reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Kota, pokaż się później koniecznie ;) Ja bym chciała żeby włosy mi szybko rosły, ostatnio ścięłam prawie na krótko chcąc się pozbyć ciemnej farby, bo swoje mam jasny blond i też chciałam wrócić do blondu. Teraz zapuszczam i wyglądam jak paszczur :( Jestem na takim etapie że nic z tym zrobić nie można.

Violett, trzymam kciuki :) ja bardzo się stresowałam przed połówkowym usg, na standardowych wizytach raczej spokojnie.

Zjadłam właśnie loda i Adaś zaczął szaleć :-D To łobuziak, chyba lubi słodycze..
Znowu czeka mnie samotny wieczór, w tv nic ciekawego, muszę coś wymyślić żeby sie nie nudzić. Już od kilku dni planuję porządki w szafie i chyba dziś się za to wezmę. Szafa pęka w szwach a nie ma w czym chodzić. Ostatnio znalazłam nawet koszulę w której chodziłam w liceum :szok: Stwierdziłam że tak być nie może!

Ja dziś znowu lapka nie miałam i teraz szybko wszystko nadrabiam: BB, gierki , głosowanie itd
Wczoraj jak leżałam już w łóżku dopadł mnie taki dół że ryczałam i w sumie nie wiem dlaczego, ale aż głowę pod kołdrę wsadzałam żeby Mai nie obudzić tak się zanosiłam:baffled: Dziś miałam to samo prawie cały dzień. A jeszcze głupia poszłam do mamy i tam mnie wszyscy wkurzyli. Co nie powiedziałam czy zażartowałam to było albo głupie albo źle i się mnie czepiali:-:)-:)-( Przyszłam do domu i plakałam. A jeszcze jak zadzwoniłam do męża to tylko mi bekał do telefonu typu: no, tak, nie... wkurzyłam się i się rozłączyłam. Nie miał ochoty rozmawiać to mógł pow. a nie odpowiadał od niechcenia. Potem dzwonił to nie odebrałam od niego.

Agapa gratuluję małego Księcia =) Macie już imię wybrane ??
Nad imieniem są dyskusje, bo to mąż wybiera i jemu się podoba Fryderyk , a mi to nie przechodzi:crazy::baffled:, ale bierze pod uwagę jeszcze Mikołaj i Eliasz- te i mi się podobają tylko sama nie wiem które wybrać:-D

Witam Grudnióweczki!!!

U mnie jak narazie ok, ale też miałam w poniedziałek atak kolki nerkowej, byłam u gina i przepisał mi BUSCOPAN, PROURO, i antybiotyk jednorazowo w saszetce ( nie pamiętam nazwy). Współczuję wszystkim mamuśkom, które mają problem z nerkami i pęcherzem bo ból ogromny:-(.

Dziewczyny, mam do Was pytanie: czy myjecie okna w ciąży i zmieniacie firany???? Wszyscy wokoło huczą, że nie wolno, a ja już pomału nie widzę przez brudne okna na podwórko. Miłego wieczoru!! Pozdrawiam wszystkie Mamuśki!!!

Jak brudne to trzeba myć, chociaż ja nie lubię no ale co zrobić, mąż to tylko rozmazuje:confused2:

Znowu czeka mnie samotny wieczór, w tv nic ciekawego, muszę coś wymyślić żeby sie nie nudzić

Chyba większość z nas miewa takie momenty, że zaczyna sobie szukać zajęcia - nie możemy robić za wiele, a nicnierobienie na dłuższą metę jest nudne ;) Ja ostatnio dopadłam w tanim sklepie "trójwymiarowe" (takie głębokie, przestrzenne) ramki i wymyśliłam, że umieszczę w nich zdjęcia z kolejnych usg. I właśnie tym dzisiaj się zajęłam - drukowaniem skanów, przycinaniem, wklejaniem w tło itd. Już dawno odkryłam, że każde zajęcie wiążące się z moim maleństwem sprawia mi dużo przyjemności, przegania doła i relaksuje. Polecam :)
Zresztą może wkleję małą fotkę na zachętę (być może nie każdy uzna taki temat obrazka za odpowiedni, ale moja wyobraźnia nie zna granic i w domu mam więcej nietypowych "galerii" ;) )

obra.jpg

Jedyne co pozostało to zmotywować M żeby się wysilił i powiesił ramki :)

no z paznokciami tez mam ekspress:):)
Maly mi zasypia uff to czas wolny mam:)

agapa ja mialam wczoraj to samo:/::/ryczalaaaam a dzisiaj mam takie oczy spuchniete ze masakra...

