reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

dobry wieczór Mamusie :)

ja dopiero wróciłam do domu, wypadł mi niespodziewany wyjazd do Niemiec i czuję się wykończona.
stwierdziłam, że to już moja ostatnia taka długa podróż, bo Aleksy przez całą drogę dawał o sobie znać, kopał, robił fikołki :-D zastanawiam się czy pokazywał swoje niezadowolenie czy wręcz odwrotnie ??

postaram się nadrobić zaległości na bb i zmykam spać!!

reklama
Witam Grudnióweczki!!!
Dzięki Waszym odpowiedziom co do mycia okien, wzięłam się dzisiaj do roboty. Umyłam okno ( jak narazie jedno) w pokoju Alicji, posprzątałam w szafkach, przesegregowałam jej ubrania, zrobiłam pranie i obiad i zajęło mi to cały dzień.Firany jutro powiesi M, bo dzisiaj nie ma go jeszcze z pracy ( od 6 rano). Dobrze, że jest BB i są tu fajne Mamuśki, które zawsze służą z pomocą:-).
Moja mała Hania cały dzień siedziała po cichu, ale teraz daje znać że wszystko ok:-).

Dziewczyny, czy Wam się podoba imię Hanka dla dziewczynki. Bo M krzywi trochę nosem, ale mnie i Alicji się podoba i został przegłosowany;-). Miłego i spokojnego wieczorku!!! Do jutra.

Dziewczyny, czy Wam się podoba imię Hanka dla dziewczynki. Bo M krzywi trochę nosem, ale mnie i Alicji się podoba i został przegłosowany;-)..
mi to imię się zawsze podobało i było jednym z moich typów na imię dla córki! Hania, Hanna- może trochę staroświeckie ale jak dla mnie boskie, oryginalne i takie "proste", nic wymyślnego i jednocześnie oddaje charakter!!

mimozami
no i dobrze ze umyłas:):):)mi zostalo jedno w salonie...ale nie mam weny:(

Jezeli chodzi o mnie to mi sie nie podoba imie Hania...bo znam taka osobe co mowi Haniuta na swoje dziecko ktore ma na imie Hania...i bardzo mnie to denerwuje..
ale kazdy ma inny gust...

Idę spać.. Oczy mnie bolą od tego komputera, muszę się położyć. Wzięłam teraz ciepłą kąpiel, nabalsamowałam się i cudnie się czuję w piżamce. Tak wygodnie.. zjadłam nektarynkę i parę winogron, popiłam kompotem z jabłek, tak więc "owocna" kolacja była :-D Oczywiście porządki w szafie zostawiłam sobie na weekend, pewnie w niedziele mnie najdzie wena, jak zawsze.

Mimozami, co do imienia Hanna, ja jestem mocno uprzedzona. Niecierpie jednej osoby o tym imieniu i dlatego też jestem nieobiektywna w tej kwestii.

Hania to ładne imię. Z łatwością mogę wyobrazić sobie słodkie małe dzieciątko, do którego zwracasz się w ten sposób. Rozumiem jednak też Twojego M. Ja na przykład mam 2 ciotki o tym imieniu i skojarzenie jest zbyt silne, żebym sama rozważała tę opcję. Ostatecznie jednak imię bardzo szybko przylgnie do Waszego dziecka, więc jeśli M nie protestuje intensywnie, przepchnij swoją propozycję ;)

mimozami79; Hania to był nasz typ dla dziewczynki, ja uwielbiam to imię :-) ale okazało się, że jednak w brzuchu zamieszkał mi Kuba hehe

izu; strasznie Ci zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą. Mój M. w ogóle olewa wszelkie sprawy dotyczące zakupów dla malucha, postanowiłam wziąć go więc na przetrzymanie i też nic nie kupuję, nie wspominam, ciekawe kiedy się obudzi, że jednak wypadałoby kupić wózek, łóżeczko, cokolwiek...

Cholera, przykro mi trochę, M. wraca ostatnio z pracy szybciej i całe popołudnia siedzi przed TV, mam tak dośc tej chorej sytuacji, że codziennie płaczę po kątach, dziś już tak się wkurzyłam, że o mały włos nie zrobiłam afery, że nie musi jakoś oscentacyjnie okazywać mi radości, że może spędzić ze mną te kilka godzin, ale żeby chociaż coś w domu zrobił, posprzątał, to łaskawie ... skończył myć patelnię, którą akurat ja myłam... i zasiadł znów przed telewizorem :-(
zawsze powtarzał, że tak mu z tym źle, że pracuje do późnego wieczora i nie może ze mną spędzić czasu, a jak ma czas to siedzi przed tv i ogląda totalne bzdury, jakieś realiy show na mtv. no to się wypisałam eh :dry:

nie jestem już blondynką, jak zrobię zdjęcie, to wrzucę na zamknięty :-)

miłej i spokojnej nocki mamusie :*

reklama
mimozami79; Hania to był nasz typ dla dziewczynki, ja uwielbiam to imię :-) ale okazało się, że jednak w brzuchu zamieszkał mi Kuba hehe

izu; strasznie Ci zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą. Mój M. w ogóle olewa wszelkie sprawy dotyczące zakupów dla malucha, postanowiłam wziąć go więc na przetrzymanie i też nic nie kupuję, nie wspominam, ciekawe kiedy się obudzi, że jednak wypadałoby kupić wózek, łóżeczko, cokolwiek...

Cholera, przykro mi trochę, M. wraca ostatnio z pracy szybciej i całe popołudnia siedzi przed TV, mam tak dośc tej chorej sytuacji, że codziennie płaczę po kątach, dziś już tak się wkurzyłam, że o mały włos nie zrobiłam afery, że nie musi jakoś oscentacyjnie okazywać mi radości, że może spędzić ze mną te kilka godzin, ale żeby chociaż coś w domu zrobił, posprzątał, to łaskawie ... skończył myć patelnię, którą akurat ja myłam... i zasiadł znów przed telewizorem :-(
zawsze powtarzał, że tak mu z tym źle, że pracuje do późnego wieczora i nie może ze mną spędzić czasu, a jak ma czas to siedzi przed tv i ogląda totalne bzdury, jakieś realiy show na mtv. no to się wypisałam eh :dry:

nie jestem już blondynką, jak zrobię zdjęcie, to wrzucę na zamknięty :-)

miłej i spokojnej nocki mamusie :*

kochana nie martw sie ja tez tak mialam przy patryku...moglam miec ciagle fochy na niego i caly czas placz...oni tego poprostu nie rozumiejaa....nie martw sie bo nie mozesz:):):)

czekamy na zdjecie włoskow:):)

Do góry