reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Nereida myślę, że wszystkie są tu zgodne i oficjalnie ochrzaniamy Cię :))))) Maleństwo rośnie, a to jest najważniejsze.

Witaj niunia!

Moi znajomi szykują wypad w sobotę na MMA, bo Pudzian będzie walczył, ale ja sobie muszę odpuścić. Po ostatnim kinie było ze mną słabo, więc tym razem chyba M pójdzie sam. Trudno :(

Ja w piątek mam USG, a na to najważniejsze chyba umówię się na za 2 tygodnie. Fajnie będzie zobaczyć maleństwo już po 2 tygodniach :)

Dziewczyny ja ostatnio weszłam na wątek majowy i poczytałam jak dziewczyny opisywały porody. Rany łzy lecą jak oszalałe. Takie wzruszające... piękne.... Fajnie tak poczytać. My jeszcze dobre pół roku musimy "rosnąć". :)

reklama
Izu, już dodaję :-) Udzielaj się u nas częściej :tak: Im nas więcej, tym weselej :-)
Milva to masz termin podobnie jak ja ;-) Na razie z 2 usg wyszły mi 2 różne terminy, 18 i 20 grudnia, ale obstawiam na pierwszy.. Zobaczymy, co się okaże na trzecim (w czerwcu). Ciebie też zaraz dodam :tak:
Nereida to leż, leż, leż i jeszcze raz - wypoczywaj :-) Wszystko będzie dobrze! :-)
Papayka a chcesz się wybrać na dodatkową wizytę?

Kochane, kombinuję jak mogę z tym kalendarium naszych ciąż, mam już taką podstawową listę pytań i chyba możemy wreszcie już coś ruszyć w tym temacie. Oczywiście jestem otwarta na Wasze propozycje ulepszeń, dodatkowych pytań, pomysłów itp. :tak:
Warto by ruszyć z tym jak najszybciej, żeby później mieć wszystko pod ręką :tak:

Dlatego podaję Wam tutaj na razie te podstawowe pytania i wszystkie chętne Kobietki proszę o odpowiedź PRYWATNĄ (nie zaśmiecajmy forum), a ja pozbieram dane i będę je aktualizowała w kalendarium :tak:
W poście proszę o:

• podanie terminu swojej wizyty i ewentualnych szczegółów (np. 5 maja wizyta + usg ; 20 maja badania w laboratorium itp. )

• w późniejszym czasie również poproszę o dzielenie się "Nowinkami z Brzuszka", o pierwszym kopniaczku, o tym, jaka jest płeć Maluszka itp.

jeśli jest już po wizycie, uaktualnijcie proszę najważniejsze informacje jakie przekazał Wam lekarz

• o stanie zdrowia Dziecka, jak duże urosło,

• wynikach badań lub o tych, które zalecono Wam zrobić (jeśli chcecie)

• o ogólnych zaleceniach od lekarza/położnej

• może aktualizacja wagi, obwodu rosnącego brzuszka?.. ;-)

• no i oczywiście termin kolejnej wizyty! :-)
Czekam na propozycje od Was, może jeszcze jakieś ciekawe pytania Wam się nasuną? A może oprócz tych które zaproponowałam po prostu napiszcie jeszcze coś od siebie, jakie są Wasze ogólne wrażenia po wizycie, samopoczucie, jakieś nowe nadzieje? Zbierzemy to wszystko w jedno miejsce, żeby każda z nas mogła sobie zerknąć i zobaczyć, kiedy są nasze wizyty :tak: W końcu każdy tutaj kibicuje każdemu.. :-) :rofl2:

Dziekuje Wam kochane:*
scholastyka hehe... taki male, a wie co wygodne;-)

Ja ostatnio zauwazylam, ze zaczelam podobnie jesc jak moj maz. Wiec stwierdzilam, ze moze maluszek bedziesz podobny do tatusia;-)

kota-behemota super, ze tak sie z domkiem uklada. Powodzenia!!
aga7602 a moze poprostu zmien lekarza, bo jak ma Cie ten tak denerwowac...
sergeevna sliczna Perelka:-) no widze, ze to juz 2 tyg. temu bylo to na nastepnej wizycie juz maluszek bedzie taki mini czlowieczek, z malymi raczkami i nozkami:-) Ja wczoraj polowe dnia spedzilam na analizowaniu zdjecia z usg, moj maz sie potem tylko ze mnie smial, zebym tez innym troche "zostawila";-)
malenstwo550, niunia1604 witamy Was kochana:-)
nereida ja nie planuje Cie opierdzielac:-D tylko przypominam o lezeniu;-) do lozeczka i prosze odpoczywac, a napewno bedzie dobrze. Najwazniejsze maluszek caly i zdrowy:tak:

Ale bedzie fajnie z tym kalendarium. Moze tez bedzie mozna doklejac po wizycie zdjecia z usg jesli dostaniemy.

Tajenka, jak najbardziej, jeśli tylko sobie zażyczycie to zdjęcia z USG to świetny pomysł myślę :tak:
Milva, Izu, Niunia1604 dodałam Was do listy Mam i do suwaczków :tak:

Ostatnia edycja:
Sergeevna, zazdrosze Ci tego "powera" i entuzjazmu....
Nic mi sie nie chce, glownie leze i ogladam tv, nawet nie chce mi sie gotowac (a to moje hobby).... w domu burdel na kolkach....:zawstydzona/y:

Oj tam papayka nie dołuj sie :)
też tak miałam nic nie robiłam...leżałam ....jadłam i spałam
a teraz śmigam...co prawda jakoś mniej jem ale i tak duża zemnie kobietka wiec niczym się nie martwię:)
teraz lenia mam raz na jakiś czas ...czasami prześpię się w dzień jak dużo pochodzę
pociesze cie to powinno minąć :-) a teraz korzystaj z leniuchowania ...ciszy...i spokoju.
pozdrawiam

oj papayka widzę, że obie jesteśmy na tym samym etapie :-) u mnie to samo, pranie nie zrobione, nie poodkurzane itp. itd. jedynie kuchnię ogarniam na bieżącą, ale to tylko dlatego, że mi wszystko śmierdzi i wszystko musi być pochowane w lodówce czy w szafkach ;-) na szczęście nie muszę gotować chwilowo, bo mąż w delegacji, będzie dopiero jutro w nocy....

U mnie najgorzej z zapachem papierosow, normalnie jestem na to super wyczulona i dziala mi na nerwy okrutnie.... dodam, ze nie pale i nigdy nie palilam, do tej pory tolerowalam fajki w otoczeniu....:crazy::baffled:

reklama
Witam spowrotem,
Pojechałam na uczelnie bez śniadania, pomyślałam -pierw zjem rosół- ja w stronę stołówki, a tu hop, mdłości, no to odwrót toaleta i poszła fonyanna (całe poranne kakao poszłooo!!!) a że już nie miało czym, to ustało... tak czy siak dokończyłam projekt zaliczeniowy, ale czuję się masakra... słabo mi. Pójdę się płożyć. Miałam smak dziś na frytki z piekarnika, ale się wstrzymam.

Do góry