reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc Dziewczyny

Ja dzisiaj na rzesach chodze, moja mała nie spala w nocy ani minuty, zasnela o 7 rano!!!!!!!:szok:, po calym prawie dniu niespania i calej nocce, ja mam dzisiaj mega doła, nie wiem co jej jest, o 6 rano ryczalam juz razem z nią, dzisiaj spała tylko z rana jakies 4 godziny i teraz znowu nie spi, na cale szczescie nie placze, w nocy na przemian płakala albo marudzila, nic jej nie uspokajało ani cyc lulanie, wózek ani fotelik, ona jest padnieta i ja tez, a bylam sama w nocy bo moj m na nocy w pracy był. i jutro i pojutrze tez ma noce a ja znowu sama,

Nie wiem ja chyba złą matka jestem, bo nie umiem swego dziecka uspokoic, wszyscy mi mowia ze moje dziecko jest nerwowe i nie spi bo ja jestem nerwowa, ah ja juz kurcze z tego wszystkiego jakies depresji dostaje bo płacze calymi dniami i nie radze sobie z emocjami i na dodatek pokarmu dzisiaij nie mam prawie wcale zawsze po nocy sciagalam jeszcze dodatkowo jakies 200ml a dzisiaj tylko 50ml.
Nie nadaje sie chyba na matke,
Sorry ze smece ale nie mam komu sie wygadac bo kazy mi mowi ze mam sie wziac w garsc a mi to nie idzie
Aguś, co ty mówisz? Jaką złą matką? Jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka. Wiem jak ci jest cholernie ciężko, ale Oleńka napewno też się męczy. Nie wiem co ci poradzić. Nam Maja do dziś nie przesypia całych nocek, ale te całkiem nie przespane już minęły. Musisz to wytrzymać, bo kto jak nie ty, jesteś jej bardzo potrzebna. I pamiętaj że możesz tu narzekać ile tylko chcesz.
dobry wieczór:-)
agapa u nas cały czas walka trwa raz lepiej raz gorzej ale nie poddaję się !!!!
maxuell oj naprawdę mrożąca krew w żyłach historia ale to dobra dla nas wszystkich przestroga BIEDULKO TY:-(
łysa to dobrze że już pod opieką jesteś

a ja ostatnio mam doła więc nawet pisać mi się nie chce ale dziś Oskar ani myśli spać to siedzimy sobie w salonie ja przy kompie a on obok sobie leży !!!!
mamy problem z zasypianiem jest tragedia dopiero o koło 24 zasypia i ja męczę się z nim nie wiem co jest nie śpi już od 168 bo nie pozwalamy mu na to o 20 kompiel i 21 cyc i spanie miało być ale niestety mały ma inne plany:wściekła/y: i tak jest już od tygodnia myślałam że coś sie zmieni ale niestety ciągle to samo

u nas jak zwykle szpital Zu ma zapalenie ucha i u babci jest bo już rady nie dawałam:no: ja i M teź zdychamy normalka ten pech i te pie..ne choroby to od nas nie odejdą chyba ja już nie wiem ile razy ja byłam chora przez ostatnie 3 m-ce cały czas cyba z małymi przerwami tak jak moja Zu :wściekła/y:

a no i dół całkowity po tomografi zatok dostałam odrazu skierowanie na operacje przegrody i zatok bo praktycznie wszystkie mam chore sory że smęce ala wygadać się muszę może mi się poprawi:happy:

piszecie o skazie białkowej my też myśleliśmy że mamy ale to chyba jakiś trądzik niemowlęcy dopadł Oskara bo krostki były na buźce szczególnie czole i dziś lepej jest a kupki normalne więc chyba ok a polecę na wszelkiego rodzaju krostki wypryski itd super piankę SANOFIL u nas szybko podziałało nawer na potówki jest dobra
Cieszę się że też się nie poddajesz. Jest mi raźniej że jest jeszcze jedna mamusia tak samo zawzięta jak ja:-D
w następnym tygodniu mam szczepienie to zobaczę ile przybrał na wadze.

reklama
Gosia- wiem cos o tym zasypianiu małego:sorry:kapie go zawsze miedzy 19-20 po tym dostaje jedzonko , a pozniej niestety oczy w 5zł i sobie mamrocze cos pod nosem, po 30min zaczyna kweczyc (to daje mu smoka) a po 45 min wyrzuca smoka i zaczyna plakac tak do 23....
Kupinosia- wlasnie moj czasem beknie tez jak stary :-Dpotrzymam go z 15-20 min a po godz znow mu sie ulewa ja juz nie mam sił... z tym ulewaniem...a czkawka to na porzadku dziennym.

Phelania, ja ten ropień miałam dwa lata temu, przy Marysi (zdążyłam ją pokarmić przez dwa i pół miesiąca)..
Kupinosia - dzięki, postępy są - ładnie sika mi już na nocnik, zero wpadek. Niestety mamy problem z kupką - ma jakąś blokadę..więc, jak widzę jej manewry, to zakładam jej pampka, żeby mogła się załatwić. Czasem ma wpadkę z kupką w majtkach,ale rzadko..
Inka - ja nie wiedziałam, że mam ropień, aż do momentu przybycia do szpitala i zrobienia usg tej piersi..a rumień miałam od sutka, aż po szyję:-(..Gorączka przez trzy dni po około 40 stopni..i nie pomagała ani kapusta, ani okłady, ani masaż, ani laktator..

Kurcze, Martusia oczy jak 5zł i ma w nosie spanie:-(

Dziewczyny dziekuje wam za dobre słowa, az sie poryczałam, kochane jesteście.

Moze to głupie ale jakos mi rażniej ze nie tylko moja Ola ma takie problemy ze spaniem, zycze wszystkim mamusiom jak najdłuzej przespanych nocek.

Maxwell- jezu jak zobaczyłam zdjecie, bidulko musialaś sie wtedy wycierpieć
łysa-mam nadzieje że antybiotyk podziała
Phelania-domyslam sie jak musiało być Ci ciezko w szpitalu-ale byłaś dzielna dla Alanka
Gosia-współczuje że tak cierpisz z tymi zatokami

Mala spi od 15 minut sprobuje i ja sie połozyc

Dobranoc dziewczyny

Jak sie wstawia nowy suwaczek ? Gdzie mam skopiować ten kod ? Moje ustawienia/edytuj sygnature ? kiedyś to było jakoś inaczej... chyba :dry: Pomóżcie please ! już nawet skasowałam ten co miałam :-)

reklama
Do góry