zrobić.

reklama
Cześc dziewczyny. Nie mam ostatnio w ogóle czasu żeby tu zaglądać. Próbuje wrócić powoli do trybu życia sprzed ciąży...Z nowości u nas- wczoraj zauważyłam nowy czwarty ząbek (górną jedynkę). Byłam kilka dni temu z małą u lekarza bo pokasływała. Ma lekko zaczerwienione gardełko, pani doktor przepisała jej syropek i zaleciła czyszczenie noska kilka razy dziennie. Dowiedziłam się przy okazji że wstrzymali szczepionkę na pneumokoki która lenka dostawała, bo ponoć cos bylo z nią nie tak. Zaczęłam obawiac się trochę szczepień. Lenka rozwija się świetnie. Buszuje po domu. Potrafi sie sama długo bawić, jedynie co jakiś czas macha do mnie z drugiego końca pokoju i pokrzykuje, gdyby nie potrzeba cysia to pewnie by o mnie w ogóle zapomniała i często muszę jej o sobie przypominać włączając się do zabawy. Są protesty przy zmianie pieluch i ogólnie daje często znać że ma swoje zdanie w wielu sprawach:). Gaduła się zrobiła z niej fajna. Bardzo lubi przebywac na huśtawce na placu zabaw gapić się na starsze dzieci i zagadywac do nich.A huśtawki kiedy my tam jesteśmy staja się niezwykle oblegane, taki dzidziuś to dla większych dzieci niezwykła atrakcja. Lenka próbuje stawiać pierwsze samodzielne kroczki. Poza tym zauważyłam że mój m. nie ma w ogóle wyobraźni - Za każdym razem kiedy opiekuje się dzieckiem mała zalicza jakiś upadek, także nawet jesli nie zajmuję się dzieckiem muszę czuwać niestety i jestem lekko przemęczona świadomością że nie mogę przez chwilę nawet odetchnąć żeby coś się nie wydarzyło....No i teściowie - bez zmian. Chociaż z małą bawią się fajnie. A mała lubi ich towarzystwo. Mają zapędy wychowawcze i trzeba ich powstrzymywać i mieć oko...a teściu nawet bawi się w straszenie małej, chyba chce wzbudzić w niej respekt bo nie wiem czmu miałyby słuzyc takie zarciki. Kontakty z nimi bezpiecznie ograniczone, ostatnio mieli pretensje że ich rzadko odwiedzamy, chociaż byliśmy trzy tygodnie wstecz i mnie się wydawało że to bardzo niedawno było przy naszym nawele zajęć.... To tak w skrócie co u nas nowego. Postaram sie teraz nadrobic czytanie chociaż kilka stron wstecz bo wszystkiego nie nadrobię. Pozdrowionka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków.

Dzien dobry
Najlepszego dla Emilki, Mikołaja i Kalinki.
Mła ja tez nie wiem ile Moj Mlody ma tygodni, nie liczę po prostu. Ale Wasze posty mnie zaciekawily bo faktycznie teraz to bedą mieć po 40tyg, tyle co ciąża :-)
U nas kaszka na gęsto jest ok na sniadanie, mleko tylko w nocy i bez dodatków.
Tofika witam :-)

Ja dzis czuje się nieco lepiej, byliśmy na szczepieniu i na szczęście się odbyło.
Dzis po południu jedziemy kupić fotelik bo w obecnym podróż to już męczarnia!

hejka!
najlepsze zyczenia dla Miesieczniakow!
odliczam czas do przyjazdu do domu... smieszne, bo juz okolo 8 lat nie mieszkam tam, ale nadal dom rodzicow w PL to dom, a nie tak jak tu - "mieszkanie"....
od 2 dni przeprawa z grzybami - maz kupil okolo 10 kilo prawdziwkow (wracal z delegacji i zobaczyl sprzedawcow w lesie przy drodze i jak to zwykle z nim bywa nie mogl sie oprzec), a poniewaz mam maly zamrazalnik, wiekszosc susze.... i jak zamykam oczy - widze grzyby....

Ostatnia edycja:
papayka kiedy lecisz do PL ??
Ja uważam tak jak Ty że tu za granicą mam mieszkanie a dom to jest w PL.

Mój syn mi dzisiaj we wszystkim pomaga heh wieszaliśmy razem pranie tzn. ja wieszałam a Maciuś je zdzierał i rzucał na podłogę ze śmiechem ja coś robię a On małpuję wycierałam stół to On też :-)

WSZYSTKIEGO CO NAJFAJNIEJSZE I NAJPIĘKNIEJSZE SOLENIZANTOM DZISIEJSZYM ;)

Noc za pasem, Ninka spała z Mamą a Tata został eksmitowany na Ninkowy tapczanik.
Pogoda taka, że szkoda gadać. Depresyjna. Dziś odwiedza mnie Kuzyn więc przyniesie kolejne dary dla mnie i mego dziecka. Jak zawsze cieszę michę, na tą okoliczność.
Mła ja też nie liczę tygodni dziecku. Ciężka przeprawa to matematyczna.

Kupinosia
mój M mówi, że do skutku będziemy próbować aż będzie chłopczyk. AHA JUŻ TO WIDZĘ!!!
Ewka i Nikuś u nas zębów jest brak! Łączymy się z Wami w niepokoju oczekiwania na 1 mleczaki ;)
Agapa fajnie mnie pocieszyłaś z tymi mleczakami, ja tylko się boję, co to będzie jak zaczną w końcu wychodzić i jak to będzie wyglądać...a raczej JAK NOCE BĘDĄ WYGLĄDAĆ!
Izi Twoje dzieciaki cudne są ;) Patryczek pasuje nam na zięcia :)Chłopak elegancki, dobrze ubrany, uśmiechnięta micha ;) :-D
Sosnowiczanka my jemy wszelakie kaszki, wszelakich smaków i nie ma jazd. Tylko, że wszystko na gęsto, z butelką jesteśmy pogniewani i Ninka nie uznaje jej.
Najlepszy motyw jest taki, że ostatnio jak na śpiocha chciałam jej dać mleka plus kaszę w butli to się obudziła całkiem i patrzyła na mnie jakbym jej chciała krzywdę zrobić.
To pocieszę cię jeszcze troszkę. Natalka bezboleśnie zniosła te ząbki, tzn może bezobjawowo. Była starsza więc jakoś to się lepiej skończyło

A no i dziewczyny mam do was prośbę. Ta która oczywiście może wysłać sms na nr. 71466 o treści BOBAS.36
To jest na zdjęcie synka mojej siostry. Sms płatny 1.23. Z góry wam dziękuję

Witam ,

Dzis młody caly dzien mi prawie spi,wstał o 6.00 pobawił sie zjadł do 8 buszował o 10.00 wstał ,dostał o 11 jesc zaczał ziewac polozylam go i spi do tek pory a juz 14:szok:chyba ta pogoda....

Ta pogoda mnie normalnie przybija ...ide robic sobie cos do jedzenia bo znów głodna jestem:-D:szok:

Oho o wilku mowa młody wstał:-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH 9 MIESIĘCZNYCH BOBASKÓW!!!!!

reklama
Papayka mam prosty sposób jak zachowac świeże grzyby:)
Oczyszczone grzyby wrzucic do wrzątku (niesolonego) i gotowac 10 minut. Odcedzic i wsadzic do sloików. Zagotowac wode z solą (1 czubata lyzka na litr wody) i zalac grzyby. Zapasteryzowac. I tyle. Zimą są jak swieże grzybki:)

Ja juz siedzę w pracy, Alan z dziadkiem. Pogoda paskudna, az chce sie spac.

Do góry