reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Hej Wam
Staram sie do Was czasem zaglądać ale zrobiłam reset od internetu i pojechaliśmy z Młodym na 6dniowy urlop.
Teraz jestem już w domu. Jak to mówią psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Mnie coś rozłożyła, wstałam dziś o 5:25, zimno mi, gardło boli, przełykać nie mogę a w domu nic nie mam. Trzeba do apteki ruszyć.

Nastazja?????????????????????

reklama
Lalki poczytałam Was już wczoraj ale nie miałam weny i sił napisać.
Inka wyznaję tą samą zasadę- brat mnie jej nauczył ;) Zdrówka;*
Kupinosia i jak Kasia?Krzyczała przy myciu główki? Nie ma sposobu na nią?Nina moja nie płacze, delikatnie ją przechylam na swoją rękę i spłukuję słuchawką, czasami taką szmacianą myjkę kładę na czoło, gdy Nina prosi w obawie o to, że nakapie jej do oczu woda. Staram się też jej dużo i z nią oczywiście, śpiewać, wtedy ona śpiewa i nie wie co się dzieje a ja robię z nią co trzeba ;p :))
Milva u nas krople do oczu = wielkie łzy. Zanim jeszcze zdążę ją złapać by krople podać jest wielki płacz. Jak już ją dopadnę, muszę trzymać jej ręce i nogi a ona i tak zaciska oczy więc zakraplam jak mi się uda...czasami po prostu na rzęsy ;( Nikt w tym temacie nie chce mi pomóc i od razu wszyscy się ewakuują, co by Niny nie potrzymać ;) Matka -zdana na siebie.

Jeśli chodzi o przedszkole, to jest wielka nadzieja i szansa, że Nina pójdzie do 3latków u nas (obok bloku). Tu gdzie teraz uczęszcza do żłobka. Jestem mega zadowolona z tego miejsca więc radocha sięga zenitu ;P

Coś się znów zimniej zrobiło za oknem ;(...mało dziś spałam i kawa nie pomaga-głowa pęka! Oczy na zapałki...

Hej!! Syn nasz dziś między 3-5 w nocy postanowił nie spać:crazy: Z kroplami średnio idzie, zamiennie też maść mu wciskam , na razie jakoś na przekupstwo działamy.
U nas też dzis chłodniej i słońca brak. Musze się zebrać z małym i skoczyć do miasta, bo trochę spraw do załatwienia mam, nie chce mi się....

Inka - kciuki za Was!

hmm, a do prywatnych przedszkoli, to też juz trzeba się zapisywać???

U nas prywatne maja do konca lutego zapisy a państwowe od 1 marca.
Ja wybieram państwowe, sprawdzone przez znajome.
Po prywatnym żłobku mam dość. Tam liczy sie tylko kasa!

Ja własnie dzowniłam do jednego prywatnego na którym mi zalezy i Pani mi powiedziała, że podania o przyjecie od wrzesnia nalezy składac od maja. Więc jak widac każde przedszkole inaczej.

Hudora one 2 run? tak mi się kojarzy....

W naszym punkcie przedszkolnym zapisy trwają cały rok, jeśli mają miejsce, ale wyślę już zgłoszenie o przyjęcie na wrzesień w takim razie... a czy go puszczę, to jeszcze przemyślę hehe

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jako że jedzenie pączków w Tłusty Czwartek to tradycja która ma przynieść powodzenie i bogactwo i nadchodzących miesiącach, służę uprzejmie pączusiami hiszpańskimi własnego wypieku, robionymi zresztą po raz pierwszy samodzielnie :tak: Niech nam się powodzi! :-) :tak:

Zobacz załącznik 612776Zobacz załącznik 612777

Sergi ło matko! Pysznie wyglądają. Ja już dzisiaj więcej nie zjem.
Ja Was czytam na tel w przerwach na ubikacji:-D bo na razie mam mega pilna robotę do zrobienia. Siedzę też w domu do 24 nad papierami. Jestem mega niewyspania.
Zulka poprzedniej nocy nie spała od 3-5 więc wogóle mało spalam.
Teraz robię obiad-drugie danie i znowu do papierów.

reklama
Hej hej
jestem, zyje

aneta, strasznie mi przykro z powodu Okruszka.
kupinosia, akcja z policja niezla.. Dobrze, ze sasiedzi reaguja, szkoda, ze wczesniej sami nie zapukali i nie spytali co sie dzieje... Trzymaj sie dzielnie!
sosnowiczanka, kubin tez nas uwielbia karmic :)
milva, wspolczuje ehh, ja siadalam oparta plecami o sciane, kube chwytalam nogami, glowe mial polozona na moim udzie, jakos go soba cala trzymalam, jedna reka otwieralam mu na sile oko, szybkie kropienie raz dwa i po krzyku.. Niestety... My mielismy krople maxitrol na recepte.

kuba ma rowerek biegowy hudora one 2 run, jestesmy zadowoleni.

Do góry