reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ostatnia edycja:
reklama
2707 ja jak zaszlam w ciaze z Marika mialam 18 lat, urodzilam majac 19:) I daje rade i to juz z dwojeczka, wiec brat z dziewczyna tez dadza:) Spokojnej ciazy zycze "bratowej" i gratuluje:)

Cd witaminy D to my podajemy jeszcze ale mamy przerwe na okres letnio/wakacyjny kiedy sa upaly bo w sloncu jest a za duzo tez jej nie moze byc, dlatego jak dzidzia na MM to tez sie juz nie podaje.
A cd ciemiaczka to u nas jeszcze jest i to nawet spore, ale nie denerwuje sie bo Marice tez pozno zaroslo, wiem tylko ze ciemiaczko nie moze zarosnac przed pojawieniem sie pierwszych zabkow bo bedzie za duzy ucisk czy jakos tak lekarz mowil.Ale jak juz sie pojawi chociazby jedden zabek to ciemiaczko moze smialo zarosnac:)

Dziewczyny wiec ze ja znow tak z doskoki, ale zawalony mialam tydzien. Podczytalam kilka stron ale nie dam rady nadrobic. Potrzebuje porady :zawstydzona/y::-(

Jakies kilka miesiecy temu z tylu na ramienii urosl mi pieprzyk, bialy, chropowaty, byl malutki i urosl bardziej. Dzis sie z A. przytulalismy i jak poszlam pod prysznic to cie okazalo ze go zadrapalismy i wisi na wlosku :-( Jest tez troche krwi ;-( boje sie strasznie, jutro pojade na IP ale nie wiem czy mnie przyjma, nie wiem czy mam sie martwic czy nie, nigdy lekarzowi nie wspomnialam o tym, nawet nie wiem dokladnie kiedy sie pojawil i jak szyko powiekszyl, przykleilam plaster ale tak ze nadal moze oddychac ale wole go miec zeby juz bardziej tego nie ocierac. Kurde, peniam bo bratowej brat tak umarl na raka, tez mial pieprzyk, zostal zdrapany i tyle :-(

Wybaczcie ze tylko o sobie ale znow cos, dopiero co sie z zebwm koncze pieprzyc mimo ze jeszcze cudownie nie jest to teraz to :-(

Ojejej lysa, niestety nie pomoge bo nie znam sie na pieprzykach bo ogolnie mam ich bardzo malo. Ale mam nadzieje ze to nic powaznego i nie mysl kochana od razu o najgorszym biedaku :( Trzymam kciuki i daj znac.

Oj a ja wlasnie sobie gadam z kolega ze szkoly i tak mi poprawil humor ze juz dawno nie mialam tak dobrego :)

Witam się pierwsza, u nas nocka nieszczególna, Emilka kręciła się, brzęczała przez sen, popłakiwała, niby chciała cycka, a wypluwała go, a potem obudziła się przed 8 z uśmiechem (ale niestety dalej pustym), teraz ja wcinam śniadanie a ona szapie tatę za włosy na rękach, żeby się łaskawie obudził :D

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel w krzesełku w dużej wannie, zabawa za sto fajerek! Bardzo jestem zadowolona z tego zakupu, szkoda tylko, że te krzesełka takie drogie, mi się akurat udało, bo Emilka dostała od prababci 50zł za 7mcy i poszłam i kupiłam, wyniosło mnie 70zł, wiem, że na allegro można taniej ale jak sobie doliczę wysyłkę to nie tak źle, a mam nowe ze sklepu

Średnio raz na tydzień dostajemy paczkę od babci M z ubrankami dla Emilki, zwykle są albo za małe (nawet na wcześniaki się zdarza), albo za duże (to już pal sześć, wyniosę na strych i za 5 lat może się przyda), zwykle brzydkie i czasami podniszczone (kupuje to wszystko w ciucholandach, nie mam nic przeciwko bo sama często kupuję używane, ale naprawdę można wybrać dobre) - ona po prostu chodzi i bierze to co jej się spodoba, nie ważne czy to ewidentnie chłopięce czy właśnie malutkie, często podoba jej się to gdzie jest dużo świecących elementów, brokat, dżety, plastiki. Ale wczoraj przeszła sama siebie, w paczce był śliniak oblepiony jakimiś brudami i jedzeniem! A M jeszcze każe mi dzwonić i za to wszystko dziękować! :wściekła/y::wściekła/y:I jest oburzony, że nie chcę Emilce tych rzeczy zakładać (nie chodzi o brudne tylko np. o sukienkę, która ma takie małe brylanciki poprzyklejane z przodu, a ja po prostu boję się, że to urwie i połknie). Sorki, muszę się wam wyżalić bo w domu nie mogę, jak tylko próbuję coś wspomnieć że tylko niepotrzebnie traci pieniądze to M od razu ma teksty typu "to na obiadki do swojej mamy sama sobie chodź, jak Ci moja rodzina śmierdzi".

witaam sie i ja:)

Freiya- u nas tez sa najgorsze kłótnie jesli pojdzie o rodzine, czasami chciala bym mu duzo wykrzyczec, ale sie chamuje, bo wiem, ze sie pogodzimy a on sobie zapamieta to co powiedzialam. CZesto cisna mi sie na usta takie slowa, ze az mi glupio, ale czasami jego rodzice i bracia przechodza samych siebie..az czasami ich nie nawidze...pozniej przychodzi co do czego to i tak musze sie z nimi spotkac i znosic wszytsko. Az dziw, ze nigdy sie nie poklucilam z mama A. ;p ale to tylko dlatego, ze mam szacunek do starszych i czesto dusze wsyztsko w sobie. Czasami tak lepiej, chociaz ze wzgeldu na Lene i A.

Freiya - z tymi prezentami , to Cię doskonale rozumiem, bo moja teściówka też to uwielbia. Rozmiarowo trafia, ale kupuje takie g.... za przeproszeniem, że w sumie na śmieci się nadają. Wszystko z promocji, ze sklepów po 2 zł, co się psuje od razu... Na urodziny czy święta jej prezent to np skarpety:baffled:, kiedyś się spytała co nam kupić, to powiedziałam, że kawę, to kupiła najtańszą jaka chyba jest, nie dało się tego pić...na szczęście mój Tz tez jest uczulony na jej prezenty . Ale współczuję sytuacji ehh

U nas nocka podobna jak u Was, też się mały kręcił dużo , od 1 był z nami w łóżku już, wstał tez szybciej ... :baffled:
Tz jedzie dziś grać, więc czeka mnie samotne popołudnie i wieczór.

pomocy!! co jest najskuteczniejszego na odparzenia?? Lencia tak mi sie odparzyla, ze masakra:wściekła/y:nie wiem jakim cudem, bo regularnie ja przebieram grr no ale stalo sie i trzeba dzialac....

reklama
Do góry