reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Łysa super poród miałaś a, widziś nagroda za długie oczekiwania mi się też łezka zakręciła w oku bo przecież byłam przy calej akcji :-D:-D:-D

inka moje czary nie działają :no: ale zobaczymy czy któraś z was mi się jeszcze przyśni :-D

miłego dzionka dziewczyny!!!!!!!!!!!!

reklama
aaaaaaaaaaaaaaa cześć:0
lysa_d no w końcu te Twoje dziecie postanowiło wypłynąć na głębokie wody ;p hihih gratuluje !!! i zazdroszczę tego gazu.. u nas chyba nie ma... przynajmniej w 2010 nie było...
Izi jak to co ze mną ja dziś rodzę!!! i już koniec kropka przecież to moja ubzdurana jakieś 3 tyg. temu data czyli 17.12 hihi.
Nie no a tak na poważnie to po nieprzespanej piątkowej nocy i moich rewolucjach .. wczora wylaczylam kompa o 21 i milam juz sie klasc jak zadzwonila siorka czy jade z nia do tesco... no i dupa bo z nia jechac na zakupy po 2 rzeczy to 2 h chodzenia po sklepie wiec koniec koncem polozylam sie o 23. wczesniej nawalala mi glowa wzielam pol tabletki bo nei moglam juz zniesc tego bolu.
Ale jak sie polozylam tak sie obudzilam dopiero przed 4 raną jak mały chciał pić!!! dawno mi sie tak dobrze nie spało, wiadać zmeczenie zrobilo swoje,. nawet nie czulam trudu przewracania sie itp.

A teraz jak nowo narodzona... ide po wloszczyzne na zupke a potem jadę... na zumbe;p to nic ze to poczatek 39 tyg. w koncu ja dziś chce urodzic!!! Mała napiera cały czas na kanał, moze cos cholera ruszy. A moja instruktorka ma dziś zastepstwo za kogos, wiec jade tak na pozegnanie sobie podreptac troche:)

Inka też widzę co się dzieje na forum.. hihi puchy puchy...
hihi i zmienia nam się profil głównego, z narzekających na trudy końcówki ciaży babek na mamusie i ich codzienność:) co mnie osobiście cieszy hihi wole zdecydowanie te klimaty, tymbardziej ze wiążą się z tak słodką istotką:)
Mła a jak u Ciebie kochana?? Emilka dalej woli basen kryty???
Venus274, papayka??? w dwupaku??? kurcze naprawde coraz mniej nas tu jest aktywnych brzucholów, niby z listy wynika ze jeszcze duzo sie nei rozpakowalo z wczesniejszych terminow, ale mogly tez nam nie dac znac.. albo chodzą bidulki przeterminowane.

Sobie i wszystkim dziś rodzącym życzę powodzenia i wysokich lotów;p;p (sobie to tak na przekór... )

cześć dziewczyny

Od środy około 17 leżałam w szpitalu, dzisiaj zostałam wypisana. Zaczęło się od wizyty na którą poszłam w środę, ponieważ od dwóch dni nie czułam ruchów. Na wizycie dalej brak ruchów i dostałam od razu skierowanie do szpitala.
Teraz już jest wszystko ok. Jestem w domu i czekam na rozwiązanie.
Malutka przybrała na wadze i ma całe 3200g.

Witajcie kochane,

Wreszcie mam troszke czasu zeby zobaczyc co sie dzieje na BB choc i tak was nie dogonie z czytaniem:-D
Mały dzieki Bogu dzis w nocy budzil sie raz na papu i spał,wiec troszke odespalam szpital,
zaraz napisze relacje ze swojego porodu wrrrr:shocked2::tak:
Kurcze dziewczyny juz was malutko zostało:-)zaraz wszytkie grudniówki zostana mamusiami,zobaczcie jak ten czas zleciał.
Dziś mialam jechac na IP na zdjecie szwów ale zobaczymy jak z moim ubezp (zaraz napisze w w odpowiednim watku)

Mam pytanko do kobietek które sa po SN i sciagnieciu szwów czy bardzo bolalo?przeraza mnie to:szok:bo tam mnie jeszcze boli i ciagnie i nie wyobrazam sobie zeby ktos tam mi jeszcze grzebał:-:)zawstydzona/y:

Asko, u mnie luz. Ani ja ani moja córka nie mamy ciśnienia na poród. Nie spieszy nam się :) W poniedziałek KTG.

