reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczynki ;)
Wczoraj byłam na zakupach i kupiłam sobie w końcu spodnie ciążowe, bo już zwykłe zaczynają mnie uciskać podczas siedzenia. Takie wyprzedaże że nie wiadomo na co patrzeć. Po 3 godzinach wróciłam padnięta, zjadłam tylko kromkę chleba i poszłam spać. Od rana jakoś miałam wenę do sprzątani, więc przebrałam pościel , poodkurzałam, powycierałam podłogi, przy okazji umyłam taras, bo dziś cieplutko więc napewno posiedzę trochę. Teraz czekam na mojego M. Zjemy razem śniadanie. Na obiad zrobię potrawkę z ryżu, kurczaka i warzyw. A później kochanie ucieka do pracy a ja będę odpoczywać :p
Serg, super statystyki, teraz powinno być więcej potwierdzonych płci, bo zaczynają się połówkowe usg. Ja już odliczam 13 dni.. :)
Miłego dnia dziewczyny,
wpadnę po południu, teraz idę zajmować się przyszłym Mężem :p

reklama
Czesc Dziewczyny :)
Sergie, Kota, nie narzekajcie na nude ;) za pare miesiecy nie bedziecie sie juz nudzic i to przez kolejne kilkanascie lat (z przerwami na ferie dzieciece) ;-)
Ja chcialam sie tylko pochwalic, ze bylam wreszcie u poloznej, slyszalam u niej serduszko; wprawdzie szczególow nie podala ale komentarze, ze dzidzia jest szczesliwa i ze mam ladna duza macice bardzo mi wczoraj poprawily humor(bo myslalam, ze ta kula to tluszcz i wzdecie:-D). Tylko brzuch mnie coraz czesciej boli, szczegolnie tam gdzie mam duza blizne po wyrostku :-( i ciagle mam sny, ze mi brzuch rosnie, a w nocy jak spie na boku, to mi sie wydaje, ze juz jest taaaki wielki. A przeciez "wylazl" dopiero z dwa tygodnie temu i jeszcze tyle zostalo do konca :happy2: zaczynam miec schize ze grubne i brzydne.. Czy ktoras tez ma takie doly ?
Pozdrawiam Dziewczyny :blink:
p.s. a na obiad tez bedzie gulaszyk z kurczaczka i warzywek, dzieki Nastazja :-)

Cześc
Ja też zdołowana, bo nie czuję ruchów i zaczynam się martwić. Może jutro na tym pikniku uda mi się zrobić to usg 3d to się uspokoję, bo do wizyty jeszcze 13 dni. Wiem, że zaraz powiecie że każda ciąza jest inne itp. ja też to wiem, w końcu to moja 4 ciąża, ale jakoś tak łapię doły. Wczoraj jak mąż spał to aż się popłakałam.
Dziś nie najlepiej się czuję. Słabo mi się robi i wogóle do d... jestem.
Tak bardzo bym chciała poczuć już ruchy albo chociaż zobaczyć moją Kruszynkę. No i znowu łezka za łezką mi leci. Chyba przestaje już nad sobą panować.
Jak możecie to głosujcie Nivea

Scholastyka ojj, zdarza się, zdarza... I co raz więcej argumentów przemawia za zdaniem - "nie mam się w co ubrać" :szok: :sorry: No tak, jak się wszystko za małe zaczyna robić?.. Czasem mi się wydaje, że lada moment i Małż zacznie we mnie widzieć tylko mamuśkę, a przestanie widzieć kobietę :-( Bo do idealnej kochanki to też mi od kilku tygodni daleko... :dry: :zawstydzona/y:

Agapa ja też ostatnio zdołowana taka chodzę i nie do życia :sad: A powody różne, od malutkich po znaczące, zawsze coś mi się "wywlecze" w tej głowie i potem mam cały dzień do bani :-( A co do ruchów, to trzymam kciuki, żeby Maluszek odezwał się szybciutko, teraz już właściwie w każdej chwili może to zrobić :tak: Mam nadzieję, że uda Ci się jutro załapać na te usg i że wyjdziesz z niego uśmiechnięta i spokojna. Nie wiem, czy coś to pomoże i poprawi humor, ale wiedz, że trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą! :tak: Wierzę, że wszystko jest w porządku!

