reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam Dziewczyny!!
Czy któraś z Was wie, ile razy dziennie mogą się pojawić te skurcze macicy. Bo mnie dzisiaj coś męczy, średnio co godzinę twardnieje mi brzuch, bez żadnego bólu, tylko czuję takie spięcie, że wyczuwam gdzie mi się kończy macica. a najczęściej gdy musze iść do toalety. POMOCY

reklama
Melduje się po USG połówkowym. W końcu mąż mógł podejrzeć naszą kruszynkę ;-) co mnie bardzo ucieszyło bo długo na to czekał. Gin stwierdził, że 'pipki nie widać tylko kikutek i jajeczka' i że to bez wątpliwości chłopiec :-D czyli tak jak czułam od samego początku :tak: ciekawe czy się potwierdzi przy porodzie...chociaż tego kikutka też widziałam jak nam pokazał, że to właśnie to i na fotce też widać :-)
Z pomiarów podobno wszystko ok z małym, tylko był krzywo ułożony, że serduszko średnio mógł gin ocenić...:no: no ale miejmy nadzieję, że i z serduszkiem wszystko gra. A waży 414g :-p (21t1d)

Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa i za wsparcie. Ja wcale nie jestem taką super mamą. Poprostu kocham dzieci nad wszystko i to one są dla mnie na pierwszym miejscu. Czasem się na nie pozłoszczę, ale to chyba w granicach .
Cały dzień nie siedziałam na lapka, jak Maja zasnęła to i ja się położyłam, ale cyba nie spalam chociaż nie jestem tego taka pewna. Mam nadzieję że dziś mi Maja pośpi. Jutro robię ciasto - pleśniaka- i wieczorem na imprezkę do siostry.

Witam nową mamusię.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt.

przepraszam że nie odpisuję indywidualnie ale mąż już czeka na lapka:baffled:
Przeczytałam tak expressowo i dlatego proszę o wybaczenie. Jeszcze raz wam bardzo dziękuję :*

hej dziewczyny!
melduje sie po dlugiej przerwie spowodowanej glupota wlasna, a dokladniej zostawilam laptopa w miejscu zamieszkania, przylecialam do PL i nie pamietalam hasla do BB.... A dzis stres i nerwy (zmarl tesc) i z tego wszytskiego przypomnialo mi sie nagle to haslo....
Nie wiem czy zdolam przeczytac wszytsko co mnie ominelo.... U mnie na razie spokojnie, choc pobyt w szpitalu juz zaliczony, ale usg mowi, ze wszytsko ok i tego sie trzymam...
Stesknilam sie za forum... Pozdrowionka!

hej dziewczyny!
melduje sie po dlugiej przerwie spowodowanej glupota wlasna, a dokladniej zostawilam laptopa w miejscu zamieszkania, przylecialam do PL i nie pamietalam hasla do BB.... A dzis stres i nerwy (zmarl tesc) i z tego wszytskiego przypomnialo mi sie nagle to haslo....
Nie wiem czy zdolam przeczytac wszytsko co mnie ominelo.... U mnie na razie spokojnie, choc pobyt w szpitalu juz zaliczony, ale usg mowi, ze wszytsko ok i tego sie trzymam...
Stesknilam sie za forum... Pozdrowionka!
No to żeś numer odwinęła:-D:-D:-D Dobrze że już z nami jesteś i niech tak pozostanie.

ja też melduję się po wizycie :-)
już na 100000% chłopak -więc moje ciche nadzieje na córeczkę zostały rozwiane :-)
najważniejsze, że mały zdrowy. tak naprawdę nie znam żadnych wymiarów tylko dlatego że w niedzielę i tak idę się położyć do szpitala na 3 dni i wtedy zrobi mi wszystkie badania i dokładne usg. wolałabym tego pobytu uniknąć ale jestem już długo na L4 i ZUS zaczyna się doczcepiać, nawet wstrzymali mi wypłatę pieniędzy- tzn jakoś w ratach płacą, zamiast całość od razu.

połówkowe mam 29 sierpnia!

dziś dostałam też 2 zdjęcia 4d buźki Aleksego ale nie mam w domu kolorowego skanera i chyba się nie uda wstawić, choć później jeszcze spróbuje.
a i metoda ze zjedzeniem czegoś słodkiego i wypicie zimnej wody nie poskutkowały, ALeksy spał w najlepsze i rączkami zasłaniał twarzyczkę!

miłego wieczoru, ja zmykam na Teatry Uliczne bo od dziś są u nas w mieście

A mnie dopadł okropny ból głowy i kręgosłupa, głowa do tego stopnia że chce mi się wymiotować i chyba zaraz pójdę już do łóżka się położyć chociaż nie wiem czy uleżę bo kręgosłup też boli =/

Witajcie z wieczora późnego.
Ja dziś tak jak mówiłam wcześniej byłam ogarniać mieszkanko w którym zamieszkamy.
Coraz o mniej tej robotki ale jeszcze sporo jak ma być czysto.
Mam nadzieję ze te wszystkie środki do czyszczenia nie zaszkodzą mojej Dzidzi?
Starałam się jak najmniej -okna na oścież i cięższe detergenty oddałam teściowej.
Jutro jadę do siebie na działkę - może uda mi się psa wykąpać (lablador) więc trochę też się przy nim namacham :-)

papayko - współczuje z powodu śmierci teścia...

inka85 - uparte te Twoje Dziecie :) Na moje w 12 tyg woda zimna poskutkowała ciekawe jak będzie tym razem :-)

P.S. - Słyszałyście o Lepperze? W życiu się nie spodziewałam...

reklama
witam!
Fajnie dziewczyny że z dzieciaczkami wszystko w porządku.
My juz prawie wszystko do łazienki mamy, to teraz tylko czekać na poniedziałek na ekipę:-p Kasa z konta wyfrunęła - jejciu jak to szybko idzie na te remonty.
Malunia w brzuszku dzisiaj szaleje od rana jak tylko usłyszała że Kamilka już wstała to ta tez na całego więc nie odespałam sobie.
Mężol śniadanko zrobił, zaraz jeszcze uciekamy po ostatnie duperele dokupić.
Miłej soboty!

Do góry