reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Żabcia przodujące czy na przedniej ścianie? Bo to zasadnicza różnica.
Przodujące to takie,które zakrywa ujście szyjki macicy,a umiejscowione na przedniej ścianie to w zasadzie nic takiego.
Ja mam na przedniej ścianie i nie jest to groźne.

Ja wczoraj usłyszałam na doplerze serduszko dziecia :-) I tak cud,bo to urządzenie wykrywa serduszko od 21 tc,a u mnie już.M też słyszał.Ruchy się poprawiły i już się nie martwię :-D

reklama
w karcie ciąży mam napisane
Placenta: Anterior co oznacza bardziej chyba przodujące =/
W przyszłym tyg muszę się skontaktować z położną niech mi wszystko wyjaśni, bo przez to wszystko jestem jakaś zajeb.ście przybita nic mi sięnie chce najchętniej bym siadła i ryczała =(

Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki dzisiaj:-) i czekam na relacje.

Maxwell ja tez mam nadzieje ze sie wyrówna bo u mojej Oleńki:-) fajnie sie pisze jak juz sie zna płeć:-) jedna miedniczka jest w porzadku a druga na granicy normy jak powiedział lekarz. Ja nawet wczoraj sie tym bym nie przejmowała gdybym nie wyczytała w internecie:wściekła/y: ze czasem jest to marker choroby genetycznej no i w ryk. Bo mam jakies schizy ze moje dziecko moze byc chore chociaz usg pomiarów innych wyszło super.
Piekne zdjecie ksieżniczki Kochana:-)

Dziewczyny mam pytanko do Was czy zwrócilyście uwage może uwage czy wasze dzieciaki na usg otwierają buzie? Bo mnie to wczoraj zadziwiło u mojej malej ze praktycznie usteczka caly czas otwarte.

Dziewczyny czy przodujące łożysko jest groźne ?? Właśnie wyczytałam w karcie ciąży że mam a na usg mi nie powiedziała =/

z tego co wiem, to chodzi o to że kobiety mogą lub krwawią w II i III trymestrze, jeśli lekarz Ci nic nie mówił tzn że raczej to podejrzewa, bo inaczej wysłał by Cię do szpitala lub w domu, - zakaz przemęczania się i leżenie w łóżku. Zadzwoń do ginekologa i się dopytaj.

w karcie ciąży mam napisane
Placenta: Anterior co oznacza bardziej chyba przodujące =/
W przyszłym tyg muszę się skontaktować z położną niech mi wszystko wyjaśni, bo przez to wszystko jestem jakaś zajeb.ście przybita nic mi sięnie chce najchętniej bym siadła i ryczała =(

Żabciu:

An anterior placenta simply means that your placenta is positioned on the front wall of your uterus (womb). Having your placenta in this position should not cause you or your baby any problems.

Placenta praevia to przodujące łożysko.:tak:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Łożysko_przodujące

Ostatnia edycja:
masz to samo co ja, 1 stopień dojrzałości, bez cech odklejenia i przednia ścianka macicy - dlatego tak późno i delikatnie czujemy ruchy.
Gin mi powiedział, że łożysko jest jak gąbka, w którą dzidzia kopie i że my mamy je przyklejone na przedniej ściance macicy, dlatego może ono amortyzować ruchy i dlatego delikatniej je czujemy :-)

Dzięki za taką informację - bardzo istotna :-) Najważniejsze,że to nic groźnego :-)

Żabciu - i chyba Tobie tez troszkę ulżyło po tym co anineczka napisała ? :tak:

Witajcie Grudnióweczki me!nie było mnie dość długo - brak internetu. niestety nie mam za bardzo dziś czasu żeby nadrobić wszystkie posty. byłam wczoraj na usg, no i jestem nieźle wystraszona. poszłam sobie do innego ginekologa, tak żeby sobie porównać. i co się okazuje? Mój mały Tymek ma powiększone nerki!!! dostałam skierowanie do szpitala. jutro mam się zgłosić. jestem załamana i baaardzo się boję!trzymajcie kciuki, żeby mój synek był zdrowy. buziaki.

oj izu przykro mi
będę mocno trzymała kciuki za ciebie i synka by wszystko było ok
i jeszcze tylko 1h i jadę na połówkowe, teraz to i ja zaczynam się denerwować :zawstydzona/y:

reklama
nereida oj masz rację ulżyło mi troszeczkę już sobie tak nie ryję głowy, chociaż jeszcze troszeczkę się martwię.
anineczka bardzo Ci dziękuję za to co napisałaś :-)

izu będę trzymać kciuki za Twoje Syneczka żeby był zdrowy !!

Ostatnia edycja:
Do góry