reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Łysa super poród miałaś a, widziś nagroda za długie oczekiwania mi się też łezka zakręciła w oku bo przecież byłam przy calej akcji :-D:-D:-D

inka moje czary nie działają :no: ale zobaczymy czy któraś z was mi się jeszcze przyśni :-D

miłego dzionka dziewczyny!!!!!!!!!!!!

reklama
aaaaaaaaaaaaaaa cześć:0
lysa_d no w końcu te Twoje dziecie postanowiło wypłynąć na głębokie wody ;p hihih gratuluje !!! i zazdroszczę tego gazu.. u nas chyba nie ma... przynajmniej w 2010 nie było...
Izi jak to co ze mną ja dziś rodzę!!! i już koniec kropka przecież to moja ubzdurana jakieś 3 tyg. temu data czyli 17.12 hihi.
Nie no a tak na poważnie to po nieprzespanej piątkowej nocy i moich rewolucjach .. wczora wylaczylam kompa o 21 i milam juz sie klasc jak zadzwonila siorka czy jade z nia do tesco... no i dupa bo z nia jechac na zakupy po 2 rzeczy to 2 h chodzenia po sklepie wiec koniec koncem polozylam sie o 23. wczesniej nawalala mi glowa wzielam pol tabletki bo nei moglam juz zniesc tego bolu.
Ale jak sie polozylam tak sie obudzilam dopiero przed 4 raną jak mały chciał pić!!! dawno mi sie tak dobrze nie spało, wiadać zmeczenie zrobilo swoje,. nawet nie czulam trudu przewracania sie itp.

A teraz jak nowo narodzona... ide po wloszczyzne na zupke a potem jadę... na zumbe;p to nic ze to poczatek 39 tyg. w koncu ja dziś chce urodzic!!! Mała napiera cały czas na kanał, moze cos cholera ruszy. A moja instruktorka ma dziś zastepstwo za kogos, wiec jade tak na pozegnanie sobie podreptac troche:)

Inka też widzę co się dzieje na forum.. hihi puchy puchy...
hihi i zmienia nam się profil głównego, z narzekających na trudy końcówki ciaży babek na mamusie i ich codzienność:) co mnie osobiście cieszy hihi wole zdecydowanie te klimaty, tymbardziej ze wiążą się z tak słodką istotką:)
Mła a jak u Ciebie kochana?? Emilka dalej woli basen kryty???
Venus274, papayka??? w dwupaku??? kurcze naprawde coraz mniej nas tu jest aktywnych brzucholów, niby z listy wynika ze jeszcze duzo sie nei rozpakowalo z wczesniejszych terminow, ale mogly tez nam nie dac znac.. albo chodzą bidulki przeterminowane.

Sobie i wszystkim dziś rodzącym życzę powodzenia i wysokich lotów;p;p (sobie to tak na przekór... )

cześć dziewczyny

Od środy około 17 leżałam w szpitalu, dzisiaj zostałam wypisana. Zaczęło się od wizyty na którą poszłam w środę, ponieważ od dwóch dni nie czułam ruchów. Na wizycie dalej brak ruchów i dostałam od razu skierowanie do szpitala.
Teraz już jest wszystko ok. Jestem w domu i czekam na rozwiązanie.
Malutka przybrała na wadze i ma całe 3200g.

Witajcie kochane,

Wreszcie mam troszke czasu zeby zobaczyc co sie dzieje na BB choc i tak was nie dogonie z czytaniem:-D
Mały dzieki Bogu dzis w nocy budzil sie raz na papu i spał,wiec troszke odespalam szpital,
zaraz napisze relacje ze swojego porodu wrrrr:shocked2::tak:
Kurcze dziewczyny juz was malutko zostało:-)zaraz wszytkie grudniówki zostana mamusiami,zobaczcie jak ten czas zleciał.
Dziś mialam jechac na IP na zdjecie szwów ale zobaczymy jak z moim ubezp (zaraz napisze w w odpowiednim watku)

Mam pytanko do kobietek które sa po SN i sciagnieciu szwów czy bardzo bolalo?przeraza mnie to:szok:bo tam mnie jeszcze boli i ciagnie i nie wyobrazam sobie zeby ktos tam mi jeszcze grzebał:-:)zawstydzona/y:

Asko, u mnie luz. Ani ja ani moja córka nie mamy ciśnienia na poród. Nie spieszy nam się :) W poniedziałek KTG.

