reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
My na dzień babci i dziadka podarujemy odciski stópek i rączek... o ile uda nam się je odcisnąć ;)

Aga, Twoje dziecko ma taki temperament, jaki ma. Nie daj sobie wmówić winy, bo niczemu nie jesteś winna. Może to po prostu gorszy okres maleństwa. Na pewno przetrwasz tę burzę! I jestem pewna, że jesteś bardzo dobrą matką! Tym złym nawet nie przychodzi do głowy, że coś jest nie tak ;)

Łysa
, kuruj się kochana! Dobrze, że zareagowałaś od razu i jesteś pod dobra opieką! :*

Ostatnia edycja:
Inka nie wiem jak twoja piers i gdzie masz zgrubienia, polozna laktacyjna kaze ukladac maluchy do innym pozycji karmenia zeby dzidzie brodka masowaly obrzmiale miejsce. Ja mam u dolu piersi wiec karmie na plaska footbolowke :-)

Hej kochane,

Kurcze tak was podczytuje z tym karmieniem piersia ,hmmmm... moze to i dobrze ze karmie MM,bo bym chyba dodatkowo wpadla w depresje i tak po tym szpitalu mam zryta psychike:-:)no:Jak te dzieciaczki tam cierpia...
Agapa- kochana jestem pelna podziwu jestes bardzo cierpliwa mamuska:tak:
Maxwell- kochana trzymam &&&& zebys doszla szybko do zdrówka

Co to zapalenia piersi wiem cos o tym kochane bo to przezywalam w szpitalu KOSZMAR !!!! polozna mi recznie sciagala pokarm od 20.00 do 4 rano ,moze dlatego został niesamak ....

Aga7602- u mnie maly w dzien w dzien od 17.00 do 22.00 jeczy i kweczy tragedia:no:i to jest najgorsze ze nie wiem co mu jest w nocy tez róznie

SŁyszałyscie ze ma wrócic zima? heh dopiero teraz jak chcialam wyjsc z malym na spacer,jak dobrze pojdzie to wyjde z nim za 2 tyg:eek: Jak u was wyglada sytuacja z odbijaniem malenstwa po jedzonku ,wczoraj i dzis moj maly chyba zwymiotowal normalnie fontanna to raczej napewno nie bylo ulanie,poczekalam z 2 godz i dalam mu 50ml mleczka bo byl głodny:-(Czy wasze malenstwa maja podobne problemy,martwie sie strasznie ,w poniedzialek mam wizyte u pediatry jak straci na wadze to sie zalamie:no:

Ostatnia edycja:
Moja małą też się budzi codziennie o 17-17:30 i nie śpi do 22-23. O 19 ją kąpiemy i kładziemy do łóżeczka, ale ona w nim leży i cały czas marudzi mimo że oczka jej się kleją i zamykają to cały czas leży i co jakiś czas krzyczy bo wypluwa smoka i się go domaga. Bez niego też nie chce leżec i wydaje mi się że jest juz za bardzo zmęczona dlatego tak długo leży i nie może zasnąć, bo zanim ją kąpiemy to ona już przysypia. Nie wiem jak mam to rozegrać czasowo, bo jak ona się budzi o 17 to przecież nie będę jej kąpać o 18 bo to za szybko a o 19 bez kąpieli nie bede jej kłaść bo ona śpi po 2-3 godz, to później jakby się obudziła to już za późno na kąpiel i usypianie. Jakoś muszę jej te godziny poprzestawiać, ale nie bardzo mi to wychodzi, bo ona ma chyba wbudowany jakiś zegarek, którego nie da się zmodyfikować.

Moje dziecko na początku wogle nie ulewało a teraz coraz częściej jej się to zdarza i coraz więcej. Dziś już mam 3 bluzkę bo mnie opluła ;) U nas też nie zawsze się odbija, ale zauwazyłam, ze raczej nie odbija się jak jest śpiąca np w nocy kiedy je i idzie dalej spać. Pisza też że po pierwszym skoku rozwojowym dziecku może odbijać się coraz rzadziej.

