reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Klariss wszystkiego naj, naj, naj! Przede wszystkim zdrowej dzidzi :)

MamoOskarka na szczęście na cesarkę się nie czeka bo jakby trzeba było czekać to pewnie chodziłybyśmy w ciąży ze 2 lata jak nic ;)

Mam problem z torbą bo miałam już spakowaną ale poszłam do szpitala więc musiałam z niej przełożyć szlafrok, kosmetyki i teraz się zmusić nie mogę żeby ja znów spakować :wściekła/y:

DoMisia gratuluje! Może teraz ruszy lepiej z porodami u nas? Może nas „odkorkowałaś”?

reklama
normalnie zostawić was baby na pół dnia xD ale wieści! kolejne grudniowe maleństwo już na świecie:) rewelacja! Nie wiem jak Wam, ale mi takie informacje dają strasznego powera! Aż jest nadzieja, że się większy "ruch" zrobi :)

Klariss:Sto Lat Sto Lat! Spełnienia wszystkich marzeń!

Izi85, też tak myślałam..ale chyba znów będzie kolejny uparty strzelec u nas;-)
Mła - oj, nawet nie wiesz, jak bardzo bym chciała..:tak: a tu nic:shocked2: Jeszcze taka fajna data dzisiaj:-p Martusia zamiast w dół, to mi w bok się ciśnie..

DoMisia gartulacje. Ale niespodzianka, też mam nadzieję, że przetarłaś nam szlaki. Może jak się wezmę za prasowanie to się coś ruszy.

Ale fajna niespodzianka odrazu buzia uśmiechnięta:-D kolejna niunia suuuperrr !!!!!!!!!! no to może jakoś pujdzie ja pierwszy termin też na 4.12 miałam później 5 się zrobił a i o 8.12 po usg mówił mi lekarz zobaczymy tak jak mówiłam ja już w środę mogę bo mam opiekę dla ZU :-D:-D:-D

kurcze, nie ma mnie pół dnia, wchodzę na BB a tu TAKIE CUDOWNE newsy :) strasznie się cieszę z kolejnego grudniowego maleństwa!! :)

jak patrzę na zdjęcia naszych grudniowych maleństw to nie mogę uwierzyć, że przecież w moim brzuchu jest już całkowicie wykształcony mały chłopczyk, niesamowite!

my dziś spędziliśmy dzień na powietrzu, chyba ostatni raz przed porodem aż tak się dotleniłam. mały coraz silniej napiera mi na spojenie, ale jak już się rozchodzę to daję radę się kulać, gorzej, jak się zasiedzę, lub co gorsza zależę, wtedy trzeba wzywać dźwig w postaci M. :) ale ogólnie samopoczucie super, cieszy mnie też pogoda, że jest sucho i w miarę ciepło jak na końcówkę listopada, bo nadal biegam w niedopiętym płaszczyku.

Witajcie po prawie dwudniowej przerwie.Skurcze były już tak bolesne, że nawet z moim doświadczeniem płakałam z bólu. Dlatego też pojechaliśmy do szpitala. Bardziej żeby sprawdzić czy przypadkiem nie ma jakiegoś rozwarcia i czy wszsytko ok. O porodzie raczej nie myślałam, ale w końcu każda ciąża jest inna. Na IP dostałam mały oper że czekałam tyle godzin ze skurczami co 2 min. Po badaniu wyszło że szyjka skrócona - 1cm - ale do porodu jest jeszcze trochę czasu. Główka b. wysoko. Na ktg wyszły tylko 2 skurcze, a odczuwałam ich dużo więcej. Siedziałam tam godzinę, a potem drugą w oczekiwaniu na panią dr. (chyba musiała się wyspać). W domu byliśmy ok.5 rano. Spałam do południa, a potem cały dzień źle się czułam, wymiotowałam i spałam. Nie miałam na nic siły. Jak trochę się lepiej poczułam to nadrabiałam z Wikunią lekcje, ale nawet połowy nie zrobiłyśmy:-( Dziś też późno wstałam, ale chociaż lepiej się czuję, jestem troszkę osłabiona i ciągle nie wyspana. Dlatego też mnie wczoraj nie było na BB. Jutro też nie wiem jak to będzie bo jedziemy na zdjęcie szwów. W każdym bądź razie skurcze narazie odpuściły z czego bardzo się cieszę.

Dziękuję wam za sms-ki i pamięć :*:*:*

Wspaniale wiesci - Domisia gratulacje!:-):-):-)
Pomyslalam sobie od razu, ze moze rowniez inne dziewczyny, ktore ostatnio nie pisaly tez zaskocza nas takimi newsami:-D
Ostatnio nic nie slychac od nereidy, niuni, firanki... niestety skleroza ciazowa sie poglebia i na pewno jeszcze wiele dziewczyn pominelam....:zawstydzona/y:
Ide zrobic kruszonke do drozdzowego... cos mnie naszlo dzis na gotowanie...:tak:
Milego wieczoru!

Super nasze Listopadowo-grudniówkowe maluszki powoli się ujawniają-wychodzą z ukrycia:-D
Dzisiaj dzionek przewitałam porannymi wymiotami,następnie biegunką-wszystko szybko ustąpiło...później zobaczyła mnie mama i w szoku jest do teraz,że brzuch mi już wisi...nie sądziłam,że jeszcze bardziej się opuści...Podtrzymuje sobie brzuch kiedy chodzę bo mam wrażenie,że mi się urwie...:szok:
Coraz coś mi się tam dzieje...ciągnie,boli...szok
We wtorek mam wizytę to się wszytkiego dowiem.
Przepraszam,ale nie nadrobię wszystkiego...
Spokojnej nocki-Buziam

reklama
Melduję się jeszcze niestety w dwupaku!powiem wam kobietki, że ja już ledwie powłuczę nogami. bardzo mi ciężko i zaczęłam puchnąć. najgorsze są nocki. boli mnie bez przerwy i żadna pozycja mi nie pomaga. ból jakbym miała za moment dostać okres. boję się, że nie rozpoznam skurczy. doświadczone mamuśki. proszę o oświecenie i opisanie jakie to uczucie jak sie ma skurcz. czy ból okresowy ma coś z tym wspólnego? marzę, żeby mały już wyszedł z brzucha, bo nie daje rady. buziaki.

DoMisia- gratuluje!ale masz super!
Klariss - sto lat i szybkiego, bezbolesnego porodu:-)!

Do góry