reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

kota, niunia,maxwell,phelania,a_gala, nastazja (i przepraszam jeśli którejś nie wymieniłam) - bardzo Wam dziękuje;-) Owszem cudowne uczucie podglądać Maleństwo zwłaszcza jeśli się jeszcze kopniaków nie czuje to to taki jedyny kontakt z Maleństwem.
Ja tez jestem jedną z tych co co jakieś kilka dni poczuje smyranie i nie wie co to :-)
Ale upewniłam się wczoraj że to rzeczowa Pani doktor dokonując tych wszystkich dokładnych pomiarów. Ten przychlast z Medicover tylko pokazuje mi na pół min dziecko - że serducho bije i już....:no:

Sergi - wiesz jak to się mówi - jak teraz dzidzia spokojna to da Ci w kość jak urodzisz ;-)
Aga - pamiętasz jak było ze Mną? Dziadzia była za mała, za wolno rosła, co ja przeżyłam....a teraz ? Moje dziecko jest idealne co do dnia. Nasze dzieciaczki rosną cały czas i wszystko się może zmienić. Trzymam mocno kciuki!!! I pamiętaj, że Dziecinka już czuje twoje nerwy i płacze także bądź ostrożna, dużo zdrówka!!!

reklama
żabcia z tego co wiem to to nic dobrego, Twój gin powinien zachować czujność. Ale niech się wypowiedzą dziewczyny które coś więcej wiedzą w tym temacie.
Ja na wczorajszym opisie mam "Łożysko I stopień poza ryzykiem przodowania, ściana przednia" cokolwiek to znaczy.

A mi właśnie też po kropelce siary z obu sutków poleciało. Dobrze, że z tej drugiej zaczęło bo już myślałam że skoro z tej większej tylko leci to może jedną tylko będę musiała karmić :p

żabeczko i ja czytałam ,że to groźne moim zdanie o takich sprawach powinna informować
alee któraś z dziewczyn o ile pamiętam tez ma łożysko przodujące ona powinna coś więcej wiedzieć

Dziewczyny czy przodujące łożysko jest groźne ?? Właśnie wyczytałam w karcie ciąży że mam a na usg mi nie powiedziała =/

kiedyś coś o tym czytałam, że trzeba być ostrożnym, ale żaden ze mnie specjalista :no:
dziwi mnie, że gin Cię w ogóle nie poinformował o tym...

Ja na wczorajszym opisie mam "Łożysko I stopień poza ryzykiem przodowania, ściana przednia" cokolwiek to znaczy.

masz to samo co ja, 1 stopień dojrzałości, bez cech odklejenia i przednia ścianka macicy - dlatego tak późno i delikatnie czujemy ruchy.
Gin mi powiedział, że łożysko jest jak gąbka, w którą dzidzia kopie i że my mamy je przyklejone na przedniej ściance macicy, dlatego może ono amortyzować ruchy i dlatego delikatniej je czujemy :-)

Żabcia, ja też za bardzo się nie znam, ale wydaje mi się, że Twój ginekolog na 100% powinien Ci o tym powiedzieć, bo tylko ze słyszenia wiem, że to nie za fajna sprawa z przodującym łożyskiem..

Zaczynam się strasznie stresować.. Powoli muszę się zacząć szykować, bo M. przyjedzie po mnie trochę wcześniej. Dziewczyny proszę Was, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią.

Wpadnę od razu po badaniu i mam nadzieje, że przekaże same dobre wieści..

Buziaki :*

powodzenia kochana i trzymam kciuki

co do mojej wizyty tak szybko nie wyjdę ciśnienie mi skacze :-(
Bogatynia ma stan przed powodziowy a tam właśnie dziś mój M jest
mało tego właśnie jedzie tam moja siostra do swojego chłopaka i jego rodziców :( bo im w pierwszej kolejności grozi zalanie jak w zeszłym roku

Zaczynam się strasznie stresować.. Powoli muszę się zacząć szykować, bo M. przyjedzie po mnie trochę wcześniej. Dziewczyny proszę Was, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią.

Wpadnę od razu po badaniu i mam nadzieje, że przekaże same dobre wieści..

Buziaki :*

Nie tylko Ty się stresujesz !!! Ja nie mogę sobie znaleźć miejsca. Jeszcze niecałe 2h.:szok: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wszystko będę już wiedziała.
Jakoś zawsze przed wizytami u lekarza się stresowałam, ale ten stres pobija wszelkie rekordy. Jak ja bym chciała, żeby już było po...

reklama
moja dziewczynka ma powiekszoną jedna miedniczke nerkową-wg niego moze to nic nie być ale do kontrolnego usg mam sie zgłosic za 2 tygodnie, a moze byc cos powazniejszego wiem juz co nie chce nawet tego pisać jestem zdruzgotana taka wiedzą.
Aga, dopytałam..no i ta córeczka koleżanki miała układ kielichowo-miedniczkowy troche poszerzony..no, ale tak, jak pisałam, wszystko się wyrównało..trzymam kciuki i za Twoją dzidzię, że wszystko będzie oki!!!

Do góry