reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

No dokładnie maxwell80 u mnie tez druga dziewczynka, więc kobitka chyba zacierałaby ręce:-)
Ja już po odpoczynku popołudniowym, teraz kawka...inka:-p i malinki.
Czekam aż mężol przyjedzie i mamy jechać do leroy merlin po reszte pierdółek do łazienki. Burza przeszła bokiem u nas i nic nie popadało tylko wichura była.

reklama
ehh dziewuszki mam niską hemoglobinę, biorę żelazo i staram się jeść warzywka które je mają...a moja mamuśka wyczytała gdzieś, że sok z pokrzywy ma żelazo więc mi go narobiła i zmusza mnie do picia tego bleee:-D

dziewczyny, mam pytanie do tych, które już rodziły: czy bóle krzyża i kości ogonowej, które zdarza się już niektórym z nas odczuwać są w jakimś stopniu podobne do bóli porodowych? :-)

a babka, która twierdzi złośliwie, że "dobrze im tak, że będą mieli córkę" też w końcu jest czyjąś córką. ciekawe czy jej rodzice tak się na jej temat wyrażali. na niektórych to szkoda słów...

ja dziś znów cierpię po powrocie z pracy, krzyż i kośc ogonowa znów dają o sobie mocno znać, a jednak 8 godzin przy biurku to wcale nie jest łatwa praca dla ciężarnej. po weekendzie chyba wezmę sobie poduszkę pod pupę..

Kocia, niestety, albo stety;-), ale..jak dla mnie to te bóle były różne..z resztą powiem Ci szczerze,że bóli porodowych nie pamiętam dokładnie - tylko szycie - serio!!To się szybciutko zapomina..
Ewka, u nas też burza przeszła bokiem, ale za to w Katowicach ponoć nieźle lało (mój mi gadał, a tam pracuje)..No i udanych zakupów życzę;-)
Asieńka, a może sok z czerwonych buraków - słyszałam, że też dobre na hemoglobinę?..

maxwell o burakach też słyszałam jem codziennie porcję świeżych przyrządzonych domowym sposobem bo szczerze mówiąc nie lubię soków z warzyw oprócz soku pomidorowego który też niby ma żelazo:):)
do wrześniowej wizyty u gina muszę poprawić wyniki bo mnie straszy anemią:(

ja też słyszałam o buraczkach, brokułach i szpinaku :-D
u nas pogoda dziś okropna co jakiś czas przechodzi burza, robi się ciemno i nieprzyjemnie.
M dziś pierwszy dzień w pracy a ja sama w domku, przeczytałam już ostatnią książkę i nie mam co robić...

może coś tu się zacznie dziać ??

miłego

co do płci dziecka i głupich tekstów, to mama jednej takiej znajomej ma głupi zwyczaj mówienia, że skoro komuś sie ma urodzic dziewczynka - "to dobrze im tak!!!" z mega złośliwością w głosie, że niby tym potencjalnym rodzicom dobrze, że sie urodzi dziewczynka, bo niby bedą miec problemy z upilnowaniem jej itd...glupie to ma maxa...dziwne ludzie miewają zwyczaje :baffled:

a my dzisiaj byliśmy na super wycieczce w pokazowych ogrodach jednego z gospodarstw w naszej okolicy...naprawde pieknie i zdarzyliśmy przed mega burza do domu... jak ktos jest z okolicy to polecam na weekendową wycieczkę...jest co oglądać
www.kapias.pl - Gospodarstwo szkółkarskie - drzewa i krzewy ozdobne - Ogrody do zwiedzania
Ale tam ładnie,miałaś miły spacerek,a jakiego przystojnego "TOWARZYSZA".

maxwell o burakach też słyszałam jem codziennie porcję świeżych przyrządzonych domowym sposobem bo szczerze mówiąc nie lubię soków z warzyw oprócz soku pomidorowego który też niby ma żelazo:):)
do wrześniowej wizyty u gina muszę poprawić wyniki bo mnie straszy anemią:(
A może powinnaś zjadać też coś co poprawia przyswajalność żelaza?! Nie sprawdzałam i nie konsultowałam tego(np.w necie,ale słyszałam,że trzeba zjadać sporą ilość warzyw i owoców zawierających wit.C

Dziewuszki, ja troche odbiegne od tematu;p może i głupie pytanie zadam ale juz zaczynam o tym myslec:p
Mianowicie jaka kurtke, badz płaszcz macie zamiar kupic sobie na jesien-zime? Bo nie chce wyglądac jak bałwan:p a Z 2 strony nie chce wydawac wielkiej kasy na kurtke na 1 sezon;/ bo raczej nie znajde takiej która bedzie mi służyla i na ciaze i po nej;/

reklama
Do góry