reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mimoza Hania ładne imię mi się podoba =)

izu
ale masz fajnie że jedziesz już po łóżeczko dla Maluszka, my niestety nie możemy jeszcze kupić bo nie mamy warunków szukamy mieszkania na razie u nas kończy się na przeglądaniu ofert w internecie i katalogach.

kota
czekamy na zdjęcie na zamkniętym =)

Dobra uciekam się szykować spać bo zaraz oślepnę od tego laptopa tyle godzin dzisiaj siedziałam przed nim że głowa mała =)
Jestem mega szczęśliwa jak na razie bo cały weekend spędzę z M bo ma wolne, piszę że na razie bo jutro to może się odmienić zależy w jakim humorze wstanie M i jak ja będę reagować hehe =)

Dobranoc Mamusie do jutra =)

reklama
hejka w leniwa sobotę:-)
Mi imię Hania tez sie bardzo podoba.
Ja wczoraj padłam spać o 21 - walczyłam przed filmem żeby go jeszcze pooglądać ale nie dało się. Potem w nocy sie kręciłam ale jakoś wytrwałam do 6.30 bo wtedy wstała Kamisia.
Ja mam usg 3d w piątek więc na razie cierpliwie czekam a denerwować się zacznę w czwartek:-p
Ja narazie nic nie kupuje tylko wybieram rzeczy-taka przesądna ze mnie baba:zawstydzona/y: No ale pare rzeczy mam po Kamisi i wiem co dokupić- już wszystkiego tak jak przy pierwszym dziecku nie kupuje.
Myślę że zakupy zacznę pod koniec września.

Dzień dobry :)
Ale faktycznie ta sobota leniwa... dopiero piję kawę próbując się rozbudzić.
Co do imienia Hania, to mnie się podoba i nawet chciałam takie imię dla córeczki, ale moją mamę mimo, że ma na imię Ania - wołają Hania, więc 2 Hanie w domu to już "tłok" ;)

hej mamuski!!!!
kurcze 1.5 dnia nie bylo mnie tu i już się gubię, wybralam sie wczoraj do teściów, bo mąż zjechał w czwartek z pracy zeby porobic na budowie.Masakra wszyscy wyjezdzali na weekend wiec jechalismy 4,5 h gdzie normalnie tak max 3.5 i do tego sama z małym bylam, więc domyślcie się jaką miałam jazdę:D dobrze ze przespał 2 h. a resztę drogi musiałam mu śpiewac, dawac gumy chrupki itp itd wszystko się kleiło, ale dalismy radę dobrze ze we wtorek wracam zabierając siostrzeńca z bieszczad... to przynajmniej zostanie mi samo kierowanie:0. U nas wszystko ok, maluka broi w brzuchu:) ale pod ręką jeszcze nei bardzo czuję:). Dzisiaj jadę z mężem i szwagrem w Bieszczady na1,5 dnia bo tam jest zlot trabantów i całą moja rodzinka zapaleńców a stąd mamy już tylko 140 km więc luzik. A do tego bratowa ma dzis 30 urodzinki więc bedzie imrpezka, a teściowa zostaje z młodym:) hihihi a niech się nim nacieszy;).
A wy macie jakies plany na długi weekend????

A ja dzisiaj spałam do 8:30, szok :szok: Zawsze już o 7 się budzę. A teraz dalej pewnie bym spała tylko M. mnie obudził. Zaraz gdzieś sobie jedziemy, na małe zakupy i pewnie zjemy coś po drodze. Dobrze że mnie gdzieś zabiera , bo od tego gapienia się w komputer to oślepnę niedługo. Ale dziewczyny.. Jak się strasznie cieszę na ten przyszły weekend. O niczym innym nie myślę. Odpoczniemy w końcu, pogadamy, pobędziemy sami.. :-D

Lece dziewczynki. Miłego dnia, odpoczywajcie :)

Nie było mnie parę dni, byłam zalatana, to teraz nawet nie mam co marzyć o nadrobieniu zaległości :D
Wczoraj miałam małą akcję, w nocy dostałam takiego bólu po lewej stronie na dole brzucha, że nie wiedziałam co robić, płakałam z bólu, rano zadzwoniłam do mojej pani doktor co robić, a ona mi, że się pakować i na izbę przyjęć!!! Poryczałam się, że muszę iść do szpitala i że nie wiadomo co się dzieje, ale skończyło się na badaniach na izbie przyjęć i diagnozie, że to więzadła macicy tylko wyjątkowo ostro mnie zaatakowały. :) Także jestem spokojna, a przynajmniej wiem, że z dzieckiem wszystko ok i z szyjką macicy bo miałam usg TV i przez brzuch, mała tak rozkraczyła nogi, jakby chciała się pochwalić jaką ma pipeczkę i że na pewno nie ma tam siusiaka, także wreszcie widziałam to na własne oczy, a nie tylko na oczy lekarza. :D Ale kazali mi też przez weekend poleżeć i musiałam odwołać dziś wyjazd na ślub koleżanki.

