reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
inka: nie płacz, na pewno jeszcze spotkasz sie z mama i się dogadacie.

ja też prałam wszystko co miałam ;) koce, ręczniczki, ciuszki - nawet kombinezon misia ;p

ja znowu w biegu- rano spacer z przyszlą Mamą Chestną Mikołaja, az sama sie zdziwiłam, że moge nawijać o brzuszku przez tyle czasu ;D mam nadzieję, że jej nie zanudziłam :)
A po obiedzie razem z M jedziemy do Bytomia, do Babci, ktra otrzymała jakieś ważne pismo, w sprawie tego mieszkania, o które się staramy, a ona była wcześniej głównym najemcą. Nie powiedziała przez telefon o co konkretnie chodzi, mam więc nadzieję, że to nei bda jakieś złe wieści... nie mam jednak zamiaru martwić się na zapas ;)
aha! i na buraczki z mlekiem też zagłosowane ;]

udanego dzionka dziewczynki!

Ostatnia edycja:
Violett trzymam za Was kciuki;-)

Ja już po wizycie. Wyniki z glukozy na szczęście znalazły się:-). Dostałam skierowanie na badania.:-)

Przy okazji skoczyłam z M na oddział, bo wczoraj urodziła jego kuzynka. Na świecie pojawił się mały Damianek i waży 3900. Jest śliczny i zdrowy. Kuzynka rodziła siłami natury i nie pękła, ani nie była cięta.
:-)

Milva, ja za radą dziewczyn też piorę wszystko jak leci. Miałam tylko dylemat z prasowaniem. Mam takie polarkowe pajace-piżamki i na metce przeczytaam, żeby nie prasować. I tak spróbowałam, ale metka nie kłamie ;)

Hej kobietki. Dopiero nie dawno się z Wami witałam na forum, a już na ładnych parę dni musiałam zniknąć. Byłam u mamy, bo z moją szyjką nieciekawie i potrzebowałam pomocy przy opiece nad synkiem. W pierwszej ciąży tak dobrze się czułam, że właściwie nie chodziłam, a biegałam do ostatnich godzin. Myślałam, że teraz będzie podobnie - a tu niestety leżenie plackiem. Dla takiego wiercipięty jak ja to straszna katusza :-(. No i Remka bardzo mi szkoda, bo on teraz taki ruchliwy się zrobił, a ja mu kroku dorównać nie mogę. No cóż ... życie...

Próbowałam nadrobić zaległości, ale troszkę mi się zejdzie. Tak z ostatnich tylko postów:

mamaOskara - głos oddany.

Agapa mój głos też już masz. Mój mąż strasznie chce kupić ten rower synkowi. Mnie odstrasza troszkę cena, ale ostatnio pomyślałam, że jak wybierze jakiś uniwersalny kolor to może i nasza córeczka na nim pojeździ. Jeśli już Twoja córa będzie szczęśliwą posiadaczką biegówki to bardzo poproszę o Twoją opinię.

xxasienkaxx2 - dołączam do gratulacji.

Violett - wiem co to znaczy skracająca się szyjka, oszczędzaj się bardzo. Trzymam kciukaski

Milva - ja też piorę wszystko jak leci. Nowe rzeczy mają czasami taki dziwny zapach, a poza tym nie wiadomo co się z nimi działo, gdzie leżały. Używane po synku właśnie zaczynam przeglądać i z pewnością po 2 latach trzeba je wszystkie odświeżyć.

A tak w ogóle to właśnie zwiozłam wszystkie te małe ciuszki po moim synku od mamy i robię właśnie segregację. Z racji tego, że w moim brzuszku mieszka dziewczynka, część tych słodkich fatałaszków będę musiała odłożyć. Jak zrobię fotki to wkleję Wam na odpowiednim wątku. Może którejś mamie wpadnie coś w oko dla synka ;-)

Ja też piorę wszystko.
Jeśli chodzi o pieluszki newborn to ja miałam 1 na początku, bo Kamisia urodziła się z wagą 2900 i 48cm więc 2 były jej za duże - wczodziły na pępek. Waga urodzeniowa spada, więc wychodząc ze szpitala Mała miała 2830g. Mi szybko schodziła paczka, czasem przewinęłam i za 5 min znowu trzeba było przewinąć:-)
Mężolek powinien zaraz wrócić i zaraz zaczynamy dłuuuuugiii weekend.

270127.. oby się znalazły, bo to chyba najgorsze badanie w ciąży:-)

Dziewczynki wielka prośba:-):-):-):-)
Bardzo proszę o Wasze wsparcie Waszymi głosami w konkursie Pieluszki.PL Strona głównaNa liście Marzena, odpowiedź: tarte buraczki z mlekiem

Możecie głosować 1 raz dziennie. Z góry dziękuję za pomoc :)

Chcę zagłosować ale jak wchodzę na tą str. to nie mogę cię znaleść :-(

ja dopiero teraz mam dostęp do neta.
Sergi bardzo ci dziękuję za pomoc :*

Proszę was jeszcze raz o głosy w konkursie rowerkowym. Poproscie o to swoich znajomych (rejestracja jest naprawdę szybka). Głosujemy na hasło: BIEGIEM NA ROWERZE TYLKO Z FIRST BIKE
https://www.babyboom.pl/forum/first-bike-forum-o-rowerkach-biegowych-f424/glosowanie-konkurs-wygraj-rowerek-biegowy-first-bike-lub-odblaskowa-kamizelke-54645/

Znowu mnie skurczyki łapią:zawstydzona/y:

ja równiez poprosze o głosy w konkursie:)
Pieluszki.PL Strona główna
odpowiedz:

[h=3]Jakie były twoje najdziwniejsze / najśmieszniejsze zachcianki podczas ciąży?[/h] Monika To jest moja pierwsza ciąża, pod serduszkiem noszę małą Lenke :) Najbardziej mamy ochotę na rurki z kremem oraz kurczak-burgery :)

dziewczyny musze sie podzielic z wami informacja bo normalnie najlepsze newsy roku wlasnie otrzymalam :-) moja siostra, ktora jst ode mnie 18 lat starsza :cool: (43 w tym roku) jest w ciazy!!!! ciesze sie tymbardziej, ze juz kilka lat starali sie o dzidziusia i jeszcze rozmawiajac z nia w maju stanelo na tym, ze mialam oddac jej swoje jajeczko w lipcu a tu taka niespodzianka :-) juz 5 miesiac i wiedza, ze chlopczyk! normalnie jestem w szoku i tak sie ciesze jak glupi do sera :-D

reklama
ja równiez poprosze o głosy w konkursie:)
Pieluszki.PL Strona główna
odpowiedz:

Jakie były twoje najdziwniejsze / najśmieszniejsze zachcianki podczas ciąży?

Monika To jest moja pierwsza ciąża, pod serduszkiem noszę małą Lenke :) Najbardziej mamy ochotę na rurki z kremem oraz kurczak-burgery :)
Zagłosowane :-D

Mamo Oskarka ​dla ciebie też poszedł głosik

Do góry