asko_ 3 za 2 w H&M dotyczy rzeczy przecenionych tych z czerwoną ceną
i w zeszłym tygodniu mnóstwo takich rzeczy na dziale ciążowym było
i wszystko można mieszac tzn z kazdego działu byle miały czerwoną plakietke
ja obkupiłam dziewczynki 18 ciuszków kupiłam ! w 3za2 własnie

Ewcia strasznie w tej przychodni - dobrze, że po wszystkim juz

oj ja ruchy poczułam 2 razy i tez 4 ciąża moja - nie ma co panikowac bedzie dobrze za miesiac bedziemy czuc regularnr kopniaki

milego dnia

Witajcie dziewczynki,

Ja już sobie wstałam ,pije kawke i jade na chwile do pracy zdac rzeczy i oddac kluczyk od szafki:-)zrobie zakupki - dzis mam ochote na leczo :-)mnia....m podobno w Warszawie maja byc burze i gradobicia a przy tym oczywiscie skwar ,i duchota :dry:jakas dziwna w tym roku jest ta pogoda -taka nijaka.
Wczoraj moj M polozyl3/4 podłogi i jestem z niego dumna:cool2:dzis wpadniemy zeby dokonczyc i od poniedzialku zaczynamy łazienke:no:tu bedzie katasrofa ,ale wezme chyba laptopa ze soba:-Dbo sie zanudze.

sergeevna- mysle ze to dobry pomysl i sie przyda taki poradnik , tym bardziej jest sporo mamuś które bede miec pierwszy raz dzidzie .A napewno z wlasnego doswiadczenia ciekawe propozycje dadza nam mamusie które maja juz dzidzie:-)
Scholastyka- kochana ja tez sie czuje gruba i brzydka:cool: tym bardziej odchudzalam sie 3 lata ,wazylam prawie 90kg a teraz doszlam do wagi 64kg, a tu znowu 72 na wadze poprostu rece opadaja , u mnie bedzie dosc ciezko zrzucic kg bo jestem grubej kosci , i mam geny po mamusi:-)Ale jeszcze mam nadzieje ze mnie uratuje karmienie piersia:-)i troszke zrzuce.Ale nie martw sie to chyba normalne w ciazy:-)Przemeczymy sie do grudnia a na wiosne wyjda laseczki na spacerek z wózeczkami:-D
Agapa- tez odliczam dni do połowkowego jeszcze 8 i mam nadzieje ze wszystko z kluska dobrze, bo tak jak pisalam wczesniej gdyby nie te przeziebienie bylabym spokojniejsza.

Ostatnia edycja:
Hej ciężaróweczki :)
Nereida, gratuluję zakupu i syneczka :)
Sergi, wydaje mi się, że taki wątek byłby przydatny, tzn oznaki porodu itp bo hity i kity mamy :)
Zgadzam się ze Scholastyką- nie wolno nam narzekać na nudę :) bo oj nie doznamy jej później przy maluszku :) dlatego ja korzystam, no chociaż ostatnio narzekać nie mogę na nudę, wczoraj np uczyłam się kłaść płytki! :) co prawda te moje będą w miejscu niewidocznym- składzik, ale już wiem o co loto! :) hehe w moim domku przyszłym też będę chętna do pomocy, bo jak pisałam kiedyś wolę warsztaty od kuchni :D
Agapa- ja też jeszcze dzidziusia nie czuję, ale na razie się tym nie martwię, bo wczoraj ginekolog powiedział, że (wiem, wiem) to sprawa indywidualna i że czasem są ruchy mylone z perystaltyką jelit więc najlepiej zacząć wsłuchiwać się w brzuszek ok 18tyg :) nie płacz kochana- chociaż podobno w II trymestrze jesteśmy bardziej podatne na rozczulenia :)
Nastazja, oj jakbym ja chciała już kupić spodnie ciążowe... ;/ brzuszek już jest uwydatniony, że się nie ukryję, ale niestety 1. spłukaliśmy się na remont w moim domu rodzinnym, 2. mamy wyjazd 16 lipca urlopowy, wiec trzeba trzymać kasę mocno... a żałuję, bo w sierpniu już może takich promocji nie być, chociaż zostanie mi znany pewno wszystkim Chińczyk hehehehe :)

