reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

No to i ja dołączę do przyszłych mamusiek spodziewających się synka :-):-):-)
dzisiaj byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, a dzieciaczek rozwija się prawidłowo, więc mam bardzo szczęśliwy dzień:-)

Co do ruchów to czuję je już bardzo dobrze od około tygodnia (może nawet aż za dobrze hihi)Wcześniej to było tylko takie łaskotanie teraz kopniaki są coraz silniejsze. Dodam, że jestem w 19/20 tygodniu ciąży.

reklama
Czekamy na tabelę ...

statystyki miło się analizowało.

U mnie z wakacjami to chyba będzie spontan ?!

Gratuluję chłopców nowych !

noo to ładnie tu mamy z tymi chłopakami, ja się tak zabieram żeby napisać info do nowej listy dla sergi.. i dupa bo ja marzę o dziewczynce, i nei wiem czy to przeczucie czy to tylko złudne marzenia poki co, hehe ale chyba te dane pominę.
Jeśli chodzi o H&M to zgrzeszyłam!!!!!!!!!! ojjjj ale oczywiscie maż czekał cierpliwie a ja mu z minką tłumaczyłam że przeciez muszę mieć ubrania na brzuszek:) nawet nei protestował..stwierdził że skoro dostanę pierwszą wypłatę po wychowawczym to mogę poszaleć:D tylko ciutkę się zawiodłam bo okazało się ze w Katowicach na dziale H&M mama nei ma wyprzedaży czyli nie obowiązuje zasada 3za2 o czym dowiedziałam się płacąc rachunek.. ale co tam kupiłam 2 bluzeczki tunikę i takie spodenki do kolanek z fajnym paskiem. Jeszcze kilka rzeczy zamówiłam na allegro takze czuję się usatysfakcjonowana. No ale najgorsze czeka mnie dopiero.. zakup staników.. nienawidzę tego a zostałam aktualnie praktycznie o jednym dobrym.. więc na dniach znowu zakupy:D ale to juz jak podpiszemy umowę. Zaraz czeka mnie wielkie pakowanie na tydzien u tesciow i na wesele.. wiec trochę tego muszę zabrac a rankiem w drogę. Ale oczywiscie będę zaglądała :)

Achh jak wam zazdroszcze tych kopniaczków, chociaz pewnie mi jeszcze "bokiem" wyjdą:p;p

witam po dłuższej przerwie :)

wróciłam dziś po 5 dniach wygnania i czytam zaległe wątki, sporo tego jest.
jutro mam wizytę i okaże się czy krwiak się wchłonął.
ale przeżyłam dziś chwilę zgrozy, dzwonię do Gina, tel wyłączony, dzwonię na stacjonarny- nie ma takiego numeru i już nerwówa bo mam do dziś L4 a muszę mieć kontynuację a wizyta u innego też mi się nie uśmiecha. więc wsiadam w samochód, jadę do gabinetu i już z daleka widzę karteczkę... i tu padło niecenzuralne słowo, bo pomyślałam, że na urlop pojechał. podchodzę bliżej i czytam... urlop ale dopiero od 16 lipca, więc się uspokoiłam, bo niepotrzebnie narobiłam paniki... coś mi się pomyliło i dzwoniłam na rejestrację od godz 16 a na kartce jak byk napisane że rejestracja czynna od 17 :-D

więc spokojnie czekam do jutra, może się dowiem czy to ON czy ONA :-)

Ja dopiero teraz. Nie miałam dziś czasu żeby zajrzeć. Przeleciałam pobieżnie posty i piszę.
Byliśmy dziś całą rodzinką na basenie, a potem w ... McD.

hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale sesja i praca mnie goniły ze masakra ale od pon mam wolne wiec będę was częściej nawiedzać:) ja się chyba wybiorę w sobotę na ten piknik ale z samego rana bo o 10 mam ostatni egzamin wiec ok 11 .30 tam powinnam być kusi mnie właśnie to badanie 3 d heheh
kota a ty uważaj na siebie i leż ile się da :D ważne żeby Wam nic nie było.
Gratuluję wszystkim mamuśka , które znają już płeć:D u mnie jak na razie dziewczynka się szykuje ale przekonam się w poniedziałek jak pójdę na wizytę:D no chyba ,że dzidziunia nie będzie chciała pokazać co tam ma. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie:*

Zajmij mi kolejkę na to usg 3d, bo nie wiem kiedy tam trafię ale wyjeżdząm po śniadaniu i ok. godzinki będę jechać.

Życzę wam dobrej nocki kochane i do jutra, może będę miała więcej czasu.
Zapraszam was oczywiście do głosowania Nivea

hejka!

