reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dagne, ja się już zapisałam i mam zamiar dziś o 17.00 zasiąść na fotelu przed lustrem i oddać włosy w ręce mojej fryzjerki :tak:
właśnie też myślę o jakimś czekoladowo-orzechowym chłodnym odcieniu, w końcu farba i tak się lekko wymyje, a naturalnie mam własnie takie klasycznie brązowe włosy, zobaczymy co mi wyjdzie, bo aktualnie u mnie na tapecie jaśniutki blond. nie mogę się doczekać hehe, niesamowicie cieszy mnie ta wizyta u fryzjera :-D

reklama
dagne, ja się już zapisałam i mam zamiar dziś o 17.00 zasiąść na fotelu przed lustrem i oddać włosy w ręce mojej fryzjerki :tak:
właśnie też myślę o jakimś czekoladowo-orzechowym chłodnym odcieniu, w końcu farba i tak się lekko wymyje, a naturalnie mam własnie takie klasycznie brązowe włosy, zobaczymy co mi wyjdzie, bo aktualnie u mnie na tapecie jaśniutki blond. nie mogę się doczekać hehe, niesamowicie cieszy mnie ta wizyta u fryzjera :-D
ja tez chce..kurde tylko nie mam z kim Mlodego zostawic....ale moze cos wykombinuje na przyszly tydzien:)):):)

a Wam tez tak szybko rosna włosy???
ja mam masakra takie odrosty;/

Hej dziewczyny =)

A ja dzisiaj dospałam do godziny 10 także się wyspałam i dzisiaj czuję się już o wiele lepiej zawroty głowy minęły. Dzisiaj dzień mija sobie tak jakoś leniwie byłam na zakupach z M a teraz siedzę sama w domu bo poszedł do pracy, a mi się nic nie chce robić pogoda za oknem jakaś taka ponura a zarazem jest duszno.
Co do spania to ja przed ciążą też sypiałam na brzuchu a teraz staram się sypiać na jednym albo drugim boku chociaż bardziej wychodzi że sypiam na boko brzuchu a jak się przekręcam to zawsze się muszę przebudzić =/

Violett prześliczna ta Twoja córeczka aż by się chciało ją uściskać i całować =)

Izi mi szybciej rosną włosy niż przed ciążą, ale na szczęście nie muszę się martwić o odrosty bo mam swój naturalny kolor blond =)
Ja się już wybieram do fryzjera prawie 2 mies ale się jakoś zebrać nie mogę, a muszę podciąć końcówki bo się zaczynają rozdwajać.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia =)

mimoza, mój lekarz, kiedy potwierdził ciążę, czyli prawie 4 miesiące temu, wydając zalecenia na koniec dodał "...i niech się pani nie wygłupia z jakimiś oknami czy firankami" :) I tego się trzymam!

kota, ja spałam zawsze na brzuchu lub trochę na brzuchu - trochę na boku. Ciężko było mi przyzwyczaić się do spania tylko na boku, ale ostatnio zauważyłam, że zrobiło się to nawet wygodne. Widać człowiek jest w stanie przyzwyczaić się do takiej zmiany. Czasem zdarza mi się zasnąć na plecach, ale czuję się wtedy, jakbym spała z balonem z wodą balansującym u góry ;) Mądra książka "W oczekiwaniu na dziecko" mówi tak: "Pozycja na placach, choć wygodniejsza, sprawia że cała masa ciężarnej macicy spoczywa na kręgosłupie, jelitach i żyle głównej dolnej. Może się to stać przyczyną bólu pleców oraz hemoroidów, hamować funkcje układu pokarmowego, przeszkadzać w oddychaniu i krążeniu krwi, a nawet wywoływać hipotensję (niskie ciśnienie krwi)." I dalej "Niewiele osób potrafi spać w niezmienionej pozycji przez całą noc. Nie ma powodu do dobaw, gdy budzimy się nagle w pozycji na plecach lub na brzuchu. Nic złego się nie stało i należy powrócić do pozycji na lewym boku. Zmiana ułożenia może być niewygodna przez parę nocy, ale ciało dostosowuje się do niej brdzo szybko."
Spanie na boku, wg autorów książki, nie tylko ułatwia przepływ krwi, lecz wspomaga także pracę nerek (czyli lepszy metabolizm i mniej obrzęków kostek, stóp i rąk).