2701, rozumiem Twój strach i domyślam się, że tak się bałaś, że wolałaś nie pisać... Ale najważniejsze, że jest w porządku i mała daje o sobie znać :* :)

Jeśli chodzi o listę, postanowiłyśmy z Sergi usunąć osoby, które nie odezwą się do stycznia (oczywiście nie do 1 dnia miesiąca ;)). Jest tam kilka nicków, których nigdy nie widziałam na forum... :)

Ostatnia edycja:
Miło czytać o nowych maluszkach po naszej stronie:happy2:

Moja nocka dzisiaj nie za ciekawa, mały szalał od 22-24 , Tz tez spać nie mógł i tak żeśmy się przewracali z boku na bok. Pogoda makabryczna u nas i humor do d..y:cool: Tz na uczelni dziś , a ja chyba znowu wezmę się za sprzątanie.
Dzwoniła wczoraj do mnie moja położna , jak się nic nie będzie działo, to 24 mam przyjechać na ktg , a 28 wywołujemy poród , tak więc czekam na spokojnie co się będzie działo, bo już sama nie wiem czego chcę:confused:
Nie mam jeszcze wszystkich prezentów , i jakoś tego nastroju świątecznego w tym roku nie czuję...może to z przemęczenia ciążowego...

Miłego dnia !!
A ciasteczka pyszne i na drugi dzień- postanowiłyśmy je z mamą zrobić na święta jak damy radę z nadzieniem z masy makowej z orzechami:-)

phelania ja mam szwy rozpuszczalne, trochę mnie to dziwi że szyją jeszcze takimi do ściągania bo jakby nie patrzeć wyciąganie pewnie też jest nie przyjemne:):)

mła zgadzam się, lista formuowiczek jest dość długa ale tak na prawdę dziewczyn które się udzielają jest małe grono więc nie ma sensu robić sztucznego tłumu:)

270... dobrze, że jesteście już w domku całe i zdrowe:):)

trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki które postanowią dzisiaj urządzić sobie przeprowadzkę z brzuszka na świat!!:):):)
a mamusią nadal czekającym życzę dobrego samopoczucia:):*

a my zarywamy nocki że hej! mały się budzi średnio co 2 h wydaje mi się że się nie najada i boję się że z depresją polecę po mleko do sklepu i skończy się karmenie piersią:(

reklama
hellow:)
Lenka spi, ja ogarnelam siebie i chate i nwet sniadanie zjadłam:) mala ciagle jest grzeczniutka, malo placze (przewaznie jak sie denerwuje ze cyc jej uciekł), jak sie obudzi to postekuje sobie:)

Mam pytanko odnosnie odciagania mleka, moze doswiadczone mamusie mi pomoga:)
Jak sciagne sobie mleko, tak zeby miec pozniej w butle i bez problemu jechac z mała do jakiejsc galerii czy gdzies lub ja zostawic z kims, to wiadomo ze przechowuje sie te mleko w lodowce, ale jak je pozniej podgrzac, zeby mialo odpowiednia temp dla malutkiej i nie bylo za zimne (mam podgrzewacz Aventa)??? oraz czy jak pozniej włoze butelke do tych specjalnych termoopakowan, to czy one napewno utrzymaja ta temp??
Kurde nie mam pojecia kompletnie w tych sprawach.

Asko- skoro tak dobrze sie czujesz, to moze własnie dzisiaj Karolcia zechce wyjsc na swiat:)

Do góry