Dzięki dziewczyny za kciuki za mamcię. Jakoś poszło. Jejciu jaki stres, nie idzie sie nie denerwować. Najgorsze te warunki w sensie miejsca w przychodzi, gdzie zabieg miał miejsce. Bo oprócz tego że były tam kobiety na zabiegi ginekologiczne, umówione wszystkie na 14:eek: to przyjmowało jeszcze dwóch osobnych lekarzy-ścisk niesamowity, kobitka zemdlała, ja się nawet nieźle trzymałam.Mama weszła jako trzecia - hurtowo to szło, historia choroby, rozebrać się, połozyc, zastrzyk i pełne uśpienie:confused: Potem te kobiety w pół przebudzone prawie wynosili na zewnątrz, żeby siedziały na krzesełku, wśród tych wszysktich ludzi-koszmar! Mamcia wyszła to jeszcze spała, wogóle nie kontaktowała, potem powoli jak z nią rozmawiałam to dochodziła do siebie. Kami na szczęście jakoś tego wogóle nie przeżywała, tylko śmiałą się że babcia śpi - w sumie dobrze. Ludzie problem mieli że trzeba ustąić miejsca tym kobitkom, już nawet ja nie chciałam siedzieć żeby się nie pluli. Dzisiaj mamcia już dobrze, wczoraj ją bolało wieczorem jak po porodzie.
No to się wypisałam:cool2: Idę pozamykac wszystko w pracy bo jutro wyjazd w nocy...

Cześć :-)

Ewcia to dobrze, że już po i że wszystko w porządku :tak: Ale faktycznie, historia z poczekalnią nieciekawa :szok: :dry: Słyszałam, że w wielu miejscach umawiają pacjentów z wizytą na tę samą godzinę a później się okazuje, że kolejka po sam Giewont właśnie z tego powodu :sorry: Jak by nie mogli dawać przedziału czasowego, jednej osobie na 14:00, drugiej na 14:15 i tak dalej... Raz się koleżance zdarzyło nawet, że miała wizytę u okulisty na 10:00 rano, w poczekalni ludzi pełno, lekarza nie ma, a ludzi przybywało. Okazało się, że lekarz zaczynał pracę o 12:00, ale w recepcji kazali ludziom już od 9:00 przychodzić :no: No bo przecież jak pan doktor o 12:00 zacznie pracę, to już będzie cała przychodnia ludzi w kolejce do niego :dry: Wyobrażasz to sobie? Całe szczęście, że Kamilka sytuację w "żart" przerobiła, przynajmniej nie była marudna i wystraszona :tak:

A u mnie pada! :wściekła/y: Już kolejny dzień! :no::wściekła/y: Ile można? :dry: No ale czego się spodziewać po Anglii? :sorry:

No to póki co ewidentna przewaga chłopaków :) Gratuluje wszystkim Mamusiom :)
Ja wczoraj kupiłam na wyprzedaży pajaca dla noworodka z napisem "I,ve got a Nr.1 Daddy" :-)

Ale jestem od rana na siebie zła:wściekła/y: bo znowu na noc zapomniałam luteiny ostatnio zdarza mi się to coraz częściej!!! Wrrr !
Mam nadzieję, że w żaden sposób nie zaszkodzę synusiowi memu :-(

czesc laseczki,

ewka- dobrze, ze z Mama wszystko ok, a sytuacji w poczekalni nawet nie ma co komentowac, tragedia!

a mnie dzis w nocy obudzilo smyranie z brzuszka, tak mnie łaskotał, ze sie obudzilam :-D mam nadzieje, ze lada chwila mnie po prostu kopnie :tak: nie moge sie doczekac.
poza tym to lezenie mnie dobija, jestem tak wynudzona, ze szkoda slow, staram sie troche chodzic, spacerowac wokol domu, ale nie wiem, naprawde nie wiem, jak ja wytrzymam tyle czasu w lozku.... :no:

poza tym jak sie szykuja wydatki to juz na maksa, musze odstawic samochod do mechanika i naprawde bedzie mnie kosztowala TYLKO 1200zł :szok: wiec z zakupów nici, przynajmniej w lipcu... cholera, nawet mi sie już nie chce jechac wózków oglądać... :-( męża ciągle nie ma w domu, jak nie praca, to nasza budowa - w niedziele wjeżdżają nam budowlańcy i zaczynamy stawiać dom. to oczywiście cieszy, ale spędzam sama całe dnie i możliwe, że przesadzam, M. zwykle wychodzi z domu, jak ja jeszcze śpię, a wczoraj nawet nie wiem kiedy wrócił bo już spałam... no to się wygadałam, trochę mi ulżyło... ale tylko trochę...

nereida , mi też się czasem zdarza zapomnieć.

kochane, życzę Wam miłego dnia!

reklama
Kota, kochana, mam tak samo :-( Niby od czasu do czasu się "coś" dzieje, ale ile można w domu z kociakiem siedzieć, przy necie albo gapiąc się w TV? :sorry: :sad: Szlag może trafić :-(

Nereida
czekam na Twoją odpowiedź co do listy grudniowych mam! Wysłałam Ci wiadomość :laugh2: :tak:

Ostatnio koleżanka podsyła mi ciekawe strony o ciąży, fajne porady np. co kupić do wyprawki i dlaczego właśnie 'takie a nie inne'... Ale też i np. strona z wyjaśnieniami, jak rozpoznać sygnały rozpoczynającego się porodu, więc nie tylko o zakupy tutaj chodzi... ;-) Myślałam o założeniu wątku "poradnikowego", bo trochę się tego uzbierało a i pewnie Wy też coś tak wyszperałyście lub wyszperacie ;-) Co Wy na taki pomysł? ;-)

Do góry