beatrisss, moja mała też nie jest specjalnie intensywna. Miała jeden dzień popisów, kiedy nie dała mi pracować, ale zwykle kopnie sobie od czasu do czasu tu i ówdzie i tyle ;) Podobnie jak Ty, też się tym czasem martwię, ale z drugiej strony jak wierzgała, też się martwiłam ;) Nasze dzieci żyją swoim życiem i wg swoich zwyczajów, a my musimy to zaakceptować. Nie zawsze jest zgodnie ze statystykami :)

Idę odebrać wyniki badań. Boję się o cukier, bo nie jestem w stanie żyć bez owoców słodkich napojów itd. Jeśli będzie wyższy niż ostatnio, lekarz urwie mi głowę :(

Ostatnia edycja:
izi85, włosy i paznokcie mi rosną wręcz ekspresowo :-)

żabcia, masz piękny naturalny kolor włosów :tak:

Mła, więc może to przez moje spanie na plecach męczą mnie te okrutne bóle krzyża. w każdym razie dzięki wielkie za wklejenie tego cytatu :-)

witam kobietki
na wstępie graty poznania płci i udanych wizyt
parę dni mnie nie było czasami wpadała tylko na sekundę wiec mam mnóstwo zaległości :(

pogoda taka sobie zadowalam sie meliską i inką hehe samopoczucie ujdzie w tłoku
Aleks zrobił sie leniwy przez parę ostatnich dni tylko od czasu do czasu zmienia pozycje i raz na jakiś czas kopnie :)

pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego popołudnia życzę :)

Nie ma sprawy, Kota :) Ostatnio M zadał mi "inteligentne" pytanie, czy dziecko jest bezpośrednio pod skórą, czy dopiero pod narządami (XD) i chcąc pokazać mu jak to wygląda w 5 m-cy sięgnęłam po książkę. On zasnął kilka minut później, a ja czytałam i czytałam. I natknęłam się między innymi na temat pozycji do spania, który był częścią rozdziału o tym okresie ciąży, w którym się właśnie znajdujemy.

Witajcie Moje kochane Grudnióweczki:-)
Wpadłam sie zameldowac ze mna wszystko ok i z dzidzia tez :tak:od 3 dni daje o sobie znac nie sa to duze kopniaczki ale ,,brzusio lekko sie rusza najczesciej o 11 rano i poznym wieczorkiem:-):-):-):-)Jestem przeszczesliwa !!!
Kurcze nie moge za wami nadazyc kochane...rozpisalyscie sie Oj szalone:laugh2:
Moj M pojechal do Ożarowa dalej remontowac ,bo juz za 2 tyg wyprowadzka;-)
Jesli chodzi o fryzjera tez by mi sie przydal juz mam odrosty na 4 cm:confused2::eek: ale juz jestem umowiona na przyszly tydzien , odrazu bedzie inne samopoczucie:tak:
Sergi - jestem pełna podziwu ja bym nie wytrzymala ... co do plci , kurcze jak na filmie:-D
Kota-jesli chodzi o spanie na plecach tez lubie,ale zaczyna mi to powoli przeszkadzac i sie obkrecam na bok:-)
Violett- sliczna ta twoja niunia ,oczka takie duze niebieskie...rozmazyc sie mozna ;-)az chce sie miec dziecko:-)
Jesli chodzi o bóle krzyzowe u mnie tez juz sie zaczyna nawet jak postoje dłużej w kuchni "przy kanapkach" pozniej chodze i sie masuje:-p
Co do firanek ,mycia okien i rozwieszania prania slyszlam ze nie mozna:eek:chociaz ja rozwieszam jak trzeba to trzeba nikt za mnie tego nie zrobi...
Ja wlasnie zakonczylam strzyc swojego psiaka i pije sobie "mleczko z kawka"
Milego dnia Brzuchate:-)

reklama
Do góry