ale jestem glodna zjem kolacje i wracam:):)

Chyba większość z nas miewa takie momenty, że zaczyna sobie szukać zajęcia - nie możemy robić za wiele, a nicnierobienie na dłuższą metę jest nudne ;) Ja ostatnio dopadłam w tanim sklepie "trójwymiarowe" (takie głębokie, przestrzenne) ramki i wymyśliłam, że umieszczę w nich zdjęcia z kolejnych usg. I właśnie tym dzisiaj się zajęłam - drukowaniem skanów, przycinaniem, wklejaniem w tło itd. Już dawno odkryłam, że każde zajęcie wiążące się z moim maleństwem sprawia mi dużo przyjemności, przegania doła i relaksuje. Polecam :)
Zresztą może wkleję małą fotkę na zachętę (być może nie każdy uzna taki temat obrazka za odpowiedni, ale moja wyobraźnia nie zna granic i w domu mam więcej nietypowych "galerii" ;) )

Zobacz załącznik 381043

Prosze jakie ciekawe zajecie sobie znalazlas szkoda ze nie mam skanu ,kochana ale jaka pamiatka:-)
A ja mysle nad nowym hobby decoupage moze zrobie cos dla maleństwa ot tak od Siebie:-)
Moja kolezanka szydelkuje kolorowymi nićmi obrazki super to wyglada,musze sobie tez znalesc jakies zajecie:-)

Zobacz załącznik 381043

Fajne zajęcie sobie znalazłaś ja nie mam niestety skanera ani drukarki więc nic takiego nie mogę sobie zrobić, ale zastanawiam się co bym mogła zrobić ode mnie dla Maluszka i jak na razie nie mam zielonego pojęcia może poszperam w necie i znajdę jakąś podpowiedź ... Mogła bym zrobić coś na drutach dla Maluszka aczkolwiek musiałabym się jutro udać po zakup drutów bo tu nic nie mam wszystkie są u Mamy w PL =/

Ale mi się nic nie chce od 20 min motywuję się do nabalsamowania brzuszka i jakoś się ruszyć nie mogę =/ Jedyne co mi się ciągle chce to jeść to bym mogła robić ciągle heh.

Nastazja ja dzisiaj mialam wizyte taka zwykla, ale mialam nadzieje ze zrobia mi USG ale niestety sie nie udalo :( Ale ogolnie to stresuje sie przed kazda wizyta :)
A cd ruchów dziecka po slodyczach to tak jest zawsze, nawet niektorzy lekarze zalecaja przed usg wypic goraca czekolade albo zjesc batonika zeby dziecie sie ruszało :)
Agapa ahh te ciazowe humorki, pamietam ze w ciazy z Mariczka byle glupota mnie doprowadzala albo do szalu albo do placzu.. Teraz jestem bardziej wredna. Głowa do góry kochana :)
A Mikołajek fajne imię, ale Eliasz tez super niespotykane ale ma cos w sobie :)
Mła ramki sa genialne :)

reklama
żabcia_tbg, wybierz sobie jakiś dłuższy wątek na forum, przynieś butelkę z balsamem, oliwką czy kremem i połącz przyjemne z pożytecznym - czytając posty zrób to, co odwlekasz ;) Zresztą nie dziwię Ci się w ogóle, bo i dla mnie ta czynnośc jest nurząca.

Cieszę się, że spodobał się Wam mój pomysł. Ale za to ja zazdroszczę Wam zakupów dla maluszka. Muszę się jeszcze wstrzymać przez jakieś 2 tygodnie, ale jak patrzę na to, co proponujecie na allegro, albo już kupiłyście, to mam ochotę założyć buty i popędzić do pierwszego lepszego sklepu, żeby też już zacząć kupować te słodkie małe ubranka :)

Do góry