reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

No ja jestem jeszcze w tej komfortowej sytuacji, że moje dziewuchy są już duże i naprawdę wiele pomagają, ale nie wyobrażam sobie, jak z taką kondycją jeszcze biegać za "Marysieńką na baterie":-);-)

reklama
Hej dziewczyny!:-)
ja juz po porannej kawce... teraz pora sie wziac do roboty...;-)
Izi, zycze tesciowi duzo zdrowka, a wam sil i nadziei!:tak:
Maxwell, Mamooskarka - moze kiedys i dla nas wymysla takie akumulatorki...;-)
Asko, oby te problemy z serduszkiem juz nigdy nie wrocily!:tak:
Rojku, wspanialy prezent na rocznice!;-)

Dzień dobry :)
Właśnie sączę poranną kawkę i doczytuje posty.
Izi- musisz myśleć pozytywnie, że wszystko będzie dobrze...
Maxwell- oby ta Twoja domowa królicza "maszynka: nie przyspieszyła Ci porodu :)
MamaOskarka - ja jak już się rozchodzę, to jest ok, choć zauważyłam ostatnio, że "poluźniły" mi się kości miednicy. Normalnie strzyka mi w nich przy każdym ruchu, np. jak się przewracam z boku na bok, przy tym mam takie uczucie jakby nie były zwarte. I jak poleżę dłużej to też mam problem, że szybko łapię zadyszkę.

Oj dziś to obudziłam się z mocnym bólem więzadła, pachwiny lewej. I zrobiło mi się wilgotno, więc wstaje przerażona ciut i idę do toalety na siku. Ale popatrzyłam na wkładkę, a tam przejrzysty śluz, więc chyba wszystko ok... poza tym, że dalej mnie bolą, ale już obie pachwiny. A muszę jechać na seminarium licencjackie ;/

Cześć Mamuśki!
Za mną kolejna "super noc" wrrrrrrrrrrrrrrr....miałam położyć się około północy,ale mój M.tak chrapał,że stwierdziłam,że nie ma sensu bo i tak nie zasnę,a tylko się rozdrażnię,także do 1 siedziałam i czytałam.Jak w końcu zasnęłam to spałam,aż do 3:30...potem pół godz.spacerków po mieszkaniu,żeby móc jakoś oddychać bo moje Dziewczyny tak mnie uciskały z każdej strony,że oddechu nie mogłam złapać.Po 4 rozsiadłam się w fotelu,kocyk i tak przekimałam do godz.7.Coś pięknego,ale cóż CIERP CIAŁO CO CHCIAŁO:tak:
Dzisiaj jadę zawieźć zwolnienie do pracy no i na pogaduchy-w końcu jakaś odskocznia.Kurczę,chyba brakuję mi mojej pracy i kontaktu z ludźmi.
MIŁEGO DNIA GRUDNIÓWECZKI!!!

dzień dobry!!!
dziewczyny nie wiem co się dzieje wczoraj już o tym pisałam, dziś w nocy to samo mały kręcił się strasznie a mnie z piersi leci biało-żółty płyn obudziłam się z mokrą bluzką nie pamiętam żebym tak miała w pierwszej ciąży dajcie znać czy miałyście coś takiego????:confused:

izu będzie dobrze nie martw się
mła pierwszy raz słyszę o tym tatułażu mi wydaje się to niemożliwe co ma piernik do wiatraka przeceż on w niczym nie przeszkadza ale najlepiej w szpitalu dopytać
salsik biedulko to sobie pospałaś dziś... nie dziwne mój jeden mnie ciśnie a twoje dziewczynki są dwie więc nie masz łatwo ale za to będziesz miała podwójne szczęście a ja tylko jedno :-D

reklama
Hej Dziewczyny!

Ja wlasnie sacze kawke i znow sie zamartwiam ale teraz o swinke :-( no szlag by to trafil. Nie bralam dwoch bo klatka musialaby byc gigantyczna a na jedna juz nie jest mala a swinek normalnie ledwo zipie :baffled: mowioi mi ze one samotne sa jak sa same i lepiej dwie ale przeciez ludzie kupuja pojedyncze swinki i zyja a ta cos nie bardzo :no: dzis rano jak do niej zajzalam to nawet nie drgnela ehhh zwierzaka mi sie chcialo :nerd: jakndo soboty nadal taka bedzie to chyba bede zmuszona wziasc druga :shocked2:

Izi mam nadzieje, ze tesciu poczuje sie lepiej, trzymam kciuki ;-)
Mla ja tez slyszlaam, ze niektorzy anestezjolodzy nie robia znieczulenia jezeli ma sie tatuaz bo podobno przy zastrzyku igla przenosi ta farbe do srodka i moze wdac sie infekcja. Najlepiej rozmawiaj na oddziale z anestezjologiemm ktory dawalby ci to znieczulenie. U mnie w szpitalu odmawiaja ale z drugiej strony jak musza CC to wtedy tylko ogolne zostaje a ono tez niby niebezpieczniejsze jest :confused:
mamaOskarka butki przesliczn i dzieki za stronke bo uwielbiam takie wiec dziekowac :tak:
Salsik wspolczuje nocki, musi byc mega ciezko z dwojka w brzuchu :baffled: odpocznij w ciagu dnia moze:confused:
Sergi fajnie, ze gluko smakowala :-D daj znac jak juz beda wyniki ;-)
Gosia ja mysle ze przy drugiej ciazy wszystko moze byc inaczej, to co ci ciekniebto mleko z siara co sie zdarza :tak:Ja np w pierwszej nie mialam skurczy BH a teraz mam wiec nie ma zaleznosci :no:
Dagne mnie tez caly dol rwie przy nawet najmniejszym wysilku jakim jest siusianie :-( juz nie wspomne o wstawaniu z lozka bo to jest masakra :szok:

Sorki, jezeli kogos pominelam ale duzo naskrobalyscid jak zwykle :-D

Dzis Zuzia ma 2 latka! Kurcze czas zlecial :szok: niestety pogoda do du.. Wien nawet z domu z nia nie wyjde ale w sobote urodzinki wyprawiamy i idziemy z rana na do malpieo gaju na kulki i inne atrakcje a potem swinka peppa imprezka :-D w poniedzialek w przedszkolu ma bal halloween wiec musze jej jakis kostium wykombinowac :tak:

Milego dnia wszystkim :cool2:

Do góry