reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Freiya- u nas podobnie robiła moja teściowa. Sama kupuję ciuchy w ciuchlandach, ale ona przechodziła samą siebie. Brała takie rzeczy, które można przeznaczyć np. na ścierkę do podłogi. Raz zdarzyło jej się, że kupiła ładne śpiochy, a tak to nic więcej.
Jednak zakupy mojej teściowej skończyły się jak kupiła ogromny, paskudny kombinezon do chrztu. Przyszła pokazać co kupiła niuni na chrzciny, więc powiedziałam jej, że taki rozmiar to dla dziecka które ma rok albo dwa (naprawdę było to bardzo duże). I wtedy uświadomiła sobie, że nie potrzebne mi są jej rzeczy. Od tamtej pory nie kupiła już nic, z czego bardzo się cieszę :-)

reklama
lysa pieprzykiem się nie stresuj, przecież nie musiał być "chorobotwórczy". Na spokojnie idź do lekarza. Będzie dobrze!
Freyia współczuje takich prezentów. U nas na szczęście jest w miarę ok. Teściowa korzysta z promocji np w Biedronce i tak mamy hamak na działkę której jeszcze nie mamy :D, Krzyś ma delfinka dmuchanego - bedzie na za 2 lata :)
nikuss słyszałam ze odparzenia mogą się pojawić jak dziecince się ząbki wyrzynają. Podobno układ pokarmowy inaczej wtedy funkcjonuje i pojawiają sie odparzenia. Słyszałam ze Sudokrem najlepszy:)
My dzis szalony dzień - sprzątanie, zakupy, spowiedz - jutro chrzciny:) mamy grilla wiec mam nadzieje ze pogoda dopisze:)

Hej:)
Nasza nocka super:) Alan obudzil sie o 4.30 na jedzenie, i spal do 8.30 :-):-D:-) Teraz bawi sie na dywanie.

Nikus sudokrem jest rewelacyjny.

Pyszczek udanych chrzcin!!!

2701
Gratuluję, przyszła ciociu:)
Freiya ja mam podobnie z prezentami od mojej ciotki chrzestnej :cool: Non stop przynosi mi ubrania z ciucholandów, nie mam nic przeciwko ubraniom uzywanym, niekiedy tez mi sie zdarzy cos uzywanego kupic, ale ona mi znosi ubrania tak zniszczone, zmechacone, dziurawe ze szok :szok: Prosilam wielokrotnie zeby mi nic dla Alana nie przynosila, bo szkoda pieniędzy, ma duzo ubran itp itd, ale niestety ciocia nie rozumie i dalej przynosi mi. Juz nie tlumacze ze nie trzeba, ze ma, biore, dziekuje i po prostu wyrzucam. A jakis miesiąc temu przesadzila-przyniosla mi używany chodzik :surprised:po dziecku jakichs znajomych, wyraznie powiedzialam jej ze nie bede dziecka wsadzac w chodzik to stwierdzila ze dziecko chce chowac pod kloszem... No to znowu podziekowalam, wzielam i ... wystawilam na allegro. Dolozylam uzywane pluszaki (od ciotki a jak ) i poszlo szybciutko:-)

Lysa mam nadzieje ze nic powaznego sie to nie okaze, ale dla wlasnego spokoju idz do lekarza..

łysa jedż na IP z tym pieprzykiem i się nie zamartwiaj na zaś. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

Freyia, nikuss u nas też najgorsze są kłótnie o rodzinę nieraz aż się na usta cisną takie słowa które trzeba na siłę hamować.
Ja "niestety" raz wygarnęłam teściowej kilka rzeczy które siedziały we mnie już jakiś czas ale powiedziałam jej co myślę po tym jak ona się do mnie przywaliła pierwsza.

