reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dagne w te upały Emilka też chce dużo pić, czasami zamiast cycka daję jej coś z butli, najczęściej po prostu przegotowaną i wystudzoną wodę, czasami herbatkę jabłko+melisa, czasami troszkę soczku marchewkowego lub jabłkowego z wodą.

No właśnie, bo jak szuka, coś chce, przytykam cyca, a Ona bleee, no to wtedy daję butelkę z przegotowaną wodą, bądź herbatką jabłko+melisa i chętnie wypija.
Mła a co do koperkowej, to dlatego tylko 150 można, bo ona pobudza żołądek i jelitka, może jakiś smak nowy spróbujesz Emi dać. Ja mam też koperkową i daję z rana, w ciągu dnia jabłkową :)

Staram się jeszcze nie dawać soczków, choć raz dałam rozcieńczony jabłkowy: 30ml soczku+90 wody przegotowanej.

Aha i dziś mamy za sobą pierwszą zupkę :) jarzynową. Próbowałam ze słoiczka tej, co to bobovita przysłała, ale ja bym jej dziecku nie podała, bo jest ohydna!!! dlatego ugotowałam sama :D ziemniak+marchewka :)

Dziewczyny na MM, powiedzcie ile najmniej w ciagu dnia zjadaly wasze maluchy? Wiem, ze Ben jest po szczepieniu i ten vholerny zab za chiny nie chce sie przebic, ale kurcze martwie sie strasznie, ze sie odwodni albo bedzie z nim, gorzej. Dzis od 6 rano wypil 190ml mleka i zjadl 30ml kaszki z 3 lyzeczkami jabluszka. Od 9 rano nic wiecej nie ruszyl oprocz herbatki, wypil 70ml, wiem ze pewnie myslicie ze jestem panikarai wogole maruda ale ja juz nie wiem co robic :-( z Zuzia tak nie mialam i mimo z to moje drugie dziecko, wszystko wydaje sie trudniejsze :-( ryczec mi sie chce :-(

dzień dobry
my już po spacerze i zakupach. niestety spacer cały na rękach bo Młody nie chciał spać i był ryk, bo on nienawidzi leżeć!!
dopiero w drodze powrotnej usnął mi na rękach to go odłożyłam, pospał jakieś 15min i obudził się i właśnie zaczyna kryczeć bo mu się nudzi,

Freyia gratuluje- mi się wygrać nie udało...

upałów ciąg dalszy i brak apetyty. od czwartku od szczepienie Młody nie chce praktycznie nic jeść ani pić. jedynie w nocy zjada całość czyli 180ml a w dzień tylko skubnie deserku, obiadku i trochę mleka.
jest5em tym zmartwiona bo tak pięknie jadł do tej pory a odkąd poznał nowe maki ciężko żeby cokolwiek zjadł czy wypił.

miłego dnia

Inka, Dagne, Mła- buziaczki dla (już) 4 miesięcznych Waszych bobasków !!!

Ewka- dziś święto Zuzi- 100 Lat !
Maxwell- no szok Martusia ma już 5 miesięcy ! Wszystkiego najsłodszego ! a jak Ci idzie z odpieluchowaniem starszej ?

Dagne- moja nie chce wody za bardzo...

Milva- oby jak najdłużej Bartuś był grzeczny :-)

Fraiya- napisz potem czy ładny ten kocyk

Dorotar- prawie na miesiąc i przez tel rzuciła mi tylko papa. Ona jest tatusiowa

U nas upał. Siedze w domu pod wiatrakiem a z Kasią wyjdę dopiero pod wieczór. Na noc ubrałam ją w pajaca na długi rękaw bez stópek i tak do połowy przykryłam ją lekkim kocykiem. Spałyśmy przy uchylonym oknie i było tak akurat. W salonie okno otwarte na maksa, w nocy był przyjemny chłodek i cudowne powietrze !

Polecam - dziś było w dd tvn : Jak rodzice dzielą miłość... - Video Dzień Dobry TVN

Kupinosia, na pewno smutno Ci bez Olci i M, ale za to będziesz mogła poświęcić więcej czasu Kasi, a może też wyskubiesz co nieco dla siebie ;)

Dagne, dzięki za radę :) Pojechałam i kupiłam herbatkę jabłkową z melisą i rzeczywiście na opakowaniu nie ma info o ograniczeniu ilościowym, tak jak w przypadku koperkowej. Mam nadzieję, że Emilka ją polubi :)
(próbowałam granulatu - jest PYSZNY :d)

Mła - nie ma za co :) mój mąż też posmakował tego granulatu i stwierdził, że jest boska :) haha a ja się dziwię czemu mi tak ubywa, skoro on podkrada Kalince :)

Dzień dobry :-)

Dzisiaj wyjrzało słoneczko i jest ciepło cieszę się straszliwie byliśmy już na dłuższym spacerku połączonym z zakupami jak wyszliśmy o 10 to wróciliśmy o 15 malutki zjadł sobie na świeżym powietrzu deserek potem w centrum na ławeczce mleczko i aż się wracać do domu nie chciało ale zadzwonił właściciel mieszkania ma przyjść na kontrolę pewnie dlatego że w połowie maja umowa nam się kończy i chce zobaczyć jak wygląda wszystko także siedzimy i czekamy na niego ma być o 17- tej, a potem pójdziemy jeszcze na spacerek trzeba korzystać z ciepła co prawda nie takiego jak w PL bo 16 stopni ale jest.
Teraz Maciuluś padł i śpi sobie smacznie a rodzice chwileczkę odpoczywają :-)

maxwell najlepszego dla Martusi z okazji 5 miesięcy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane

U nas dzisiaj inauguracja-marchewka pierwszy raz była, najpierw był płacz bo głod byl wiec dalam butle z mlekiem a potem marchewke-najpierw było wielkie zdziwienie i plucie a potem zaczeła ładnie ściągać z łyzeczki i udawało sie nawet nieco połknąć, najśmieszniej bylo jak zabralam jej miseczke z marchewka jak juz zjadla na poczatek te 4 lyzeczki, bo normalnie widzialam wyrzut w jej oczach czemu jej zabieram marcheweczke:-)

Mła, Dagne-jakiej firmy macie tą herbatke jabłko+melisa?

Ja mam własnie próbke z bobovity i sie zastanawiam czy mozna ja podawac jak dziecko jeszcze nie probowalo jabłuszka-to ma jest jakis ułamek procenta naturalnego aromatu jabłka.
Moze głupie pytanie ale nie wiem

Do góry