Witam kobietki :):):)
ale mam pogodę do pupy szaro chłodno bleeee,głowa boli troszkę ale już kawkę pije więc powinno pomóc:)

agapa
nie dołuj się wiesz mały tez przez cały dzień nawet jednego kopniaczka nie sprzedał :-(
ale czekam wytrwale, może dziś troszkę pokopie.
agapa jeszcze nie raz takiego kopniaka dostaniesz ,że ho ho :) czego życzę z całego serducha tobie .
aaa i nie pochwaliłam się wam mojej siostry koleżanka urodziła małego Boryska waga 3400 i dł 56 taki malusi śliczny bąbelek tylko tulić,tulić i nie puszczać .
Ale miała cesarkę...mały to cały tatuś i mamusia szczęśliwa no to Alex będzie miał kolegę do zabaw:)
życze wszystkim milusiego,pogodnego dnia BEZZZZZZZ żadnych dołów i denerwowania się bo i dzidzia będzie nie spokojna.

a na obiadek jeszcze nie mam pomysła ...i mąż nic nie chciał bo jedzie po autko i taki podekscytowany wrrrrrrr

asko_ 3 za 2 w H&M dotyczy rzeczy przecenionych tych z czerwoną ceną
i w zeszłym tygodniu mnóstwo takich rzeczy na dziale ciążowym było
i wszystko można mieszac tzn z kazdego działu byle miały czerwoną plakietke
ja obkupiłam dziewczynki 18 ciuszków kupiłam ! w 3za2 własnie

Ewcia strasznie w tej przychodni - dobrze, że po wszystkim juz

oj ja ruchy poczułam 2 razy i tez 4 ciąża moja - nie ma co panikowac bedzie dobrze za miesiac bedziemy czuc regularnr kopniaki

milego dnia
To widzę że jest nas już dwie poczwórne mamusie:-)

Witajcie dziewczynki,

Ja już sobie wstałam ,pije kawke i jade na chwile do pracy zdac rzeczy i oddac kluczyk od szafki:-)zrobie zakupki - dzis mam ochote na leczo :-)mnia....m podobno w Warszawie maja byc burze i gradobicia a przy tym oczywiscie skwar ,i duchota :dry:jakas dziwna w tym roku jest ta pogoda -taka nijaka.
Wczoraj moj M polozyl3/4 podłogi i jestem z niego dumna:cool2:dzis wpadniemy zeby dokonczyc i od poniedzialku zaczynamy łazienke:no:tu bedzie katasrofa ,ale wezme chyba laptopa ze soba:-Dbo sie zanudze.

sergeevna- mysle ze to dobry pomysl i sie przyda taki poradnik , tym bardziej jest sporo mamuś które bede miec pierwszy raz dzidzie .A napewno z wlasnego doswiadczenia ciekawe propozycje dadza nam mamusie które maja juz dzidzie:-)
Scholastyka- kochana ja tez sie czuje gruba i brzydka:cool: tym bardziej odchudzalam sie 3 lata ,wazylam prawie 90kg a teraz doszlam do wagi 64kg, a tu znowu 72 na wadze poprostu rece opadaja , u mnie bedzie dosc ciezko zrzucic kg bo jestem grubej kosci , i mam geny po mamusi:-)Ale jeszcze mam nadzieje ze mnie uratuje karmienie piersia:-)i troszke zrzuce.Ale nie martw sie to chyba normalne w ciazy:-)Przemeczymy sie do grudnia a na wiosne wyjda laseczki na spacerek z wózeczkami:-D
Agapa- tez odliczam dni do połowkowego jeszcze 8 i mam nadzieje ze wszystko z kluska dobrze, bo tak jak pisalam wczesniej gdyby nie te przeziebienie bylabym spokojniejsza.

A będziesz jutro na tym pikniku?

reklama
Do góry