Dzień dobry! :-)

Jakoś dzisiaj w lepszym nastroju jestem i nawet natchnęło mnie do zrobienia jakiś nowych kartek i innych "scrapbookowych" różności. Tutaj ukłony dla Mła za podanie pomysłu na album dziecięcy dla naszego Szkraba. Pomysł powoli rodzi się w głowie... ;-) Chociaż pewnie jeszcze sporo wody upłynie, zanim pochwalę się efektem końcowym ;-)

I tutaj też natchnienie wstąpiło na temat sobotnich pogaduszek... Powiedzcie, jakie jest Wasze hobby? Co lubicie robić w (mniej lub bardziej) wolnym czasie? Pieczecie ciasta, robicie coś na drutach lub szydełku, jeździcie konno, skaczecie ze spadochronem? :laugh2: :-) Pochwalcie się swoimi talentami! :tak:

Co do imienia Hania, to mnie się podoba i nawet chciałam takie imię dla córeczki, ale moją mamę mimo, że ma na imię Ania - wołają Hania, więc 2 Hanie w domu to już "tłok" ;)

Kochana, ja mam na drugie imię po mojej mamie i odkąd pamiętam, połowa rodziny woła na mnie właśnie imieniem mojej mamy :-p Także w rodzinie dla części jestem Karolina, a dla pozostałych ("wtajemniczonych") - Iza :zawstydzona/y::szok::-D Prym oczywiście wiedzie moja babcia - mama mamy ;-)

Cześć kochani!!!
Pamiętacie mnie jeszcze??:-) Kurcze, ja walczę z niesamowitym leniem..wczoraj w nocy nadrobiłam wszystkie wątki (czytanie), ale nie jestem w stanie pokomentować ich wszystkich..jedyne co , to gratuluje kolejnych udanych wizyt u ginekologów, pomyślnych wieści i poznanych płci..Sergi - podziwiam podjętej przez Was decyzji o "niespodziance"..ja chyba bym umarła z ciekawości:-D:-D
A no i witam nowe grudnióweczki!!!
Plany weekendowe - dzisiaj dzień lenistwa, a jutro rano jedziemy pod Częstochowę na dwa dni do rodziny mojego S. Troszkę się odprężę, bo to sympatyczna rodzinka;-)..
Miłego weekendowania mamusie (i tatuśku;-))!!!

sergi, ja kiedyś haftowałam krzyżykami, ale oczy trochę za bardzo bolały, lubię też ine prace manualne ręczne, jakieś zdobienia:), a w ciąży z Kamilem i przed nauczyłam się od kuzynki szydełkowania... i takim oto sposobem mam w domu piękne serwety.. które leżą schowane bo Kamil je ściąga.. czekają na lepsze czasy:) zazdroski na oknach w kuchni, no i Kamil miał małe tenisowki, butki i inne robione na szydełku a moje kumpele dostały piękne opaski z kwiatkami dla dziewczynek. Teraz mam zamiar zrobic taka czapę do sesji zdjęciowych z roznymi motywami zwierzątek lub z długim pomponem, jak zrobię to się pochwalę:) A muszę znalesc zdjęcia moich dzieł to wkleje:) własnie na dniach się zbieram zeby zaczac znowu.
No i moja kochana ZUMBAAAAA, jeszcze dalej chodzę nie wiem jak to będzie jak brzuszek zacznie przeszkadzac, pewnie dalej będe chodzila tylko bardziej dreptała niż tańczyła hihih

Ostatnia edycja:
reklama
Asko świetna sprawa z umiejętnościami szydełkowania - można wyczarować cudowne cudowności :laugh2: Firaneczki, obrusiki, malutkie sweterki... Coś pięknego! I mnóstwo satysfakcji z tego, że zrobiło się TO samej :tak: Koniecznie pochwal się zdjęciami jak zaczniesz tworzyć ale też jak najbardziej chętnie zobaczyłabym Twoje gotowe już dzieła :tak: :-)

Do góry