2701, rozumiem Twój strach i domyślam się, że tak się bałaś, że wolałaś nie pisać... Ale najważniejsze, że jest w porządku i mała daje o sobie znać :* :)

Jeśli chodzi o listę, postanowiłyśmy z Sergi usunąć osoby, które nie odezwą się do stycznia (oczywiście nie do 1 dnia miesiąca ;)). Jest tam kilka nicków, których nigdy nie widziałam na forum... :)

Ostatnia edycja:
Miło czytać o nowych maluszkach po naszej stronie:happy2:

Moja nocka dzisiaj nie za ciekawa, mały szalał od 22-24 , Tz tez spać nie mógł i tak żeśmy się przewracali z boku na bok. Pogoda makabryczna u nas i humor do d..y:cool: Tz na uczelni dziś , a ja chyba znowu wezmę się za sprzątanie.
Dzwoniła wczoraj do mnie moja położna , jak się nic nie będzie działo, to 24 mam przyjechać na ktg , a 28 wywołujemy poród , tak więc czekam na spokojnie co się będzie działo, bo już sama nie wiem czego chcę:confused:
Nie mam jeszcze wszystkich prezentów , i jakoś tego nastroju świątecznego w tym roku nie czuję...może to z przemęczenia ciążowego...

Miłego dnia !!
A ciasteczka pyszne i na drugi dzień- postanowiłyśmy je z mamą zrobić na święta jak damy radę z nadzieniem z masy makowej z orzechami:-)

phelania ja mam szwy rozpuszczalne, trochę mnie to dziwi że szyją jeszcze takimi do ściągania bo jakby nie patrzeć wyciąganie pewnie też jest nie przyjemne:):)

mła zgadzam się, lista formuowiczek jest dość długa ale tak na prawdę dziewczyn które się udzielają jest małe grono więc nie ma sensu robić sztucznego tłumu:)

270... dobrze, że jesteście już w domku całe i zdrowe:):)

trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki które postanowią dzisiaj urządzić sobie przeprowadzkę z brzuszka na świat!!:):):)
a mamusią nadal czekającym życzę dobrego samopoczucia:):*

a my zarywamy nocki że hej! mały się budzi średnio co 2 h wydaje mi się że się nie najada i boję się że z depresją polecę po mleko do sklepu i skończy się karmenie piersią:(

reklama
hellow:)
Lenka spi, ja ogarnelam siebie i chate i nwet sniadanie zjadłam:) mala ciagle jest grzeczniutka, malo placze (przewaznie jak sie denerwuje ze cyc jej uciekł), jak sie obudzi to postekuje sobie:)

Mam pytanko odnosnie odciagania mleka, moze doswiadczone mamusie mi pomoga:)
Jak sciagne sobie mleko, tak zeby miec pozniej w butle i bez problemu jechac z mała do jakiejsc galerii czy gdzies lub ja zostawic z kims, to wiadomo ze przechowuje sie te mleko w lodowce, ale jak je pozniej podgrzac, zeby mialo odpowiednia temp dla malutkiej i nie bylo za zimne (mam podgrzewacz Aventa)??? oraz czy jak pozniej włoze butelke do tych specjalnych termoopakowan, to czy one napewno utrzymaja ta temp??
Kurde nie mam pojecia kompletnie w tych sprawach.

Asko- skoro tak dobrze sie czujesz, to moze własnie dzisiaj Karolcia zechce wyjsc na swiat:)

Do góry