reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Milva - my kropiliśmy oczka we dwójkę, tata trzymał (na leżąco) i rozszerzał powieki, a jak szybciutko wpuszczałam kropelki. Sama nie dawałam rady tego przejść, bo jak już jakoś ją opanowałam, to brakowało mi ręki do otwarcia oka ;-)

U nas dziś od rana masakra, wymioty i biegunka. Mamy jelitówkę, tzn. Elenka ma...:-( Na szczęście najgorsze juz za nami, taką mam nadzieję, zobaczymy co noc przyniesie.

reklama
Hej.
czytam Was na bierzaco w tel ale juz zwykle nie mam czasu na odp.

Zrobilam.sobie z dziecmi male.wakacje i od wtorku jestesmy na.wsi u rodzicow P. P jutro wieczorem do nas.przyjedzie a ja w sobote rano stad do szkoly i zostane w domu juz.bo w ndz.tez szkola. O ile wytrzymam bez urwisow.;)
Tutaj dzieci rewelacyjnie sie zaxjowuja, nie bija sie nie kloca, w dzien nie klade Fabiana spac wiec usypia max.o 20 razem z Marika;) Fabian zaczal gadav na calego chodzi iciagle mowi ze mnie kocha taki maly zakochaniec moj, Marika.juz taka.przemadrzala pannica;)

AnetaW roznie z tymi przedszkolami jest, musisz dopytac w tym w ktprym.chcesz zapisac. Marika poszla doprzedszkola jak.miala 2 lata i 8 miesiecy, w jej grupie na 15 dzieci byly tylko dwie dziewczynki ktpre mialy skonczone 3 lata. Wazne by dziecko sie zalatwilo na kibelek.

Asko udanego wyjazdu;)

Kupinosia wspolczuje wizyty policji ale dobrze ze sasiedzi reaguja. Ale dziwi mnie ze sasiedzi napewno Was znaja i wiedza ze.dziewczynka by wlos z.glowyvnie spadl.

Milva u nas.z.kroplami.do oka nigdy nie bylo problemu. Fabin mial raz zapalenie spojowki i jak widzial ze.biore.krople.to sam.sie kladl i szlo super, za pierwszym razem.zeby sie nie wystraszyl P wpuscilmi sol.morska.do oka i ja jemu i Fabiabek tez nam.zakropil i sie mu.to spodobalo dlatego nie bylo zadnego problemu.

Uciekam.spac bo rano pobudna, Fabian wstaje przed 7 i jeszcze ledwp.z.otqrtymi oczami mowi " mamo zaloz buty i ajci(ajci znaczy na spacer) takze musze byc zwarta i gotowa, ubieramy sie idziemy do kur po jajka i wracamy na sniadanko;)

Dobranoc;*

Witam :-)

Znowu dosyć długo mnie nie było ale jakoś czasu mi brakuję a jak usiądę to szybko coś popatrzę i czas szybko ucieka. Ostanio u mnie dosyć ładna pogoda także korzystamy i bardzo dużo jesteśmy poza domem dzisiaj aż 6 h chodziliśmy.
W poniedziałek miałam jakiś atak ból nerki że ledwo się ruszałam i do tego ból brzucha i mocz mi się zatrzymał z tego wszystkiego aż wymiotowałam, ale na własną rękę wzięłam przeciwbólowe, nospe i furagin i przeszło dzisiaj byłam w przychodni umówili mi wizytę na poniedziałek.
Maciuś zaczął więcej mówić uczy się kolorów tyle że nie chce ich mówić w języku polskim tylko angielskim i śmieję się że za troszkę syn będzie matkę uczył angielskiego.
Kacperek rwie się do siadania tylko sadełko mu przeszkadza bo to taki kulfonek malutki :-) Maciuś ostatnio czasami dokucza Kacperkowi zabierając mu coś i drażniąc się z nim np. gryzakiem ale też jest bardzo kochany i opiekuńczy widać że już nie może się doczekać kiedy w końcu jego EHE (bo tak nazywa Kacperka) będzie się z nim bawił :-)

No to tyle co u nas nie obiecuję że będę częściej zaglądać bo wychodzę na ściemniacza bo nie wyrabiam :/

Kupinosia nie fajna sprawa z tą policją oby nic więcej z tego nie było.

Violett ahhh jak ja Ci zazdroszczę tej wsi.

inka zdrówka !!!

Uciekam zaraz spać bo chłopaki rano wstaną chociaż nie narzekam bo dzisiaj jak Kacperek obudził się o 7 zjadł tak dospał do 9.30 bo go tel obudził i Maciejek tak samo :-)

Heja,

wróciłam od gina, bo mnie strasznie jajniki bolały i co?! 90% że mam endometrioze, jutro badanie na jakis marker nowotworowy, tabletki przepisane. Muszę sobie narazie wybić z głowy dzieciaczka :-(co za życie :wściekła/y:
Lenka w przedszkolu, pogoda piekna także odbiorę ją wcześniej. Jutro wybieramy sie do kina, bo tatuś do szkoły jutro, więc sobie zrobimy babski dzień kino, kawka i może jakis fatałaszki :tak:

miłego!

Netka- My mamy biegowy Kettler Spint Air Racing. Strasznie mi sie kiedyś spodobał !
Inka- zdrówka !
kota- jesteś ! :) jak dzieciaczki ?
A-gala- biedna Elenka. Dobrze że najgorsze za Wami
Milva- Bart to jednak dzielny chłop :)
Mła- czy Emi już zdrowa ?
żabcia- koniecznie te nerki przebadaj
violett- chyba wszystkie dzieci lubią wieś :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poczytałam Was ale mam zamknięcie miesiąca i walczę z papierami!Nic nie napiszę!
Dzięki Milva;)))
Aneta 3mam kciuki za Ciebie!

reklama
Witajcie.Ja bez humoru, ale nie chcę o tym pisać.

W tym tygodniu dostałam pismo z Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą". Przyjęli Mikołaja do fundacji :-D Dziś wypełniłam dokumenty i pewnie we wtorek wyślę, bo w pon. muszę tam jeszcze zadzwonić bo mam kilka pytan. Tak więc będziemy zbierać 1% i będzie można organizować zbiórki. To tylko taka informacja. Przede mną jeszcze sporo pracy i troszkę kosztów z tym związanych. Muszę napisać apel i jeśli zdążę to zaprojektować "wizytówki" dotyczące zbiórki 1% dla Mikusia. Jak wszystko załatwię to dam wam znać i jak ktoś będzie chciał pomóc to będe b. wdzięczna.

Do góry