reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

My kupujemy herbatki z HIPPA mamy rumiankowo, na trawienie i moj ostatni zakup to malina z dzika roza (jest pyszna ;D), jablko z meliska mamy z boboity, jest ok ale jakos wole Hippa.

Witam sie z kawusia, Lenka dosypia grzecznie:)

reklama
Widze ze coraz wiecej mamusi podaje herbatki maluszką. Czy mamusie karmiące tylko cycem tez??? Wlasnie ostatnio sie zastanawialam nad tym, robi sie coraz cieplej, czy nie warto by poza cyckiem dac dziecku jeszcze pic???

Wczoraj wieksza czesc dnia spedzilismy na dworze, wieczorkiem jeszcze pojechalismy z Alankiem do reala na zakupy. Ludzi tyle ze szok, kolejki do kasy niesamowite...

Wogóle to bardzo sie ciesze bo w nocy Alan obudzil mi sie tylko raz na karmienie o 2.30, a nastepne dopiero po 6 rano. Z tym ze po tym porannym juz nie poszedl spac. Jest bardzo aktywny do tej pory...

Maxwell wszystkiego naj dla Martusi, u was juz 5 miesiecy...

Venus dla Mikusia tez wszystkiego dobrego :)

Sosnowiczanka, ja odkład zobaczyłam, że Kuba miewa podczas tych upałów spierzchnięte usta (czyli jednak nieco szybciej się odwadnia), daję mu czasem do picia przegotowaną wodę lub herbatkę trawienną lub rumiankową z Hippa. Wypija po 20 do 50ml. Nawet sam sobie trzyma tą butelkę :) Zwykle na dłuższych spacerach robi się spragniony i marudzi, dlatego zawsze biorę do torby flaszę z jakimś napojem, kilka łyczków i maluszkowi wraca humor.

Za godzinę ruszamy nad wodę, na piknik :) wszystko spakowane i wygląda, jakbyśmy się gdzieś na tydzień wybierali a nie na kilka godzin :-D oczywiście wszystko to rzeczy Kuby!

miłego dnia!

inka ze mnie też się tak lało jak dostałam pierwszą @ po ciąży.

asko wszystkiego najlepszego dla Karolci :-)
venus najlepszego dla Mikusia :-)

Wczoraj mój Maciulek nie chciał iść spać, ale po długich trudach usnął w końcu przytulony do mamusi na łóżku. Problem z zasypianiem chyba był spowodowany tym że się strasznie rozbawił jak byliśmy z nim w kebabie u właściciela naszego poprzedniego mieszkania czyli krótko mówiąc wujka ISA którego Maciuluś uwielbia jak ten mówi do niego po angielsku, nieraz turecku i parę słów po polsku. Maciuś był zachwycony nawet na rodziców nie zwracał uwagi tak mu było dobrze wujcio nosił go za bar i wychodził z nim na zewnątrz a niunio zaczepiał ludzi a my z M siedzieliśmy i popijaliśmy latte :-)
W nocy zaczęło padać i cały czas leje ehhh jeden dzień ciepła a potem znowu deszcz.

Od kilku dni ryję sobie głowę bo @ mi się spóźnia 5 dni robiłam test i 1 kreska nie wiem co jest czy ciąża czy qrka tabletki na odchudzanie. Martwię się bo ostatnio mnie mdliło i wymiotowałam a na 2 dzidzi jeszcze za wcześnie.

No właśnie nic skutecznego bo brak mi też silnej woli i tabletki też już poszły w kąt .... najlepsza dieta to chyba MŻ tyle że mi to nie wychodzi w moim domu ciągły temat to jedzenie i tak sobie rośniemy wraz z M i przybieramy a ja się załamuję wrrrrr :wściekła/y:

Najlepsza dieta - wymagające dziecko+dom na pagórach ;) spadek wagi gwarantowany uskuteczniając spacery ;p teraz ważę (uwaga! po obiedzie) 60kg, wagę wyjściową w ciąży miałam 59, więc idzie, idzie :) mam zamiar dojść do 57-58kg, bo jakbym była chudsza, to wyglądam fatalnie przy wzroście 168cm.

reklama
Mały spi wiec mam godz spokoju:confused2:przez ostatnie 3 dni daje nam tak popalic ze tragedia!!!ślini sie przestraszliwie na bank ida zeby.Pisalyscie jak ubieracie maluszki na wieczór no wlasnie dzis mały był w pajacyku i krótkim body normalnie tak mi sie zgrzał jak myszka- na nad ranem go nakarmilam ,przwinelam i zdjelam pajaca i same body zostawilam przykrylam go cienkim kocykiem i dalej poszedł spac.:tak:

Co do herbatek to takze pijemy bobowity melisa z jabłuszkiem i malemu nawet smakuje, czytalam ze jak sa upały to 100ml przyapada na kg dziecka to przy wadze 7kg mały powinien pic ok 700ml wody lub herbatki (zeby sie nie odwodnic) ale to w upały.

Dagne-zazdroszcze u mnie waga stanela w miejscu 71kg jeszcze musze zgubic 7kg:eek:
Sosnowiczanka - z tego co wczoraj czytalam w gazetce Mama i ja to pisalo ze dzieciaczki karmione piersia nie musza byc dopajane.

My jutro jedziemy na Zegrze bo to ostatni dzwonek pieknej pogody -maja byc burze wiec trzeba korzystac !!!

Miełgo popołudnia:**

Do góry