reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dagne w te upały Emilka też chce dużo pić, czasami zamiast cycka daję jej coś z butli, najczęściej po prostu przegotowaną i wystudzoną wodę, czasami herbatkę jabłko+melisa, czasami troszkę soczku marchewkowego lub jabłkowego z wodą.

No właśnie, bo jak szuka, coś chce, przytykam cyca, a Ona bleee, no to wtedy daję butelkę z przegotowaną wodą, bądź herbatką jabłko+melisa i chętnie wypija.
Mła a co do koperkowej, to dlatego tylko 150 można, bo ona pobudza żołądek i jelitka, może jakiś smak nowy spróbujesz Emi dać. Ja mam też koperkową i daję z rana, w ciągu dnia jabłkową :)

Staram się jeszcze nie dawać soczków, choć raz dałam rozcieńczony jabłkowy: 30ml soczku+90 wody przegotowanej.

Aha i dziś mamy za sobą pierwszą zupkę :) jarzynową. Próbowałam ze słoiczka tej, co to bobovita przysłała, ale ja bym jej dziecku nie podała, bo jest ohydna!!! dlatego ugotowałam sama :D ziemniak+marchewka :)

Dziewczyny na MM, powiedzcie ile najmniej w ciagu dnia zjadaly wasze maluchy? Wiem, ze Ben jest po szczepieniu i ten vholerny zab za chiny nie chce sie przebic, ale kurcze martwie sie strasznie, ze sie odwodni albo bedzie z nim, gorzej. Dzis od 6 rano wypil 190ml mleka i zjadl 30ml kaszki z 3 lyzeczkami jabluszka. Od 9 rano nic wiecej nie ruszyl oprocz herbatki, wypil 70ml, wiem ze pewnie myslicie ze jestem panikarai wogole maruda ale ja juz nie wiem co robic :-( z Zuzia tak nie mialam i mimo z to moje drugie dziecko, wszystko wydaje sie trudniejsze :-( ryczec mi sie chce :-(

dzień dobry
my już po spacerze i zakupach. niestety spacer cały na rękach bo Młody nie chciał spać i był ryk, bo on nienawidzi leżeć!!
dopiero w drodze powrotnej usnął mi na rękach to go odłożyłam, pospał jakieś 15min i obudził się i właśnie zaczyna kryczeć bo mu się nudzi,

Freyia gratuluje- mi się wygrać nie udało...

upałów ciąg dalszy i brak apetyty. od czwartku od szczepienie Młody nie chce praktycznie nic jeść ani pić. jedynie w nocy zjada całość czyli 180ml a w dzień tylko skubnie deserku, obiadku i trochę mleka.
jest5em tym zmartwiona bo tak pięknie jadł do tej pory a odkąd poznał nowe maki ciężko żeby cokolwiek zjadł czy wypił.

miłego dnia

Inka, Dagne, Mła- buziaczki dla (już) 4 miesięcznych Waszych bobasków !!!

Ewka- dziś święto Zuzi- 100 Lat !
Maxwell- no szok Martusia ma już 5 miesięcy ! Wszystkiego najsłodszego ! a jak Ci idzie z odpieluchowaniem starszej ?

Dagne- moja nie chce wody za bardzo...

Milva- oby jak najdłużej Bartuś był grzeczny :-)

Fraiya- napisz potem czy ładny ten kocyk

Dorotar- prawie na miesiąc i przez tel rzuciła mi tylko papa. Ona jest tatusiowa

U nas upał. Siedze w domu pod wiatrakiem a z Kasią wyjdę dopiero pod wieczór. Na noc ubrałam ją w pajaca na długi rękaw bez stópek i tak do połowy przykryłam ją lekkim kocykiem. Spałyśmy przy uchylonym oknie i było tak akurat. W salonie okno otwarte na maksa, w nocy był przyjemny chłodek i cudowne powietrze !

Polecam - dziś było w dd tvn : Jak rodzice dzielą miłość... - Video Dzień Dobry TVN

Kupinosia, na pewno smutno Ci bez Olci i M, ale za to będziesz mogła poświęcić więcej czasu Kasi, a może też wyskubiesz co nieco dla siebie ;)

Dagne, dzięki za radę :) Pojechałam i kupiłam herbatkę jabłkową z melisą i rzeczywiście na opakowaniu nie ma info o ograniczeniu ilościowym, tak jak w przypadku koperkowej. Mam nadzieję, że Emilka ją polubi :)
(próbowałam granulatu - jest PYSZNY :d)

Mła - nie ma za co :) mój mąż też posmakował tego granulatu i stwierdził, że jest boska :) haha a ja się dziwię czemu mi tak ubywa, skoro on podkrada Kalince :)

Dzień dobry :-)

Dzisiaj wyjrzało słoneczko i jest ciepło cieszę się straszliwie byliśmy już na dłuższym spacerku połączonym z zakupami jak wyszliśmy o 10 to wróciliśmy o 15 malutki zjadł sobie na świeżym powietrzu deserek potem w centrum na ławeczce mleczko i aż się wracać do domu nie chciało ale zadzwonił właściciel mieszkania ma przyjść na kontrolę pewnie dlatego że w połowie maja umowa nam się kończy i chce zobaczyć jak wygląda wszystko także siedzimy i czekamy na niego ma być o 17- tej, a potem pójdziemy jeszcze na spacerek trzeba korzystać z ciepła co prawda nie takiego jak w PL bo 16 stopni ale jest.
Teraz Maciuluś padł i śpi sobie smacznie a rodzice chwileczkę odpoczywają :-)

maxwell najlepszego dla Martusi z okazji 5 miesięcy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane

U nas dzisiaj inauguracja-marchewka pierwszy raz była, najpierw był płacz bo głod byl wiec dalam butle z mlekiem a potem marchewke-najpierw było wielkie zdziwienie i plucie a potem zaczeła ładnie ściągać z łyzeczki i udawało sie nawet nieco połknąć, najśmieszniej bylo jak zabralam jej miseczke z marchewka jak juz zjadla na poczatek te 4 lyzeczki, bo normalnie widzialam wyrzut w jej oczach czemu jej zabieram marcheweczke:-)

Mła, Dagne-jakiej firmy macie tą herbatke jabłko+melisa?

Ja mam własnie próbke z bobovity i sie zastanawiam czy mozna ja podawac jak dziecko jeszcze nie probowalo jabłuszka-to ma jest jakis ułamek procenta naturalnego aromatu jabłka.
Moze głupie pytanie ale nie wiem

Do góry