Własnie wróciłam,
Dziewczyny jeśli macie możliwość, to wszystkim polecam takie spotkania. Nie jest to typowa szkoła rodzenia, ale spotkania z położną. Złożyłam deklarację, wybralam, że ta położna ma się mną zajmować. Wczoraj zadzwonił mój lekarz i zaprosił mnie na spotkanie. Jest nas 4 dziewczyny, 2 mają termin na listopad i 2 na grudzień. Siedziałam tam 2 godziny. Położna opowiadała o porodzie, o objawach, o tym co wziąć do szpitala, czego u nas w szpitalu wymagają, na koniec zbadała wszystkim tętno maluszka i rozdała próbki kosmetyków dla dzieciaczków i bardzo fajny kalendarz taki zeszytowy z nivei - pierwszy rok życia maluszka. Można tam wpisywać, kiedy szczepienia, wizyty u lekarza wklejać zdjęcia, i ogólnie wszystko co chcemy uwiecznić. Jest też dużo porad dot. pielęgnacji i rozwoju. Na następnym spotkaniu m.in będziemy się uczyły kąpać maluszka, na lalce
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
Fajne dziewczyny, wszystkie pierwszy raz w ciąży, więc takie spotkania naprawdę się przydadzą.
Teraz idę zjeść kolację i później zacznę nadrabiać te pare godzin nieobecności.
Miłego wieczoru Dziewczynki :*