reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mam pytanko do dziewczyn, które juz maja małe brzdące:p Czy różnego rodzaju leżączki, bujaczki zdały u Was egzamin? i czy wogle sie przydały?
Oj tak,bez tego nie wyobrażam sobie życia :-D
Teraz mam dwa leżaczki i jedną huśtawkę.Ale to dlatego,ze jeden dostałam za darmo,drugi mój,a huśtawka taniuśka była.
I każdy podzielę na górę i dół domu.

Ludzie,tyle piszecie,że nie idzie nadążyc :-D

Kota ja miałam bóle krzyżowe w czasie porodu,ale nie mam ich teraz,tak więc nie wiem jak porównac.Powiem jedno,boli bardzo ...no ale nie miałam ich nie wiadomo jak długo bo później ZZO mi zaaplikowali i był błogostan :happy:

Dobra lecę się przespac z mężem :-D:-D

reklama
Witajcie laseczki,

Nie bylo mnie trzy dni a tu normalnie mozna czytac powieść:-D nie polapie sie z tym czytaniem:-) no ale kawka juz zrobiona i zaraz zaczynam lekture na BB:-)
Jeszcze tydzien do wyprowadzki,dlatego mnie nie ma czesto na BB ,jesli chodzi o samopoczucie jest ok dzis mam wizyte na 17 u ginka ,usg zapewne nie bedzie bo robie gdzie indziej ale zobaczymy co mi powie na temat wyników badan i tych kryształków ,Mła - i pamietam zeby sie spytac o cytomagalie:tak:
Wiec dzis napewno jeszcze napisze;-)
mam pytanko:
Ja jestescie w ruchu to czujecie w brzuszku maleństwa ?

Pozdrawiam

Phelania

mam pytanko:
Ja jestescie w ruchu to czujecie w brzuszku maleństwa ?

Pozdrawiam[/QUOTE]
Ja też w ciągu dnia,w ruchu czuję tylko jakieś pojedyncze,a dopiero po obiadku i właśnie po słodkim jak sobie trochę odpocznę to zaczynają się manewry:-) I wieczorem jak już jest całkowity luz.
Czemu zawsze jak mam wolną sobotę to od rana boli mnie głowa???:wściekła/y:

witajcie :-)

właśnie skończyłam porządkować moją komodę. połowę niepotrzebnych rzeczy wywaliłam i ulożyłam na ich miejscu ubranka dla Kubusia :-) wzruszające jest przeglądanie tych malych ciuszków :tak:

dziewczyny, jesli chodzi o mnie to śmiało możecie opisywać swoje porody, nie boję się bólu i liczę się z nim :tak: o te bóle krzyża i kości ogonowej pytam z ciekawości, bo lubię wiedzieć czego się mniej więcej spodziewać :-D no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo.

Phelania, ja w ruchu czasem czuję małego, ale raczej takie pojedyncze, mocniejsze ruchy, najlepiej go wyczuwam na siedząco lub leżąc na plecach.

salsik, ja mam to samo, bóle głowy w wolne dni, choć dziś (odpukać!) nie boli... :dry:

ale miałam w nocy okropny sen, był tak realistyczny, że jak się obudziłam to wierzyłam, że to się naprawdę się dzieje, śniło mi się, że zaczęłam wieczorem strasznie plamić żywą krwią, całą noc krew się ze mnie lała, jak z zażynanej świnki i rano w płacz, że poroniłam :-( straszne to było, na szczęście mały chyba wyczuł mój niepokój i zaczął się rozkosznie wiercić dając znać, ze jest ok :-)

wczoraj natomiast rozmawiałam z moją przyjaciółką, która jest od niedawna jest w ciąży, za tydzień idzie na usg genetyczne w 12 tyg. ciąży i powiedziała mi, że jakby był nawet cień watpliwości, że dziecko może mieć zespół downa to ona je usunie :szok: na nic się zdały moje tłumaczenia, że to przecież ich kochane dziecko!!! jej to nie przekonuje!!! złapałam takiego doła, że szkoda słów... trzymam mocno kciuki, żeby jej maleństwo bylo całe i zdrowe, ale w głowie mi się nie mieści jej podejście :-( strasznie to smutne..