Ostatnia edycja:
Ankubator- my też zawsze na Dzień Babci dawaliśmy album z fotkami wnusi. Takie coś mi sie spodobało CEWE FOTOKSIĄŻKA oryginalny prezent (2048704231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.ale to bardziej od starszej wnusi jak sie wyrobie czasowo
Phelania- moja czasami już przy cycu potrafi beknąć jak stara, ale bywa że ją daje do pionu i nic ! Od paru dni zaczęła częściej ulewać, ale na razie sie tym nie przejmuję. Starsza też tak kiedyś miała i spoko. Do pół roku ma prawo sie ulewać...
Maxwell- ciesze sie że spodobała Ci się ksiażeczka o nocnikowaniu. Macie jakieś postępy ?

dobry wieczór:-)
agapa u nas cały czas walka trwa raz lepiej raz gorzej ale nie poddaję się !!!!
maxuell oj naprawdę mrożąca krew w żyłach historia ale to dobra dla nas wszystkich przestroga BIEDULKO TY:-(
łysa to dobrze że już pod opieką jesteś

a ja ostatnio mam doła więc nawet pisać mi się nie chce ale dziś Oskar ani myśli spać to siedzimy sobie w salonie ja przy kompie a on obok sobie leży !!!!
mamy problem z zasypianiem jest tragedia dopiero o koło 24 zasypia i ja męczę się z nim nie wiem co jest nie śpi już od 168 bo nie pozwalamy mu na to o 20 kompiel i 21 cyc i spanie miało być ale niestety mały ma inne plany:wściekła/y: i tak jest już od tygodnia myślałam że coś sie zmieni ale niestety ciągle to samo

u nas jak zwykle szpital Zu ma zapalenie ucha i u babci jest bo już rady nie dawałam:no: ja i M teź zdychamy normalka ten pech i te pie..ne choroby to od nas nie odejdą chyba ja już nie wiem ile razy ja byłam chora przez ostatnie 3 m-ce cały czas cyba z małymi przerwami tak jak moja Zu :wściekła/y:

a no i dół całkowity po tomografi zatok dostałam odrazu skierowanie na operacje przegrody i zatok bo praktycznie wszystkie mam chore sory że smęce ala wygadać się muszę może mi się poprawi:happy:

piszecie o skazie białkowej my też myśleliśmy że mamy ale to chyba jakiś trądzik niemowlęcy dopadł Oskara bo krostki były na buźce szczególnie czole i dziś lepej jest a kupki normalne więc chyba ok a polecę na wszelkiego rodzaju krostki wypryski itd super piankę SANOFIL u nas szybko podziałało nawer na potówki jest dobra

reklama
witam wieczorową porą
my byliśmy dziś pierwszy raz w odwiedzinach u mojej Mamy ale niestety pogoda nam się popsuła i nie było spaceru ale jutro myślę, że już nie odpuścimy.

lysa_d u mnie właściwie cała lewa połowa piersi jest w guzach- tzn jeden duży u góry i jeden duży u dołu. u mnie jest też problem bo mam pękniętą brodawkę i nie mogę karmić Małego, dlatego też odciągam mleko i daję mu z butli.

nie wiem czy to przez to zapalenie ale chyba powoli zmniejsza mi się ilość pokarmu :-:)wściekła/y: do tej pory potrafiłam z lewej piersi ściągnąć nawet 120ml-udało mi się tak 2 razy, choć normą było 90, czasem 60 a teraz praktycznie cały czas 50! więc tendencja spadkowa... a i w prawej jakby coraz mniej, Aleksy zdecydowanie się nie najada i coraz częściej dokarmiam go mm a tak bardzo chciałam tego uniknąć!!!

maxwell przyznam, że rana wyglądała okropnie. mam pytanie- jak można rozpoznać czy mam już ropień czy póki co te guzy to po prostu zastoje mleka? czy przy odciąganiu wraz z mlekiem leciała Ci ropa?
ja mam też rumienie ale póki co się nie powiększają- są średnicy 4 cm. gorączki na szczęście też nie mam a te masaże to mi nic a nic nie pomagają. bolą mnie tylko po nich piersi :-(
i coraz bardziej się obawiam, że i u mnie skończy się interwencją chirurga... :-:)-:)-( choć jeszcze się nie poddaję i walczę jak mogę!!

jeśli chodzi o prezenty to ja też nie będę oryginalna i podobnie jak Wy planuje zrobić odcisk stópki i rączki albo zdjęcie w ramce- ewentualnie coś innego.

spokojnej nocy!

Do góry