reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pustki Pustki:)
Czyzbyy wkacyjnie??

Witajcie!!!
niestety nie udzielam sie,bo brak mi czasu:(
Ucze Patryka spania na tapczanie w swoim pokoiku i kurde ciezko juz od tygodnia ehhh...non stop wtaje i mama siusiu,mama to mama tamto i wymyslanki.
A z Młodajest ok:) Mamy dwa dolne to wiecie,ale dzis sie z nia bailam lezala mi na brzuchu i zauwazyłam UWAGA dwie gorne dwojki i dwie jedynki meeegaaaa napuchniete(dwojki juz widac biale ze sie przebiły:)takze ciut placze;/
A M znow nad morzem i ja znowu sama,wiec wybaczcie czytam Was ale nie pisze bo weny i sił brak:)

Wziełam zaległy urlop i wyszło mi ze do konca sierpnia bede w domku:) No i od wresnia nie wracam do pracy:)

Młoda sie juz budzi tylko raz w nocy,ale po kapieli pije kaszke z mlekiem.
Dzis dalam jej jogurcik z brzoskiwiniabi bobovity...I w sumie pozniej była marudna , ale nie wiem czy to zęby czy jogurt:(

reklama
Venus, jak grill??? Zrobilo sie jedzonko? U nas pada od wieczora caly czas :baffled:

Izi mam nadzieje ze ząbki szybko sie przebiją u Naduni.

Alanek spi, mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie równie ładna jak wczorajsza. Zaraz tez uciekam spac, musze nadrobic to codzienne wczesne wstawanie;-)

izi no to u Was wysyp ząbków gratuluję, a u nas nadal pusto jeszcze troszkę to mój zostanie jako jedyny szczerbaty grudniaczek.

Mam takie pytanko kiedy dziecku kupuję się nocnik tzn. od kiedy się sadza uczy ??

Dzisiaj troszeczkę się wkurzyłam na M poszłam na górę się rozebrać po zakupach a ten został z Maciusiem i nagle słyszę stuknięcie i płacz schodzę pytam co się stało a on na to że walnął głową w laptopa patrze na Maciulka a ten śliwa na łuku brwiowym poleciałam po zimną łyżkę i przykładałam i się wchłonęła jest tylko czerwone. A M dostał zjebkę że nawet dziecka nie umie upilnować i miał za karę do wieczora głupie docinki z mojej strony. A poza złością na mojego M to jestem dzisiaj też z niego zadowolona bo dużo mi pomógł przy Maciulku bawił się karmił więc chociaż chwileczkę odetchnęłam sobie.

Byliśmy dzisiaj na zakupach kupić małe różowe ubraneczka bo koledze dzisiaj w nocy się urodziła córeczka i zaprosił nas bo dzisiaj jego miała wyjść ze szpitala ale ja myślę że z odwiedzinami odczekamy jeszcze troszkę niech się rodzice nacieszą i mamusia dojdzie do siebie po porodzie. Tak oglądałam te malusie ciuszki i sobie przypominałam jak jeszcze nie tak dawno Maciulek był taki malusi :-)

Ale tu niesamowite pustki wchodziłam kilka razy dzisiaj i nawet nie było co poczytać tak dziwnie.

Izi zazwyczaj Alan robi mi pobudkę 6.00-6.30. Jak sie obudzi to ok 20-30 min zajmie sie zabawkami a potem zaczyna marudzic i trzeba go zabrac i sie nim zająć :baffled: a wy o ktorej wstajecie?

Zabcia
doswiadczenia nie mam, ale czytalam ze ok 1,5 roku, bo dziecko musi byc swiadome do czego słuzy nocnik, w przeciwnym razie sadzanie moze przyniesc przeciwny efekt (ze dziecko bedzie sie bało zalatwic), ale jak pisalam wiedza -z netu czy gazety a nie doswiadczenia...

Sosnowiczanka my tak około 7-8,ale w nocy jedna pobudka na mleczko ok. 3-4.

Żabcia ja z Patrykiem dopiero teraz nocnikujemy czyli prawie 2,5 roku...A wczesniej nocnik był,ale Młody nie chciał siadac:(

Żabcia moja Marika za 4 miesiace ma 2 lata i nie robi jeszcze na nocnik, tzn posadzona czasem zrobi czasem nie. Niby czasami zawola ale nie zawsze.A u dzieci jest tak ze jak sie je zrazi za wczesym sadzaniem na nocnik to potem nie chca wogle wiec sie nie spiesz, mysle ze tak po roku czasu mozna dziecko zaczac oswajac z nocnikiem ale nic na sile, jak nie chce usiasc niech nie siada, chce prosze bardzo nawet w pieluszce a na taka nauke naprawde to kolo 1,5-2 latka.

Witam w ten wczesny niedzielny poranek ;-)

Mlody zrobil mi podudke placzem jakby ktos go ze skory obdzieraj a byla 5.50 :-( mokry nie byl, glodny tez nie, cholipka wie czemu tak. Tak wiem ja juz na nogach bo moja druga polowka nie wyrazila dzis ochoty na zajecie sie malym z rana, no coz :cool2:
dziekuje za trzymanie kciukow, niestety na IP jak zadzwonilam powiedzieli ze musze miec skierowanie od lekarza na wyciecie i danie do badania w laboratorium, na razie nie panikuje, musze poczekac do poniedzialku. A jak jakbym miala za malo to po antybiotykach na ta infekcje zeba wczoraj dostalam takiej plesniawki w buzi ze szok :szok: Przepisali mi nystatyne, boli jak przelukam bo mam w gardle i caly jezyk, teraz juz wiem jak musi to bolec malutkie dzieci jak maja :-( No i jak widzicis zawsze cos. teraz byle tylko malego nie zarazilam bo nie powiem jak nie wiedzialam to jego mleko probowalam, ehh.

Spoznione zyczonka dla wszystkich solenizantow.

Violett szybkiego powrotu do zdrowia!
sosnowiczanka Ciesze sie, ze w koncu znalazlas cos na chrzest dla Alanka :tak:
izu szybkiego zabkowania!

I chyba tylko tyle zdaze, bo mlody juz steka, postaram sie jeszcze dzis zajzec a jak nie to do jutra mamuski, milej niedzieli!

reklama
Sosnowiczanka grill mimo wszystko pyszny :) M. dał radę;) łysa będzie dobrze:)
Freiya masz szczęście z tym nocniczkiem:)

My wstajemy różnie 5.30-7. Zależy od dnia.
Mikołaj w nocy co chwilkę się budzi, wkłada nogi w szczebelki, przekręca się w łóżeczku o 180 stopni. Oj daje mi popalić...

Do góry