kochane, życzę Wam miłego i spokojnego dnia!!!
buziaki

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:)
u mnie nocka dzisiaj w miarę chociaż często się budziłam do toalety i ogólnie tak jakoś dziwnie:)
Violett aż zazdroszczę Ci tego porodu ja to już w moich ciemnych wizjach myślę sobie, że spędzę na porodówce długie i bolesne godziny:-D:-D:-D:-D

Violett- zazdroszcze porodu! To moja zmora, połowa ciąży za mna a ja juz chodze roztrzęsiona na samą myśl o porodzie;/

Bardzo sie ciesze ze te wszytskie lezaczki zdaly u Was egzamin, bo udalo mi sie wylicytowac nowy lezaczek z fisher-price las tropikalny za małe pieniążki:) A mojego A. bratowa jak zobaczyła co licytuje, zaczela mi suszyc głowe, ze strata pieniedzy bo jej mała nie uzywała tego...fakt nie uzywała, maty edukacyjnej tez nie za bardzo, nie ma sie co dziwic jak mała ne zdążyła sie dobrze skrzywic a ta juz ja nosiła na rekach i tak było całymi dniami;| a ja mam własnie nadzieje ze tego typu gadżety troche mnie odcązą zebym i dla siebie choc chwillke znalazła:)

Ja myślałam raczej cos o pikowanym płaszu, tylko nie wiem jak duzy mi bedzie potrzebny i czy mi brzuch wejdzie w tai:p znalazłam na allegro z Zary take co mi sie podoba, ale nie wiem jak sie sprawdzi...wiadomo, ze musze poczekac az brzuch bedzie wiekszy ale nie wiem czy takie cos wogle by sie nadalo... ZARA BASIC HIT 2011 ROZMIAR L/40 POLECAM!!! (1768518923) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy allbo ZARA NEW CZARNY PŁASZCZ PUCH TALIOWANY ZIMA 38/M (1776023296) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

To jest jakaś porażka...od godziny usiłuję zrobić sobie pedicure,ale mi ciężko to idzie.Nie mogę się schylić,sapię,dmucham, wzdycham,brzuch ciśnie. Chyba następnym razem to już się bez kosmetyczki nie obędzie :-(

Witam wszystkie brzuchatki. Dawno mnie nie było J Zrobiliśmy sobie małe wakacje w domku znajomego nieopodal Krakowa. Czytałam Was regularnie ale nie mogłam pisać (brak czasu i Internet dostępny dorywczo). Mam pytanie: jak często czujecie ruchy dzidziolka? Czytałam ze jak się nie rusza to źle ale jak się rusza za bardzo to też źle a wiec moje pytanie brzmi ile to jest za dużo a ile za mało? Mój skarbek potrafi się nie ruszać 3 dni a ma takie dni że szaleje cały dzień z przerwami półgodzinnymi. Trochę mnie to martwi :(

Cieszę się z waszych wszystkich wizyt jak maleństwa rosną, jak fikają kozioł takie pocieszne jest bardzo. Widzę że coraz częściej przewija się motyw zakupów – jak na razie to u mnie wszystko stoi:)

Miłego weekendu Wam życzę mamuśki!

reklama
To jest jakaś porażka...od godziny usiłuję zrobić sobie pedicure,ale mi ciężko to idzie.Nie mogę się schylić,sapię,dmucham, wzdycham,brzuch ciśnie. Chyba następnym razem to już się bez kosmetyczki nie obędzie :-(

ja wczoraj zmywałam lakier z paznokci u stóp... normalnie joga dla zaawansowanych :-D no i zbieram się od wczoraj do tego pedicure i zbieram, ale chyba ostatecznie już też się na kosmetyczkę przerzucę.

Do góry