reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ehhh Dziewczyny, dopiero teraz ochłonęłam. Obejrzałam już filmik 2 razy, śliczna ta nasza dzidzia. A jak patrzyłam na mojego M. w czasie badania, to się w nim normalnie na nowo zakochałam. Cieszę się że Adaś będzie miał takiego tatusia.
Na opisie też mam napisane że łożysko : ściana przednia, stopień dojrzałości : 1
Mały waży 370 gram
Wszystkie wymiary ma od 20 tydz 1 dzień - 21 tydzień
A kość udowa to już połowa 21 tygodnia
Maluch był bardzo ruchliwy podczas usg, rączkami ciągle macał się po uszkach, a nóżkami kopał i pokazywał wielkie stópki, no i małego siusiaka.

reklama
Dziewczyny, dosłownie wyfrunęłam z gabinetu, okazało się, że na 100% DZIEWCZYNKA !!!! Normalnie z bliska widziałam cipcie, coś niesamowitego. Jednak matka ma tam jakieś takie przeczucie. ..
Moja Córeczka jest zdrowiuteńka, wszystko ma na miejscu i w normie, bardzo ładnie się rozwija. Pan gin wszystko bardzo dokładnie wymierzył. Jestem przeszczęśliwa !!!! Dostałam płytkę ze zdjęciami i filmem, do tego dwa zdjęcia 4D na wydruku, noi cały opis parametrów waży 354 g. Coś niesamowitego !!!!!!!!!!!

cześć moje babeczki
właśnie wróciłam z krótkiego urlopu w Bieszczadach, odpoczęłam i nawdychałam się świeżego górskiego powietrza. Teraz zmykam pod prysznic i nyny.

Buziaczki moje drogie. Pa :-)

Kurde ja sobie pozaznaczałam posty do odpisania i poszłam kąpać Majkę a mąż mi wyłączył bb:wściekła/y:
Wybaczcie ale nie chce mi się drugi raz tego robić bo mam zaległości na kilka stron.

W każdym bądz razie jestem po wizycie i usg. Na 80%, ale chłopak:-D:-D:-D Z pomiaru główki i kości udowej wychodzi mi 19 tydz. i 4-5 dzień, czyli wszystko się zgadza. Serducho słyszałam:-) i widziałam, nerki, pęcherz (był pełny), żołądek itp na miejscu i ok. Termin na 10-11 grudzień, łożysko w jak najlepszym porządku. Nie wiem ile mierzy i waży, bo mój gin. nie robi takich pomiarów chyba że sobie zażyczę, ale zapomniałam o tym bo kazałam mu szukać miedzy nóżkami.

Aga nie przejmuj się aż tak tymi nerkami. U mojej koleżanki przed samym porodem też powychodziły jakieś problemy z nerkami, ale po porodzie po 3 m-cach robili małemu usg i było wszystko ok. bo samo się wyregulowało.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

Agapa gratuluję i myślę podobnie jak Nastazja, przyda się jeszcze jeden chłop do takiego babińca :-D myślę,że mąż przeszczęśliwy :happy2:
jak to mówią... do 4 razy sztuka :-D

reklama
Do góry