Moje dziecko spało wczoraj już cały czas jak zasnął o 18 tak później zjadł na śpiocha i o 21,30 poszliśmy spać M wrócił z pracy przebudził mnie przeprowadził wywiad czy Maciejek jadł i potem po północy zrobił mleko i przyniósł żeby niunio jeszcze zjadł więc go nakarmiłam na śpiocha i spał ładnie do 4 i znowu przywędrował do nas bo płakał i w naszym łóżku dospał do 7 więc i tak mu się dziwie bo praktycznie przespał ponad 12 h :-)
Dzisiaj u nas deszczowo i pochmurno znowu wrrrrr :wściekła/y:

nikuss sudocrem.

Miłej soboty :-)

ja takze sie witam:D
nikus ja polecam alatan masc :p malej wczoraj odparzenie wyskoczylo [posmarowalam alatanem i juz prawie nic nie widac:)
freiya to lepiej jakby malej po te 5-10 zl tygodniowo dawala niz jej kupowala moja naszczescie nic jej nie kupuje tylko daje kase jak cos:))
pyszczek nas za tydzien czekaja chrzciny:) ja sie troche boje jak mala bedzie sie w kosciele zachowywac:) i obyscie mieli udana pogode:))
lysa ja tez kiedys zdrapalam pieprzyka i nic mi nie jest nie przejmuj sie kochana tylko jedz do lekarza i sprawdz:))
zabcia zazdroszcze nocki u nas tragedia pobudka co godzine i placze ida nam chyba gorne zeby bo marudzenie na maksa :(( a mowili ze jak wyjda dolne to juz z gorki:(

Witam sie i ja..

Jakis humor nie taki, wszystko mnie denerwuje, wkurza.Fabian wstal o 5 rano i od samego poczatku marudzil i dopiero teraz poszedl pierwszy raz spac;/ No szok..

ehh, lece nie bede smecic

A u nas noc przespana sssuper młody poszedł spac po 20 a wstał równo o 6.00 dawno sie tak nie wyspalam;-)M dał mu "AM" :) Alus pomarudził troszke i tak lezelismy do 10.00 pozniej dostał Sinlac pobawialam sie z nim i o 12 poszedł spac do tej pory lula:-)

lysa- ja tez panikowalam co do swoich pieprzyków,ale dla świetego spokoju idz do lekarza zeby to sprawdził po co masz sie denerwowac.

Za bardzo zachwalilam młodego:) Obudził sie ....ide zobaczyc co tam sie dzieje ,pewnie rozpierducha w łóżeczku jak zawsze:eek::laugh2:

A co tu tak pusto???

U nas pada wiec popołudnie zapowiada sie w domku. Rano byla ladna pogoda, bylismy z Alankiem na spacerku i przy okazji w Plazie. Kupilam malemu spodenki w C&A bo normalnie z wszystkiego mi pomalu wyrasta... Większa czesc ciuchow jakie nosimy to juz 86:szok:

Mamy tez ubranko na chrzest. Spodenki z H&M w jasno-brązowym kolorze i koszulke na krótki rekawek. Mam nadzieje ze cieplo w przyszlą niedziele będzie.
Tylko ja dalej nie mam sie w co ubrac, jutro jadę do plejady, moze tam cos na siebie znajdę.

reklama
Lysa jedź na IP, ale nie można od razu zakładać najgorszego. Moja siostra miała wiele wycinanych z pleców i żaden nie był "rakowy". Daj znać co Ci powiedzieli.

Phelania zazdraszczam;P Mikołaj obudził się dzisiaj przed 4, myślałam, że jak zje to zaśnie...Nie miałam wyjścia-przyniosłam mu zabawki do łóżka i tak do 6, potem godzinkę się przespaliśmy :O

Sosnowiczanka oby tylko niepadało w przyszłą niedzielę:) kup sobie jutro coś wystrzałowego :)

Mój M. robi właśnie grilla. Skorzystał z chwili kiedy nie pada:/ i tyle z mojej dietki....
Pozatym nadal jesteśmy w domu rodziców. Wracają jutro, albo pojutrze i mają mi przywieźć wędzone rybki,mniam;) Mikołajek już zaczyna być marudny, jeszcze chwilę i go wykąpię.oooo zaczęło właśnie lać!! ciekawe jak nasz grill hehehe

Do góry